Dolayısıyla çok fazla kola tüketimi, bir o kadar da su içiyor olmamanız halinde dehidrasyon olarak da adlandırılan sıvı kaybı sorununa neden olabilir. Kolanın içindeki zararlı maddeler yalnızca şeker ve koruyucularla sınırlı değildir. Aynı zamanda kola, sodyum içeriği de oldukça yüksek olan bir içecektir.
Ayrıca gazlı içecekler, egzamaya, kuru cilde ve akneye neden oluyor. Kötü kolestrolü arttıran kola ve benzeri gazlı içecekler, kalp krizi riskini de arttırıyor.Her gün 1 kutu kola içmek yüksek kan basıncına neden olarak kalp krizini tetikliyor. Ayrıca kola içenlerde tip 2 diyabet geliştirme riski artıyor.
Kolanın insan vücuduna faydası da bulunmaktadır. Özellikle kolanın faydalarından olarak rahatlatıcı etkisinden bahsedilebilir. Kola içildiği durumlarda vücutta rahatlık etkisi baş gösterir. Sakinleştirir ve psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlar.
Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda ensülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.
İçtiğiniz kolanın miktarını azalttığınızda baş ağrısı, sinirlilik, yorgunluk veya hatta depresyon yaşayabilirsiniz. Kola, içerisindeki şeker miktarı nedeniyle şişmanlatır. Bunun yanında bağışıklık ve kalsiyum eksikliği nedeniyle eklem ve kemikler üzerindeki baskıyı arttırır.
İlgili 23 soru bulundu
Bir bardak kolada bulunan şeker miktarı vücunuzun ihtiyacından 100 kattan fazla ve bir bardak kola bir paket sıgarayla aynı oranda vücudunuza zarar verir. Her gün içeceğiniz 2 litre kola ile ömrünüz en az 30 sene kısalır.
Tek bir kutu kolada yaklaşık 10 çay kaşığı şeker bulunur. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) günde en fazla 6 çay kaşığı şeker tüketilmesini önermektedir, yani günde sadece bir kola içmek, bu kuralları alt üst edebilir.
Bir kola firmasında, kansere neden olan karamel boyası kullanıldığı ortaya çıktı... ABD'de yapılan analizlerde firmada karamel rengini verebilmek için kullanılan ve hayvanlarda akciğer, karaciğer, tiroid ve kan kanserine yol açan madde (metil imidazol) tespit edildi.
Kola, kahve, çay, çikolata ve alkol idrar yapma ihtiyacını arttırabilir, sıkışmaya sebep olabilir, diyetten çıkarılmalıdır.
- 1 bardak kolayı vücuttan atmak için tam 32 bardak su içmeniz gerekir. Ancak 32 bardakla kalıntılarından arınabilirsiniz. - Kola içerken böbreklerinize sürekli asit pompalanacak. Bu da demek oluyor ki böbrek işlevini yerine getiremeyecek ve ihtiyacı olan kalsiyumu kemiklerden karşılayacak.
Kolanın içindeki zararlı maddeler yalnızca şeker ve koruyucularla sınırlı değildir. Aynı zamanda kola, sodyum içeriği de oldukça yüksek olan bir içecektir. Bu miktardaki sodyum tıpkı sofra tuzunun fazla kullanımında olduğu gibi vücutta su tutulumuna, böbreklerde yüke ve tansiyonda yükselmeye neden olur.
Kolanın kilo aldırma etkisi metabolizmayla ilgili olarak değişir. Çok çok zayıf kişilerin sıkça kola içmesi daha da zayıflamasına neden olurken; kilolu kişilerin kola tüketmesi de obeziteye davet çıkarmaktadır. Çünkü asit ve basit şeker, obezite seviyesinde kilo aldırmaktadır.
Fransa'daki araştırmada, 1 litre kolanın içerisinde, 10 mg alkol çıktı. Kola içmeden önce bir kez daha düşünün. İçeriği sır gibi saklanan Coca Cola ve Pepsi Cola tüm dünyayı şoke etti! Fransa Ulusal Tüketim Kurumu'nun yaptığı araştırma sonucuna göre, masum bildiğimiz kolada alkole rastlandı.
Metabolizmada meydana gelen bu değişimlerde kişinin yağ yakımında zorlanmasına ve kilo vermeden güçlük çekmesine neden olur. Gazlı içecek tüketimini tamamen hayatınızdan çıkarmak kişinin kilo alımında ciddi bir değişikliğe uğrayacağı gibi aynı zamanda kilo vermesine de yardımcı olacaktır.
Aç karna asitli içecek tüketilmemesini öneren uzmanlar, mümkünse çocuklarınızın hiçbir şekilde asitli ve şekerli içecekler tüketmemesine özen gösterin diye uyardı. Uzmanlar, asitli ve şekerli içeceklerin mide hassasiyeti ve ülser gibi çeşitli hastalıklara neden olduğunu belirttiler.
Midemiz, çok çeşitli yiyecek ve içeceğin sindirimini kontrol altında tutacak ve pH (asitlik) dengesini kolaylıkla sürdürebilecek yapıdadır. Bu nedenle gazlı içecekler sağlıklı bir mideye zarar vermez.
Glisemik Yük'e göre bira ve kola karşılaştırılırsa, GL değerleri biranın 7.5 ve kolanın 15.0 olması nedeni ile kolanın 2 kat yüksek çıkmaktadır. Glisemik Yük'e göre bira düşük, kola orta sırlamasına girer.
Kola ile ilgili yapılan araştırmalarda içeriğindeki asit miktarı midede şişkinlik hissi yarattığı için zayıf kişilerde iştahsızlık ve yemek yeme isteğini daha da azalttığı ortaya konulmuştur.
Dolayısıyla kanserojen maddeler tespit edilmiştir. Bir bardak kolanın tolere edilmesi için 32 bardak su içilmeli ki, o asit vücuttan temizlensin.
Su, şeker, karbondioksit, renklendirici (karamel), doğal aroma vericiler, asitliği düzenleyiciler (fosforik asit, potasyum sitrat), koruyucu (sodyum benzoat), kafein (maks. 0,150 g/l). Kafein içerir.
CÜPPELİ AHMET HOCA: Kola içmeye haram diyemeyiz. Birşeyin içindeki alkolün fazlası insana sarhoş ediyorsa bunun azı da haramdır. Kolanın içindeki alkol ne kadar çok içilirse içilsin sarhoş etmeyeceği için haram diyemeyiz.
Eğer yolunuz Küba'ya ya da Kuzey Kore'ye düşerse ve canınız kola çekerse, üzgünüz! Amerikan kapitalizminin bir ürünü olarak görüldüğü için tamamen siyasi sebeplerde bu ülkelerde Coca Cola yasaktır.
Günümüzde Türkiye'de milyonlarca ve dünya genelinde milyarlarca insanın içtiği Kola neredeyse herkeste aşırı bir bağımlılığa sebep olmaktadır.
60 DAKİKA: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı gibi). Bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.
Mide bulantısı olanlarda süt ve süt ürünleri tüketimi pek tercih edilmemekle birlikte eğer süte karşı bir hassasiyetiniz yoksa yoğurt da tüketebilirsiniz. Kola, çay gibi sıvılardan ise kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü midenizin kusmanın ardından kendini toparlaması ve asit dengesini bulması belirli bir süre alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri