TV için kolona deleceğin deliğin kolona bir zararı olmaz. Demire denk getirme yoksa ter atar durursun, mıknatıs yada bu işi yapan elektronik aletlerden faydalanabilirsin. Ayrıca farklı bir görüş, maddiyat sıkıntı değilse duvara asmak yerine tavana askı aparatı alıp tavana da bağlayabilirsin.
Konulacak dubelin çapı ve ne kadar derine gireceği, kolonun özellikleri(boyutu, beton tipi vs) önem arz etmektedir. Fakat ne olursa olsan taşıyıcı elemanlara(kolon, kiriş, döşeme, temel) bir işlem yapılması önerilmez.
Binayı ayakta tutan kolonlardır. Duvarlar ise kolon arası örülen tuğladır. Bu bağlamda kolona bir şey çakılmaz, delinmez.
Kirişe çivi giriyorsa zaten ev çürümüş demektir. Sağlam bir kirişe anca matkap ve dübel ile vida montajı yapabilirsin.
Yönetmeliğe göre kirişin herhangi bir şekilde delinmesi mümkün değil.
İlgili 18 soru bulundu
Dübelin taşıma kapasitesi nedir? Alçı panel bölme duvarlarda kullanılan radyatör, TV askısı, havluluk gibi aksesuarların montajında dübel başına yaklaşık 20 kg ağırlığa kadar yük taşınabilmektedir.
TV için kolona deleceğin deliğin kolona bir zararı olmaz.
Kolon keserek binanın taşıyıcı unsurlarının zayıflatılmasına sebebiyet veren kişi olası bir doğal afette binanın yıkılarak insanların ölümüne sebebiyet verebileceği öngörülebilir olduğundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir.
Kolonun kesildiğini anlamak zor olsa da bazı şekillerde fark etmek mümkün. Kendi dairenizde kolonun nerde olduğunu biliyorsanız alt katlara indiğinizde o kolonu görmüyorsanız kesilme işleminin gerçekleştiği anlaşılabilir. Çünkü kolonun temele kadar sürekli olması gerekli.”
Betonda 144 kg yük taşır.
Plastik alçıpan dübeli kaç kg taşır? Özellikler. Özellikle alçı panel bölme duvarlarda radyatör, TV askısı, havluluk gibi aksesuarların montajında dübel başına 20 kg ağırlığa kadar yük taşır.
Perde duvar delme çeşitli cihazlarla mümkündür. En uygun yöntem belirlenerek, fiyat saptanması gerçekleştirilmektedir. Binanın proje yapılandırılması göz önüne alınarak, gerekli cihazların temini sağlanmaktadır.
Binaların taşıyıcı sistemini oluşturan kolonlar tadilat amaçlı olarak veya kullanım alanını genişletmek veya görselliği güzelleştirme amacıyla kesilebilmektedir. Bu noktada binanın yapılışında var olan mukavemet gücü de zayıflamaktadır.
deprem yönetmeliğine göre kolonlarda en az 6 tane 14lük veya 4 tane 16lık bulunması gerekiyor.
Temellerde kullanılan bağ kirişlerine deprem (ya da zelzele) kirişi adı da verilir. Yatay olanlarına kiriş, dikey olanlara ise kolon denir. Kolon ve kirişler deprem anında ortaya çıkan tüm enerjiyi taşır; kolonlar genellikle kirişlerden gelen yükleri temele, dolayısı ile zemine aktarırlar.
İnşaat ve deprem bilimi, genel hayat tecrübeleri bu neticenin gerçekleşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu göstermektedir. Çünkü kolon ve kiriş binayı koruyan, ayakta tutan yapılardır.
Yatakhanelerin içinde kolon oluyor da mimari gereği tavanda kiriş neden olmuyor.
Deprem hasarı ile ortaya çıkan kolon ve kiriş hasar onarımında epoksinin rolü bilimsel olarak açıklanmıştır. Çatlakların genişliğine, uzunluğuna ve/veya derinliğine bağlı olarak beton, zemin veya kiriş, kolon çatlakları epoksi enjeksiyonuna benzer farklı yöntemler ve teknikler kullanılarak onarılır.
Genel hatlarıyla betonarme kolonlarda 4 çeşit hasar meydana gelmektedir. Bunlardan eğilme kırılması, deprem etkileri ile kolona gelen eğilme momentinin artması sonucu kolon uçlarında mafsallaşma meydana gelmesi ile oluşur (Şekil a).
Yıkım yapılacak binalarda iş makinesinin yanaşamadığı alanlardaki beton blokların kaldırılmasını sağlar. Kesilecek alan dışındaki beton alanda zarar vermeden kesme işlemi gerçekleştirilebilir. Bitişik yapılarda, kesim alanı dışındaki yapıya zarar vermez.
KOLONLARDA BURULMA HASARI
Kolonlarda gözlenen hasar biçimlerinden biri de burulma hasarıdır. Kolonun bir tarafında diyagonal olarak uzanan çatlaklar ve beton dökülmeleri olurken diğer tarafında yine diyagonal uzanan betonda basınç ezilmeleri oluşabilir.
Normal bir araç, tavanınızda 75-100 KG arasında bir yük taşıyabilecektir, buna Tavan taşıma sistemi ve portbagajın ağırlığı da dahildir. Tavan taşıma sistemi 7kg ve port bagaj 12-26kg arasında olduğundan, port bagajda taşıyabileceğiniz miktarı önemli ölçüde azaltabilir.
Alçıpan duvarda tek dübel ile 55 KG'ye kadar yükleme kapasitesi. LCD TV, duvar rafı, elektrik armatürü ya da kombi,radyatör peteği gibi malzemeleri alçıpan levhalara gönül rahatlığı ile sabitleyebilirsiniz. Ayrıca alçıpan asma tavan malzemelere korniş montajı yapabilir.
Su veya hava teması kesilmemiş betonarme içindeki demir “oksitlenir, paslanır, korozyona” uğrar ve çekme kuvveti zayıflar. Yapıya nüfuz eden su, yapıların taşıyıcı (kolon, kiriş) kısımlarındaki donatıları korozyona uğratarak, kesitlerinin azalmasına ve yük taşıma kapasitesinin ciddi miktarda düşmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri