Programlama dilleri yardımı ile bilgisayar ve diğer elektronik cihazlar insanları anlayabilir. Bilgisayarların insanları anlamaları için bazı talimatlar vermek gerekir. Kimler Yazılım Kodlama Yapar? Kodlama işini yapmak isteyen ve meraklı olan herkes kodlama öğrenebilir ve yapabilir.
Kodlama: Bir kod (düzgü) sistemi ile aktarılmak istenen bilginin iletiye dönüştürülmesidir. İleti oluşturulurken kaynak ve verici tarafından gerçekleştirilir.
Kodlamayı, en basit haliyle programlama olarak ifade edebiliriz. Web tasarımı yapmak, bilgisayar oyunu geliştirmek veya mobil uygulama geliştirmek için kodlama öğrenmek zorunludur. Yani, kodlama bilgisayarın işleyebileceği yazılı talimatları ifade eder.
Kodlama mantığı, algoritma ve veri yapıları kullanarak bilgisayarlara talimat verme becerisi olarak tanımlanabilir. Başka bir deyişle, kodlama mantığı, bir problemin çözümü için uygun adımları sıralamak ve bu adımları doğru şekilde ifade edebilmektir.
İlgili 15 soru bulundu
Web tasarımı ve kodlama uzmanları ilk olarak; Figma, Photoshop, Sketch gibi tasarım programlarını kullanarak arayüz tasarlarlar. Ardından HTML, CSS, ASP, PHP, Java, Javascript, Ruby, Phyton, Node.js gibi yazılım dillerini kullanarak tasarladıkları ara yüzleri Web sitesine dönüştürür.
Çocuklar için kodlama eğitimine giriş seviyesinde başlanabilecek en doğru yaş aralığı olarak 5-7 yaş olduğu düşünülmektedir. Bu yaştaki çocukların için temel komutları ve algoritmaları öğretecek çeşitli materyaller bulunmakta.
Yazılımcı olmak için üniversitelerin yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümleri tercih edilmelidir. Yalnızca bu bölümleri tercih edenler değil yazılım ve programcılık alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilmektedir.
Özel sektörde geniş bir iş imkanına sahip olan adaylar için Bilgisayar Programcılığı ne iş yapar sorusu, kod yazmak, yeni programlar oluşturmak, testler oluşturarak program işleyişini onaylamak şeklinde yanıtlanır.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
İş Olanakları
Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar bilişim sektöründe Web Tasarım Uzmanı, Web Tasarımcısı, Kodlama Uzmanı, Görsel Web Tasarımcısı, Arayüz Geliştiricisi olarak çalışabileceklerdir. Bunun yanında mezunlar kendi web tasarım şirketlerini de kurabilirler.
Robotik Kodlama Eğitmeni olmak için robotik kodlama eğitmenlik eğitimi programlarına katılarak eğitim alınması gerekir. Eğitim almak üzere üniversitelerinin örgün ya da uzaktan eğitim programlarını tercih edebilirsiniz. Zaman sorunu olanlar online uzaktan eğitim programlarına başvuru yapma fırsatı vardır.
Kod Yazmayı Öğrenmenin Çocuklara Faydaları
Analitik düşünme becerileri kazandırır. Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar. Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur. Problem çözme yeteneğini artırır.
Kariyer Seçenekleri
Mezunların; arayüz geliştirici, web tasarımcı ve kodlama uzmanı gibi çalışabileceği pek çok pozisyon bulunur.
Şu ana kadar 250'den fazla programlama dili geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları Pascal, Basic, C, C#, C++, Java, JavaScript, Cobol, Perl, PHP, Python, Ada, Fortran, Delphi ve Swift'tir.
Üniversite okumadan yazılımcı olmak mümkün mü? Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Web geliştirme uzmanı
Bu meslekte büyümenin 2022'ye kadar yüzde 20 oranında olması öngörülüyor. İş tanımı: Web geliştirme uzmanları, web yazılımlarının testinden ve dokümantasyonundan sorumlu olduğu kadar, veri tabanları, sunucular ve web sayfaları için kod yazma işini de yürütüyor.
Herhangi bir insan bilgisayarın anlayabileceği kod yazabilir. İyi programcılar ise insanların anlayabileceği kod yazarlar.
Yazılım mühendisleri, özellikle de dijital dünyaya geçişle birlikte artan talep sonucunda birden fazla işte çalışma olanağına sahiptir. Bu da rahatlıkla freelance iş bulma imkanını beraberinde getirir. Dolayısıyla, yazılım mühendisliği home office çalışma modeliyle yapılabilecek meslekler arasındadır.
Yazılımcı olmak için en yaygın yol, üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği bölümlerinde eğitim almaktan geçiyor. Ayrıca Açık Öğretim Fakültelerinden Bilgisayar Programcılığı veya Web Tasarım gibi alanları da seçebilirsiniz.
Yeni bir araştırma, kod yazmak için matematik becerisinin gerekmediğini ortaya koydu | Independent Türkçe.
Kodlama, mantıklı düşünmeyi teşvik eder ve çocuklara bilgisayar ve yazılım sistemlerini anlama yeteneği kazandırır. Eleştirel Düşünme: Çocuklar, problemleri tanımlama, analiz etme ve çözme becerilerini geliştirir.
Eğitim Saati: 70 ders saatinden oluşmaktadır.
Yazılım dillerini araştırarak gelişmek istediği konuda en popüler olan yazılım dilini öğrenmeye çalışmak, yazılıma yeni başlayan kişiler için başta mantıklı gelse de aslında ilk olarak “algoritmanın temellerini”(bknz: BTK Akademi Algoritma Temelleri Kursu) öğrenerek başlamak en doğru yoldur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri