Kök hücreler ise vücutta tüm doku ve organların yapısını oluşturan hücrelerdir. Organizma içinde yer alan tüm hücrelere dönüşebilen ve ana hücre olarak tanımlanan kök hücreler, vücutta ihtiyaç duyulan her bölgede yer alır. Böylece hastalanan veya hasarlanan tüm doku ve organların yenilenmesinde rol oynar.
Kök hücreler ihtiyaç anında gerekli hücrelere dönüşebilme yetenekleri sayesinde pek çok hastalık için tedavi şansı tanır. Kök hücrelerin sağlayabileceği yararlar şunlardır: Kök hücrelerin farklı doku ve organlara dönüşümü incelenerek hastalıklar hakkında daha fazla bilgi edinilebilir.
Kök hücre tedavisi, erken dönemde kıkırdak hasarlanması başlamış, ağrılı ekleme sahip ancak cerrahi için erken olan veya ameliyat olmayı istemeyen hastalarda, kıkırdak hasarının ilerlemesini azaltmak amacıyla kullanılan bir yöntemdir.
Kök hücre tedavisi bazı hastalıkların iyileşmesine yardımcı olurken bazı hastalıklarda da yaşam süresinin uzamasına yardımcı olur. Vücudun yeterli kan hücresi üretemediği, kemik iliğinin ya da kan hücrelerinin hastalandığı, kök hücrelerin öldüğü durumlarda kök hücre tedavisine başvurulabilir.
Kök hücreler kişinin kendi dokusundan elde edildiği için herhangi bir yan etki ya da alerjik bir reaksiyon oluşturmaz. Sadece yapılan müdahaleye bağlı lokal yan etkiler, %5 oranında ise dizde geçici şişlik oluşturma riski vardır. Bu yan etkiler genelde 1-2 hafta içinde geçmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Kişiden alınan küçük bir parça dokunun laboratuvarda 3 seanslık çoğaltımı ile her seans ortalama 30 milyonluk, toplamda 90-100 milyonluk hücre çoğaltımıyla uygulanır. 3 seanslık kök hücre tedavisi için fiyatımız 65.000 tl yerine kampanyada 61.000 TL'dir.
Kök hücre ile saç tedavisi'nin etkilerini bir hafta gibi bir süre sonra hissetmeye başlarsınız. tam etkisini göstermesi ise yaklaşık 1 ay kadar süre geçtikten sonra olacaktır. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişideki saçların tedavi ihtiyacı da iyileşme sürecini etkileyen en önemli faktörlerdendir.
Tedavinin etkisi yaklaşık 2-3 yıl devam etmektedir. Kök hücrenin ciltten alınması, bir süre beklendikten sonra cilde uygulanması ile iki aşamalı bir tedavi uygulanmaktadır. Cilt üzerinde uzun süre kalıcı etkiye sahip olan bu yöntem güvenilir ve sağlıklı bir prosedürdür.
Kök hücre tedavisi 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılır. İlk etki; kişiden kişiye değişmekle beraber ikinci seanstan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar. Kök hücre uygulandığı andan itibaren kollajen dokuda iyileşme etkisini başlatır ve bu etki 12 aya kadar devam eder.
Diz, omuz veya kalçada yaşanan kıkırdak hasarları ciddi eklem ağrısına yol açabiliyor. Genellikle cerrahi yöntemlere uygun olmayan hastalarda kullanılan kök hücre tedavisiyle başarılı sonuçlar alınabiliyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Prof.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde bir yaş sınırı yoktur. Kişi kendisinde yaşlanmanın etkilerini görmeye başladığında ya da görmeye başlamadan 28-30 yaşlarından itibaren yapılabilir.
Ortopedik Hastalıklarda Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer? Enjeksiyon yöntemiyle yapılan kök hücre tedavilerinde kök hücrenin alınması 15-20 dakika sürmektedir. Ardından kullanılan prosedüre göre 45 dakika ile 2 saat arasında kök hücrenin ayrıştırma süreci vardır. Ardından 1 dakika da enjeksiyon süresi vardır.
Kök Hücre tedavisi kimlere uygulanamaz? Pıhtılaşma önleyici ilaç kullanan, kanama-pıhtılaşma bozukluğu, enfeksiyon, romatizmal hastalıklar ve de bağışıklık sistemi farklı nedenlerle zayıflamış olan kişilere uygulanmaz.
Kök Hücre İşlemi Acıtır mı? Kök hücre işlemi, genellikle lokal anestezi altında yapılır, bu nedenle işlem sırasında acı veya ağrı hissedilmez. İşlem sonrası, enjekte edilen bölgede hafif bir rahatsızlık veya hassasiyet olabilir, ancak bu durum genellikle kısa sürede geçer.
Kök hücre tedavisi ile PRP tedavisi hastalar tarafından çok sık karıştırılıyor. Kök hücre tedavisinde kişinin kendisine ait özel hücrelerden yararlanılırken, PRP tedavisinde doku hasarını onarmak için yine hastanın vücudundan alınan trombositler kullanılıyor.
Taburcu: Nakil işleminden sonra tüm süreçler sorunsuz bir şekilde tamamlandığında, hasta taburcu olmaya hazır demektir. Bu süreç genelde 2-3 hafta sürmektedir.
Aferez İşlemi Her Gün 4-6 Saat Arası Sürer
Kök hücre toplama gün sayısı her gün toplanacak olan hücre sayısına bağlıdır.
Lokal anestezi veya sakinleştirici anestezi altında yapılan işlemde kök hücreler kişinin kemik iliğinden veya karın yağlarından küçük bir işlemle alınır ve laboratuvarda çoğaltılır. Çoğaltma işlemi birkaç saat sürer. Bu sırada kişi kök hücre uygulama ünitesinin dinlenme odasında dinlenir.
Kök hücre tedavisi yüze nasıl uygulanır? Yağ alınacak bölgeye lokal anestezi uygulanır ve ince kanüller yardımı ile yeterli miktarda yağ alınır. Alınan yağ belirli işlemlerden geçerek kök hücrelerine ayrıştırılır. Yüz bölgesine, yüzün anatomisi dikkate alınarak gerekli miktarda kök hücre enjekte edilir.
- Güneşe maruz kalma, sigara tüketimi ve stres gibi sebeplerden kaynaklı hücre hasarını önlemeye yardımcı cilt bakım serumudur.
Kök Hücrelerin Özellikleri
Çok hızlı çoğalma yetenekleri vardır. Başka vücut doku hücrelere farklılaşıp bu hücrelerin devamını sağlayabilirler.
Kök hücre bağışçısı adayı olmak için bir defa örnek vermeniz yeterlidir. İkinci bir kayda gerek bulunmamaktadır1. 18.
Yüze kök hücre tedavisi, hem yaşlanmayı geciktirmek, hem de yaşlanma etkilerini gidermek, kişinin cildinin gençliğini geri kazandırmak ve oluşan elastikiyet kayıplarını gidermek için uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem aynı zamanda çeşitli sebepler ile oluşmuş olan akne izlerinin tedavilerinde de etkilidir.
Kök Hücre Tedavisi Sonrası Süreç
Önerilen 3 haftalık istirahat süreci bittikten sonra hasta normal hayatına dönebilir. Gerektiği takdirde egzersizlerini ya da fizik tedavisini sürdürebilir. Kök hücre tedavisinden sonra ilaç kullanımı gibi bir durum söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri