Kollajenin üstte de bahsettiğimiz, en önemli faydası: Daha sıkı, kırışıklıkları azalmış ve genç bir cilt. Cilt yapısını bir arada tutan kollejen üretimi hızlandığında erken yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkması ve sarkan cilt yapısının toparlanması asla bir mucize değil.
Kolajen seviyeleri yüksek olduğunda cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkıdır. Kolajen, cilt hücrelerinin kendini yenilemesine ve onarmasına yardımcı olur. Kolajen ayrıca cildin nemli kalmasını sağlar. Bu nedenle kolajen, yıllar boyunca cilt bakımı için çok önemli bir bileşen olarak görülmüştür.
Kolajenin farklı tipleri vardır ve farklı dokularda farklı yoğunlukta bulunmaktadır. Örneğin cildin yüzde 70'ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturmaktadır. Bu durumda eğer kolajeni cildinize destek için kullanacaksanız tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını özellikle de tip 1 kolajeni tercih etmeniz gerekir.
Klinik çalışmalara göre kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay hiç ara verilmeden kullanılması gereklidir. Kolajen takviyelerini genelde 30'lu yaşlardan sonra bireyin ihtiyacına göre öneriyoruz. 30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürleri tavsiye ediyoruz.
"Yeterli kolajenle cilt elastik ve pürüzsüz olur"
Kolajen cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.
İlgili 41 soru bulundu
Kolajen Serum Etkileri Nelerdir? Elastikiyet: Kollajen serumu, cildinizin elastikiyetini artıran kollajen üretimini artırır. Böylece, cildinizin daha dolgun ve genç görünmesine yardımcı olurken, göz altı torbalarından kurtulmanıza ve ince çizgileri düzeltmenize yardımcı olabilir.
Uzmanlar bir süredir botoks yerine kolajeni öneriyorlar. Bunun sebebi kolajen hem vücudumuz içerisinde bulunması nedeniyle vücudun daha kolay kabul ettiği bir madde olmasından hem de günümüzdeki en sağlıklı ve doğal yöntem olmasından dolayıdır. Balık kolajeni son yıllarda botoksa göre daha çok tercih edilmektedir.
Cildin daha canlı görünmesini sağlar. Ayrıca C vitamini serumu kolajen üretimini destekleyerek cilde sıkılık kazandırır. Hücre yenilenmesini hızlandırarak yaşlanma belirtilerine karşı koyar. Cilt lekelerini giderir ve kırışıklıkları ve sarkan cildi toparlar.
Kolajen takviyesi kullanmak aynı zamanda kolajen sentezini uyarır. C vitamini parçalanmayı önlediği gibi kolajen sentezi içinde gerekli olması nedeni ile kolajen takviyesiyle birlikte alınması faydayı artırır3. C vitamini bu etkiler dışında yara iyileşmesini hızlandırır, ve cilt onarımına katkı sağlar.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Bu lekeleri gidermek için cildinize estetik müdahalelerde bulunmak yerine kolajen destekli kremler kullanabilirsiniz. Kolajen ile hücreler yenileneceği için yaşlılığın belirtilerinden olan lekeler de artık görülmemeye başlayacaktır.
Yılda 2-3 kür kullanılabilir ve kürler arasında bir süre (1-2 ay) araverilmelidir ya da daha düşük miligramlarda ara dozlar kullanılmalıdır.
Kolajen cilt serumu ise özellikle kırışıklıkların giderilmesi konusunda rutin bakıma destek olur. Cilde ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırır. Cildin yenilenmesi sürecini hızlandırarak etkili sonuçlar almayı kolaylaştırır. Yoğun formüle sahip kolajen serum çeşitleri farklı içeriklerden oluşabilir.
Doktorun talimatlarına ve seçilen kolajen formuna göre kolajen tüketimi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
20'li yaşların sonlarından itibaren vücutta kolajen yapımı azalmaya başlar ve yıllar geçtikçe de azalmaya devam eder. Bu süreçte kolajen yıkımı da artar. Kolajenin azalmasıyla birlikte yaşlanma başlar. Kolajen kullanımında belirli bir yaş sıkıntısı yoktur.18 yaşından büyük herkes kolajen kullanabilir.
En iyi doğal kolajenlerden biri de PACHA Ailesi'nin de üretmiş olduğu İlikli Kemik Suyu'dur. Kemik suyunun içerdiği kolajen, vitamin ve mineraller bu sıvıyı harika bir besin deposu yapıyor.
Kolajenin doğrudan bir zararı yoktur. Ancak vücutta oluşan fazla kolajenin sindirim sistemini olumsuz etkileyebildiği, mide yanması, mide ekşimesi, kabızlık ya da ishal gibi yan etkilere sebep olduğu söylenmektedir.
Sektörde bulunan bazı takviye ürünler içeriğinde şeker, tatlandırıcı, renklendirici bulundurduğu için uzun vadede vücudunuza zararı olabilir. Bu nedenle firmalar, ürünlerini ara vererek kullanmanızı önerebilirler.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Kemik suyunun içerisinde bulunan kolajen cildin elastikiyetini artırmada oldukça etkilidir. Kolajen ise içerisinde bulunan değerler sayesinde cildi besler ve yaşlanmasını önleyici etkiler sunar. Yaş ilerledikçe vücut daha az kolajen üretmeye başlar. Cildin genç kalmasında en etkili bileşen kolajendir.
Bunun sebebi ciltte azalan kolajen seviyesi. Cildin yapıtaşlarından kolajen, yağ kanallarının ve dolayısıyla gözeneklerin tutunduğu iskelet. İşte bu iskelet zayıfladığında gözenekler gevşiyor ve belirginleşiyor.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları Botox zannedilmektedir. Botox bir dolgu maddesi değildir, yüzü şişirmez. Estetik operasyonlarda, dudak ve yanakları dolgunlaştırmak için bazı dolgu maddeleri kullanılmaktadır.
Botox alın kırışıklıkları ve göz çevresindeki kaz ayakları için idealdir. Uygulama sonraki ilk etkiler 48 saat içinde gözlemlenebilir ve 3-4 ay etkilidir. Dermal dolgu maddeleri de yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıklar için kullanılır. Botox kas içine enjekte edilirken; dolgu maddeleri dokuya enjekte edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri