Balık pişirirken bir paket toz vanilyayı yanda bir tavada kavurmaya başlayın ya da bir miktar suyun içerisine ilave edip kaynatın. Etrafa yayılan vanilya kokusu balık kokusunu bastıracaktır. Balık pişirirken başka bir köşede kokulu bir mum yakabilirsiniz.
Eğer koku halihazırda çevreyi sarmışsa mutfağa sinen balık kokusu nasıl giderilir çözmek için mükemmel bir Kendin Yap çözümü var. Üç yemek kaşığı beyaz sirkeyi ve bir bardak suyu bir tencerede karıştırıp birkaç dakika kaynat. Sirke asidiktir ve kokular alkalidir, bu da kokuları nötralize etmesini sağlar.
Bir tencereye biberiye, defne yaprağı, portakal, limon, mandalina kabukları ve su ekleyerek kısık ateşte kaynatın. Bir süre sonra tencereden çıkan buhar ve kokular tüm odalara yayılarak balık kokusunu ortadan kaldırır.
Taze balıkları, pişirmeden önce süt ya da limonlu su içerisinde bekleterek kokuyu etki altına alabilirsiniz. Tavadaki kızgın yağa balıklarla beraber limon kabukları ya da maydanoz atarak balığın kötü kokusunu gölgeleyip güzel bir kokunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.
Balığınızı kızartırken bir yan ocağın üzerinde ise içerisine su ve yumuşatıcı koyduğunuz karışımı kaynatabilirsiniz. Bunu balık pişirme işlemi bittikten sonra yaparsanız çok daha etkili olacaktır ve evinizde balık kokusunun kalmadığını göreceksiniz. Balığın sadece kızartırken odaya kokusu sinmez.
İlgili 41 soru bulundu
YUMUŞATICIYI CEZVEDE KAYNATIN. Evde kalıcı güzel koku istiyorsanız çözümü yumuşatıcı kaynatmak. Evinizde bu iş için ayırdığınız bir cezve ile cezvenin yarısını yumuşatıcı doldurarak kaynatabilir, ardından buharlaşan ve havaya karışan yumuşatıcı ile evin dört bir yanı misler gibi kokabilir.
Bayat balık suda havada kalır. Taze balığın ağız kısmı genelde kapalıdır. Bayat balığın ağız bölümü açılmaya başlar. Taze balıkta, doku kılçıklarından daha zor ayrılır.
1- Vanilya Kavurmak:
Vanilya kullanarak bu kötü kokulardan kurtulmak mümkün. Nasıl mı? Bir paket vanilyayı bir tava içerisine koyup kısık ateşte kavurun,vanilya kavruldukça mis gibi vanilya kokusunu etrafa yayılacaktır.
zeytinyağındaki asit oranıyla alakalıdır. zeytinin cinsi ve yağ çıkarılırken yapılan işlemler de asit oranına etki eder. fakat kalkıp da deli gibi, sıfır asit oranlı zeytin yağı aramayın.
Eğer hali hazırda oluşmuş bir koku var ise sirke ve karbonattan yardım alabilirsiniz. Buzdolabınızı sirkeli su yardımıyla sildikten sonra ağzı açık bir kaba karbonat koyun. Ardından bu kabı buzdolabı içerisine yerleştirin. Bu sayede kokunun dağıldığını göreceksiniz.
Ekşi, keskin bir koku vajinanın normalden daha asidik olduğunu gösterebilir. Stres durumlarında, diyet değişikliklerinde de vajinal akıntı ve koku değişebilir. Regl döneminde hafif metalik hissedilen koku kanın demir içermesinden kaynaklıdır.
Karbonatı yalnızca kötü kokuları gidermek için değil; kötü koku oluşmasını engellemek için de farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz. Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Çiğ Balık Kokusunu Gidermek
Balık kokusunu gidermek için pişirmeden önce 20 dakika sütte bekletebilirsiniz. Bu balıktaki kötü kokuların gitmesini sağlayacaktır. Alternatif olarak su ile limon suyunu karıştırıp balığı bu karışımın içine yatırabilirsiniz.
Bunun için, tavanın tabanını kaplayacak miktarda yağ ısınmalıdır. Isıtılan yağa balık yerleştirilir ve her iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartılır. Her iki tarafı da eşit miktarda kızaran balık, kağıt havlu üzerine alınmalıdır. Bu işlem, balığın fazla yağını emer ve daha sağlıklı bir yemek sunar.
Tavadan, tabaklardan, çatallardan ve bıçaklardan balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın ve hepsini telve ile ovun. En son malzemenizin hepsini normal bulaşık deterjanı ile yıkayın.
Balıklardaki zeytinyağı kendi bırakacak ve balıklar zeytinyağında çıtır çıtır kızaracaktır. Ben tuzunu yerken limonla birlikte koyuyorum. Çünkü diğer türlü içine geçmiyor. Rokalı salata ve şalgam suyu eşliğinde sunulabilir.
özellikle palamut gibi balıklarda. çünkü kokuya sebebiyet veren şey bilhassa derisidir yağlı kısımlarıdır. fileto çıkarmak işe yarayabilir o bakımdan. 8. az kokan balıkları seçebiliriz. hamsi, sardalya, lüfer bunlar çok daha yağlı olduklarından daha çok kokar.
Bu keskin balık kokusuna, doğal olarak balıkta bulunan trimetilamin oksidin (TMAO) bir ürünü olan trimetilamin (TMA) neden olur. Özellikle tuzlu su balıkları yakalanıp öldürüldüğünde, vücutlarındaki bakteri ve enzimler TMAO'yu TMA'ya dönüştürdüğü için bu koku ortaya çıkar.
Kahvenin kötü kokuları geçirdiğinden yukarda bahsetmiştik. Bununla birlikte kahve çekirdekleri ve telvesi, güçlü aroması sayesinde, odanıza hoş bir koku verip, havasını ferahlatmaya yardımcı olabilir.
Erkekleri kendine hayran bırakan kokuların başında vanilya kokusu gelir. Bu yüzden yüzlerce parfüm markası içeriklerine vanilya esansı ekler. Vanilya kokusunun erkeklerde yoğun şehvet uyandıran etkisi de yıllar boyunca süregelmiştir.
Limon suyu ve sirke, doğal yollarla koku gidermenin en etkili temizleyicileri arasında yer alır.
Balıktan Zehirlenme Nasıl Anlaşılır? Balıktan kaynaklı zehirlenmelerde diğer gıda zehirlenmelerinde olduğu gibi kusma ve mide bulantısı şikayeti ortaya çıkar. Balık tükettikten sonra da 2 ila 3 saat arasında bu şikayetle rile karşı karşıya kalınırsa balık zehirlenmesinden şüphelenilebilir.
Balıkları buzdolaplarının +5 dereceli raflarında 3 gün saklayabilirsiniz. 0 ve -5 dereceli buzluklarda bu süre ortalama 14 gündür. -18 derecelik deep freeze'lerde küçük balıklar 3 ay, lüfer gibi balıklar 5-6 ay, büyük balıklar ise ortalama 6-8 ay kadar saklanabilir. -25 dereceli deep freezelerde bu süre daha fazladır.
Balığın tazeliğini anlamanız için parmağınızı etine bastırmanız gerekir. Parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur hemen düzeliyorsa balık hala tazedir. Bayat balığa parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur aynı kalır, düzelmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri