Python da fonksiyon tanımlamak için 'def' komutunu kullanırız. Her fonksiyonda kod blokları bir klonla başlar (:) ve girintili olarak oluşturulur.
Belirli bir işlevi yerine getirmek için oluşturulan komutlar kümesi olan fonksiyonlar 'def' anahtar kelimeyi kullanılarak tanımlanır. Fonksiyonlar, adları ve parantezler yardımıyla çağrılarak işlevleri gerçekleştirilir. Fonksiyonlara parametre olarak dışarıdan bilgi gönderilebilir.
Şimdiye kadar Python programlama dilinde fonksiyon tanımlamak için hep def adlı bir ifadeden yararlanmıştık. Bu bölümde ise Python programlama dilinde fonksiyon tanımlamamızı sağlayacak, tıpkı def gibi bir ifadeden daha söz edeceğiz. Fonksiyon tanımlamamızı sağlayan bu yeni ifadeye lambda denir.
Python'da bir fonksiyonu tanımlamak için basit kurallar: Fonksiyon blokları, sırasıyla anahtar kelime def, ardından fonksiyon adı ve parantez (()) içerir. Herhangi bir girdi parametresi veya argümanı bu parantez içine yerleştirilmelidir. Ayrıca bu parantez içindeki parametreleri de tanımlayabilirsiniz.
parametre: Bir fonksiyon içerisinde kullanılan ve fonksiyona geçirilen argümanı referans eden isim. içeri aktarma (import): Bir Python betiği içerisinde tanımlanmış fonksiyon ve değişkenlerin başka bir betik ortamına veya Python kabuğuna getirilmesi için kullanılan cümledir.
İlgili 16 soru bulundu
Python da Fonksiyon Tanımlama
Python da fonksiyon tanımlamak için 'def' komutunu kullanırız. Her fonksiyonda kod blokları bir klonla başlar (:) ve girintili olarak oluşturulur.
Def veya tef (Farsça ve Arapça: دف), yuvarlak bir tahta kasnağın bir veya iki yanına deriden bir örtü geçirilerek yapılan ve parmak vuruşlarıyla çalınan müzik aleti.
Python'da bir fonksiyon tanımlamak için def anahtar kelimesi kullanılır. Yukarıdaki kodda, function_name fonksiyonunun bir veya daha fazla parametre alabileceği ve belirli bir işlemi gerçekleştirdikten sonra bir değer döndürebileceği belirtilir. return ifadesi, fonksiyonun bir değer döndürdüğünü belirtir.
__init__ , OOP ile programlamada bir class'ın yapıcı (constructor) metodur. Eğer bir class'tan nesne türetecek isek __init__ ,class'ın ilk metodu olmak zorundadır. Class içinden türetilen nesnelere ait özellikler bu metot ile nesnelere atanır.
Fiziksel bir nesnenin özelliklerinin betimlendiği gibi kodlanan bir nesnenin de çeşitli özelliklerinin tanımlanması gerekmektedir. Bilgisayar bilimlerinde tanımlanan bu özelliklere “parametre” denir. Parametreler sayısal bir değer olduğu gibi “string” tipinde yazısal ifadeler de olabilir.
Python, C ile yazıldı. C ise makine koduna derlenen bir dil.(Python ise yorumlanan bir dil.) İnternetteki araştırmama göre ilk C derleyicisi B dili ile yazılmış.
Ondalıklı Sayılar (Float)
Ondalıklı sayılar matematikte olduğu gibi, Pythonda da bir veri tipidir.Ondalıklı Sayılar veya diğer adıyla Kayan Sayılar İngilizce olarak Float olarak geçmektedir. Örnek olarak, 3.14, 3.554546, -13.54 gibi sayılar Python'da birer ondalıklı sayı(float) değerleridir.
İNPUT() FONKSİYONU : Kullanıcıdan bilgi almak için kullanılır. Ör: Kullanıcıya ismini sorup “Merhaba İsim” yazdıran kodlar. isim = input("İsminiz nedir? ")
Yaygın olmayan uygulamalarda Spreadsheet Files veya Game Files bile olabilir. DEF dosyalarını görüntülemek için Windows, Mac ve Linux işletim sistemleri kullanılabilir. Bunlar genellikle masaüstü cihazlarında (bazen de mobil cihazlarda) bulunur, bu dosyaları görüntülemenizi ve bazen düzenlemenizi sağlar.
Bendir, Klasik Türk müziğinde ve özellikle Mevlevi Türk Tasavvuf Musikisinde daire veya def adıyla bilinen vurmalı çalgının Mağrip ülkelerine (özellikle Fas ve Cezayir'e) özgü biçimidir. Mağrip Arapçasından alınan bendir adı Türkiye'de 1980'lerden sonra yaygın kullanıma kavuşmuştur.
Yazılım, elektronik aygıtların belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüne verilen isimdir. Bir başka deyişle, var olan bir problemi çözmek amacıyla bilgisayar dili kullanılarak oluşturulmuş anlamlı anlatımlar bütünüdür. Yazılım için çeşitli diller mevcuttur. Bunlardan bazıları Pascal, C++ ve Java'dır.
def __init__( self , isim, bakiye = 0.0 ): """Girilen isim ile ve baslangic bakiyesi olarak sifiri koyan musteriyi olusturur."""
Erişimci init , ilk değeri ayarlamak için bir nesne başlatıcı kullanmak üzere kod çağırmayı etkinleştirir.
PYTHON Kodu
Alt sınıfın __init__() fonksiyonunda yer vereceğimiz <sınıf>.__init__(...), önceki sınıfa ait isim ve yas özelliklerinin de Ogrenci sınıfı için kullanılmasını sağlamıştır. Yukarıda örneği alınan sınıfın adını yazmak yerine super() fonksiyonu kullanılabilir.
sum() fonksiyonu adından da anlaşılacağı üzere bir dizi içerisindeki değerlerin toplamını alır.
return ifadesi fonksiyonun işlemi bittikten sonra çağrıldığı yere değer döndürmesi anlamı taşır. Böylelikle, fonksiyonda aldığımız değeri bir değişkende depolayabilir ve değeri programın başka yerlerinde kullanabiliriz.
Bu işleçlere aritmetik işleçler adı verilir. Aritmetik işleçler; matematikte kullanılan ve sayılarla aritmetik işlemler yapmamızı sağlayan yardımcı araçlardır. Burada 45 ve 33 değerlerine işlenen (operand) adı verilir. Bu iki değer arasında yer alan + işareti ise bir işleçtir (operator).
range() metodu, içerisine aldığı parametrelere göre bir sayı dizisi oluşturmaya yarar. artirma_degeri'ni kullanmasanız da olur, opsiyoneldir. Uygulamasını görelim : Uygulamada range() metoduna başlangıç değeri olarak 1, bitiş değeri olarak 10 ve artırma değeri olarak da 2 değerini verdik.
Python kullanıcıları için *args geleneksel bir parametredir. Bu geleneksel parametre Python kodumuzun kullanıcılar tarafından hem daha rahat anlaşılabilmesi için hem de okunabilirliğini arttırabilmek için önemlidir.
None : Geri dönüş cümleleri içermeyen veya argümansız geri dönüş cümleleri içeren fonksiyonlar tarafından döndürülen özel Python değeri. None NoneType 'ın tek değeridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri