Kolon sistemi temizliği, sindirim sistemimizin bir parçası olduğu için son derece önemlidir. Bağışıklık sisteminin kalbi olan kolonların (bağırsakların) temizlenmesi bağışıklık sistemimizin güçlü kalması açısından da son derece önemlidir.
İyi bakterilerin bağırsaklarımızdaki oranını artırmak için de bağırsak temizliğine özen göstermeliyiz. Bağırsaklarımızı temiz tutmadığımızda duvarlarında kötü bakteriler, parazitler ve virüsler birikebilir. Bağırsak duvarları bu zararlı maddelerin üreyip çoğalmaları için de iyi bir ortam oluşturur.
Bağışıklık sistemin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi, sindirim sisteminin (kolonun) temizlenmesi oldukça önemlidir. Bağırsaklardaki toksinleri istenmeyen toksinlerden sadece 1 günde temizleyebileceksiniz.
Bağırsak kanseri riskini azaltır. İrritabl barsak sendromu (IBS), kronik kabızlık ve kronik ishal rahatsızlarının etkilerini azaltır. Karın bölgesinde hafiflik ve rahatlama hissi verir. Basur oluşumu riskini azaltır.
İyi bir bağırsak temizliği ile değerlendirme ideal seviyede olur. İyi temizliğin kriteri, işlem öncesi tuvalete gidildiğinde temiz beyaz su geliyor olmasıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Zayıflamada ilk yapılması gereken bu bağırsaktaki birikmiş atıklardan kurtulmaktır. Bu temizlik de ancak kolon hidroterapi ile mümkündür! Kolon hidroterapinin zayıflamada diğer önemli etkisi ise metabolizmayı hızlandırmasıdır. Tabi kilo almaya sebep olan hastalıkları önleyici etkisi de yadsınamaz.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Bununla birlikte, kolon temizliği yardımıyla, zararlı toksinlerden kolayca kurtulabilir ve sağlıklı bağırsak bakterilerini geliştirebilirsiniz. Ayrıca kolon temizliği, enerjinizi artırmaya ve vücudun vitamin ve besin maddelerini emmesine yardımcı olacaktır.
BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER
Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.
NORMAL DIŞKILAMA NASIL MEYDANA GELİR ? Yemeklerden sonra sindirilmeyen besinler ince bağırsakları geçip 2-3 saat içinde kalın bağırsağa ulaşır. Kalın bağırsak içine gelen artıklar ancak 2-5 gün içinde dışkı olarak dışarı atılırlar.
Kolon yani kalın bağırsak ve rektumun incelendiği kolonoskopi işlemi gastroenteroloji ve genel cerrahi doktorları tarafından yapılabilmektedir.
Internal Shower Nedir Ne İşe Yarar? Kabızlık gideren başlığı ile son zamanlarda oldukça duyulan, internal shower; 1 bardak suya 2 yemek kaşığı chia tohumu eklenir daha sonra 1-2 limon suyu ilave edilir ve sabahları aç karnına tüketilir. Bu karışım bağırsakları temizleyerek ve sindirime yardımcı olur.
Temiz olmayan çiğ sebzeler tüketilmemeli, iyi yıkandığından ve temiz olduğundan emin olunmalıdır. Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa (lif) içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini artırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırır.
Kolon Hidroterapi; bağırsakların suyla yıkanması işlemine verilen isimdir. Kalın bağırsaklar sadece atılım organı değildir, çok sayıda önemli görevi vardır. Mide ve ince bağırsak pasajını geçen besinler en son olarak kolonda işleme tabi tutulur ve içinde bulunan önemli besinler emilerek kana karışır.
Kolon temizliği, vücudunuzu detoksifiye etmeye ve sindirim sağlığınızı ve aynı zamanda yaşamınızın genel kalitesini geliştirmeye yardımcı olan bir süreçtir. Sindirim sistemimizin bir parçası olan kolon sisteminin sağlıklı bir şekilde temizlenmesi gerekir.
Bağırsakları temizlemeye yardımcı olan besinler
Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.
Sindirim sistemini çalıştırmak için uyandığınızda en az 1 ila 2 bardak su içmek iyi gelecektir. Ancak su tek başına işe yaramaz. Bol miktarda lifli gıda (meyve, sebze, baklagiller, kepekli tahıllar) yemek de sağlıklı bir bağırsağı destekleyecek ve sizi düzenli tutacaktır.
Kalın bağırsağın alt kısmı olan rektuma sıvı veya gaz gönderilerek bağırsakları boşaltmak ve uygulanacak testlere ya da tedavilere kişiyi hazırlama prosedürü lavman olarak tanımlanır. Kolonoskopi, sigmoidoskopi, cerrahi, kabızlık veya dışkılama zorluğunu tedavi etmek amacıyla çeşitli durumlarda kullanılabilir.
Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi sağlıklı karbonhidratlar yüksek lif içerikleriyle bağırsak hareketlerini artırır. Bu nedenle, tam tahıllı karbonhidrat içeren besinler, kuru baklagiller tüketilmelidir.
Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yoğurt, tarhana) yemek ve yeterli su içmek gerekir.
Su Bağırsak temizliğinin en önemli öğesi bol bol su içmektir. Günde ortalama 8 ila 10 bardak su içmeniz önerilir. Böylece bedendeki zararlı toksinleri doğal yollarla atabilirsiniz. Bol bol su içmek yiyeceklerin sindirim sisteminde daha kolay ilerlemesini sağlar.
Kolon Kanseri Belirtileri Nelerdir? Bağırsak kanserlerinin belirtileri, sıklıkla dışkılama alışkanlıklarında değişiklik şekilde kendini gösterir. Geçmeyen ishal ya da kabızlık, dışkıda incelme, dışkıdan ve anüsten kan gelmesi, dışkıda yumurta akına benzer bir salgı olması kolon kanserinin belirtileri arasında bulunur.
Bol lifli gıdalar dışında gün kurusu, kuru kayısı, kuru erik, kuru incir gibi kurutulmuş meyveler, keten tohumu gibi yağlı tohumlar gibi probiyotik gıdalar kabızlık tedavisinde önemli rol oynuyor.” Ne kadar az hareket edilirse bağırsakların da aynı ölçüde yavaş çalıştığını dile getiren Uzm. Dyt.
Kolon hidroterapi, ılık su ile kolondaki atık kalıntı, gaz ve mukus salgınlarını atmak için kolonun hassas bir şekilde yıkanmasıdır. Rektal yolla kolonun içine güvenli ve hafif bir şekilde su vererek uygulanır. Bu terapi, vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin daha uzun süre korunmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri