Kokina, aydınlık ve havadar ortamları seven bir bitkidir. Yeşil yapraklarının solmaması için, aldıktan 1 ay sonra, haftada 1 kez köklerini suda bekletebilirsiniz. Ancak suda bekletme süresi, 1 günü geçmemelidir.
Eğer bu güzel çiçeklerin solmamasını istiyorsanız Kokina çiçeği bakımına dair dikkat etmeniz gereken birkaç faktör var. Kokina çiçeği için ideal olan sıcaklık normal oda sıcaklığıdır. Çok sıcağı da çok soğuğu da sevmez. Bu şekilde çiçek rengini uzun süre boyunca solmadan koruyabilir.
Kokina çiçeği bakımı, oldukça kolaydır. Kokina çiçeği vazoda suya konulur mu diye merak ediyorsanız, evet konulabilir. Ancak suyun kokina çiçeğinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde yapraklar çürüyebilir.
Kokina çiçeği ayrıca çok su tercih etmeyen bir çiçek türüdür. Haftada 1-2 kere sulanması yeterlidir. Aksi takdirde çiçek solabilir, çürüyebilir. Yılbaşı çiçeği bakımı konusunda dikkat edilecek bir diğer nokta da güneş ışığına sadece şubata kadar maruz kalmaması gerektiğidir.
KOKİNANIN UĞURU
Şans getirmesinin yanı sıra bir rivayete göre; kokina çiçeğinin yaprakları ve kırmızı meyveleri 1 yıl boyunca çürümez ya da solmaz ise çiçeğin sahibinin ev sahibi olacağına inanılıyor.
İlgili 44 soru bulundu
Kokina suya konur mu sorusu, kokina alanların en çok merak ettiği sorulardan biridir. Kokina, su içinde yetişmez ve köklerinin sürekli olarak suyla teması bitkinin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, suya yerleştirildiğinde köklerinin çürüme riski vardır. Bu nedenle kokina saksıda toprak içinde yetiştirilmelidir.
Serin ve çok ışık almayan ortamları seven Kokina Çiçeği yıl boyunca yeşil olarak kalabilir. Suyu ve sıcağı çok sevmemesi ile bilinen Kokina Çiçeğini misafir olarak gittiğiniz sevdiklerinize ev hediye olarak da alabilirsiniz. Yıl boyu yeşil yaprakları ve kırmızı meyvesiyle güzel bir dekorasyon ürünüdür.
Su ihtiyacı köklerinden giderilmelidir. Haftada 1 kök kısımlarını 1 gün süreyle suda bekletmeyi deneyebilirsiniz. Kokinanın köklerine su vermek ancak bitkinin ömrünü uzatacaktır. Kokinalar hem çok soğuk havalardan hem de çok sıcak ortamlardan hoşlanmazlar, bu yüzden evinizin en serin yerine konumlandırmalısınız.
Noel Yıldızı gibi çoğu yılbaşı çiçeği toprak yüzeyi hafifçe kuruduğunda sulanır. Kokina çiçeği ise cam vazoda saklanır. Saksının altındaki fazla suyun drenaj deliklerinden akmasına izin vermek gerekir. Bu bitkilerin saksısını su altında bırakmak kök çürümesine ve diğer sorunlara neden olabilir.
Ama şöyle bir handikapı var; kokina çiçeğini 1 sene boyunca yaşatmanız gerek. Ayrıca çiçeği kendinize almayacaksınız, size hediye edilmeli. Yani yeni yılda aldığınız bu çiçeği diğer yılbaşına kadar rengi bozulmadan muhafaza edebiliyorsanız, yeni bir ev alabilirsiniz.
Kokina çiçeğinin şans ve mutluluk getireceğine inanılmaktadır. Bir başka efsaneye göre de eğer kokina çiçeğiniz bir sonraki yıla kadar evde bozulmadan durursa yeni bir ev alacağınıza işaret etmektedir. Kokina çiçeği, vazoda süs bitkisi olarak kullanıldığı gibi saksıda canlı süs bitkisi olarak da kullanılır.
Siz de 2022 yılında mutlu etmek istediğiniz sevdikleriniz için, yılın güzel geçmesini sağlayacak minik ama etkili süprizler yapmak isterseniz, onlara eşsiz görüntüsüyle kalpleri fethedecek Kokina Yılbaşı Çiçeği hediye edebilirsiniz.
Eğer canlı bir çiçeğe bakmak istemiyorsanız, bunun yerine yapay bir çiçek alarak görsel olarak güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Kokina çiçeğinin hem canlı hem de yapay hali bulunmaktadır.
Kokina, yeşil yapraklı dallarını kırmızı meyvelerle taçlandıran bir çiçek. Uğur getirdiğine, bir yıl boyunca solmadan, yapraklarını dökmeden tazeliğini korursa 'ev sahibi' olunduğuna inanılıyor.
Yılbaşı çiçeği, narin bir saksı bitkisidir. Bu nedenle bazı etmenlerden hızlı etkilenerek sararıp solması söz konusu olabilir. Çiçek, aşırı sulanma durumunda köklerin çürümesine bağlı olarak ölür. Özellikle saksıda direnaj deliklerinin olmaması, saksıda biriken fazla suyun dışarı çıkamamasına neden olacaktır.
Özellikle Akdeniz ikliminde yetişen bu bitki Antalya, Antakya gibi şehirlerde ve çevrelerinde yaygın olarak tanınıyor. Aktarlarda kurutulmuş haline ulaşılabilen bu bitkinin idrar söktürücü etkisi olduğu, böbreklerde taş oluşumunu engelleyici etkiler gösterdiği, hemoroid tedavisinde bile etkili olabileceği söyleniyor.
Vazonun içerisindeki suyun ağzına kadar dolu olması buketlerin sağlığı için zararlıdır çünkü çiçeklerinizin sapları yumuşar ve suyu içine iyice çekemez. Çiçekleriniz dallarını üç günde bir olacak şekilde 2 cm çapraz şekilde kesin. Vazoyu güneş ışınlarına maruz kalmayacak şekilde serin ve gölgeli yerde tutmalısınız.
Yılbaşı çiçeği kokina mutluluk, huzur ve şans ile özdeşleşmiş bir bitkidir. Kokina çiçeği anlamı, bir sonraki yıla kadar bu çiçek çürümez veya bozulmazsa yeni bir ev alacağınıza bir işaret olarak kabul edilir. Kokina çiçeğinin evlere asılma sebebi, evlere huzur, iyi şans ve bereket getirmesidir.
Kokina çiçeği su içinde yetişmez ve köklerinin sürekli olarak suyla teması bitkinin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, suya yerleştirildiğinde köklerinin çürüme riski vardır. Bu nedenle kokina çiçeği saksıda toprak içinde yetiştirilmelidir.
🍀Dileklerinizi küçük kağıtlara yazıp çiçeği yerleştireceğiniz vazonun içerisine atabilirsiniz. Dileklerinizin kısa sürede kabul olacağına inanılır. ❌ Zararı ise evinde evcil hayvanı ve küçük çocuğu olanlar için. Meyvesi zehirli olduğu için evcil hayvanların ve küçük çocukların ağzına alma ve zehirlenme ihtimalleri var.
Yılbaşı bitkisi 1 yıl ya da 1 yıla yakın canlı kalabiliyor. Uğurlu bitkimiz kokina, ne sıcak ortamlardan ne de soğuk ortamlardan hoşlanıyor. Ilık ortamlar onlar için ideal.
Kokinanın yeşil yaprakları Ruscus adı verilen yaprak ucu dikenli bitkinin dallarından oluşur, bu dalların üzerine Silcan adı verilen kırmızı meyveler bağlanır ve Kokina demeti oluşturulur. Bir inanışa göre Kokinanın bereket, şans ve huzur getireceğine inanılır bu inanış Kokinayı çok tatlı bir yılbaşı hediyesi yapıyor.
Kokina çiçeğinin kırmızı meyvesi zehirli olabilir. Uzmanlar özellikle küçük bebeği ve evcil hayvanı olan yurttaşları uyarıyor. Yutulduğu zaman mide bulantısı ve kusmaya sebep olan kokina, daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Uzmanlar özellikle bebekli aileleri uyarıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri