Kolot peynirinden keseceğiniz ince dilimlerle, nefis ve ağızda eriyen tost hazırlayabilirsiniz. Acıktığınız anda sıcak sandviç içine ekleyeceğiniz kolot peyniri, açlığınızı yatıştıracaktır. Domates çorbası üzerine rendelenen kolot peyniriyle, çorbaya farklı bir dokunuş katabilirsiniz.
Peynirin soğuk olarak tüketilmesi önerilmez. Bu nedenle başta kuymak üzere yemeklerde ya da özel pizza gibi özel yiyeceklerde tercih edilebilir.
Bu bakımdan istenildiği zaman yenilebilir ve kahvaltılarda da rahatlıkla tüketilebilir. Aşırı yağlı ya da tuzlu bir peynir olmadığından dolayı tüketilmesi kolaydır.
Peynir, derin dondurucuda güvenle saklanabilir. Çoğunlukla peynirler pastörize edilmiş ve yıllandırılmış olduğundan hava geçirmez bir kapta buzdolabında çok uzun süre bozulma tehlikesi olmadan saklanabilir.
Bu nedenle kolot peyniri, genellikle eritilerek tüketilen bir peynir lezzetidir. Görüntü olarak ve eriyen bir peynir olması sebebiyle kaşar peynirine benzeyen kolot peyniri, eritilmesinin ardından soğuduğunda da tüketebileceğiniz bir peynir çeşididir. Kolot peyniri, bol sütle yapıldığından yağlı bir peynir çeşididir.
İlgili 41 soru bulundu
Kolot peyniri, salatalarda ve böreklerde de kullanılır.
Hatay peyniri, tatlı peyniri ya da kadayıf peyniri olarak tanınmaktadır. Künefe peyniri protein ve kalsiyum içermektedir.
Uzadıkça Uzayan Kuymağın Sırrı: Kolot Peyniri
Kahvaltıda tost ya da peynir tabağında, diğer öğünlerde salata da böreklerde yerini alan peynirler kendine has özellikleriyle tanınmaktadır.
En ideal peynir saklama koşulları
Peyniri cam, metal veya seramik bir kap içerisinde saklamalısınız. Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir. Peynir hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır.
Diğer Boyutlar: 1 kap - 123kcal, 4 oz - 96kcal, 1 lb - 386kcal, devamı için...
100 gramında ortalama 1,5 gram tuz bulunan kolot peyniri tuzsuz peynir çeşitleri arasında yer alır.
Kolot peyniri, Türkiye kökenli, muhlama yapımında kullanılan ve yağsız sütten üretilen bir peynir çeşidi. Peynir, genellikle Trabzon, Rize ve Bayburt illerinde üretilir.
#peynirini kattıktan sonra biraz eritip mutlaka kısık ateşte kendi haline bırakın,arada karıştırın dibi tutmasın ama çokta müdahale etmeyin.Eğer çok karıştırırsanız peynir içinde kaybolacaktır,dolayısı ile yerken uzayan o meşhur görüntü kaybolacaktır.
Kazanan Tabii ki Mozarella! Mozzarella'ya kıyasla diğer tüm peynirlerin esnekliğinin daha az olduğu, pizzanın pişirilirken çedar, edam ve colby peynirinin pizzanın üzerinde kolayca kabarmadığını, Mozzarella peyniri dışındaki peynirlerin en lezzetli pizza için fazla yağlı olduğunu bulmuşlar.
Mozzarella kolayca eriyen ve erirken sulanmayan bir peynir olduğu için özellikle pizzaların vazgeçilmez malzemesi. Hatta mozzarella'yı “İtalyan pizza peyniri” olarak tanımlamak bile mümkün.
kaşar peynirinden hallice bir karadeniz ürünü. muhlama muhteviyatının ana malzemesi. mıhlamadan başka bir başka kullanım alanının da fondu olduğu peynirdir.
Özellikle beyaz peynir gibi yumuşak dokulu salamura içerikli ürünlerde çözdürme konusu daha riskli. Yüksek proteinli olan bu ürünlerde su oranı arttıkça, hızlı bozulma ihtimali daha da artıyor. “Bu nedenle süt ürünlerinin buzluk veya dondurucuda muhafaza edilmemesini tavsiye ediyoruz” diyor Orhan Kaplan.
Tadı kötüyse bozulmuş demektir. Renk ve koku da peynir için önemli bir kriter. Rengi sarıya dönen peynirin yapısı bozulmuştur. Yumuşak peynir ise açıkta kaldığında sertleşir ve lezzeti gider.
Beyaz peynir ve Burgu dışındaki peynirler yıkanmaz, su ile temas peynirin lezzet ve aromasının kaybolmasına yol açar. Peynirler derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir. Oda sıcaklığında bekletilmemelidir.
Karadeniz'de sıkça tüketilen ve özellikle kuymak için kullanılan, eriyebilen kolot peyniri, tek başına yemek çok yaygın değildir. Sıcaklığa maruz kaldığında eriyen ve uzayan, soğukta ise sert bir yapıya sahip olma özelliği vardır.
Mıhlama yapımında genellikle çeçil peyniri kullanılır. Eğer çeçil peyniri yoksa; Trabzon köy peyniri, kolot peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılmaktadır.
Kebir Kolot Peyniri, tam yağlı inek sütü kullanılarak doğal yöntemlerle üretilir. Trabzon şehrinin meşhur peyniri, Karadeniz Bölgesi'nin yöresel lezzetleri arasında yer alan ve kahvaltı sofralarından eksik olmayan kuymak (mıhlama) yapımında kullanılır.
Kaşar Peynirli Künefe Tarifi Yapılışı
Tereyağlı karışımın yarısı da bir tarafı kızardıktan sonra tekrar tavaya sürülür ve diğer tarafı kızartmak için kullanılır. Kadayıfın üzerine kaşar koyulur ve ardından kalan kadayıf da her yerine eşit olarak yerleştirilir ve bir kapak yardımı ile iyice bastırılır.
Orijinal künefe peynirinde keçi sütü kullanılsa da inek sütünden de yapılıyor. Tuzsuz Hatay künefe peyniri ya da tuzsuz Antakya peyniri olarak bilinen künefe peyniri özel olarak künefe tatlısı için üretiliyor.
sonra yüzey alanını artırmak ve tuz alımını kolaylaştırmak için 1 cm'lik küpler halinde kesilir. fonksiyonel özelliği künefe üretimi esnasında peynirin künefenin içinde sünmesi ve lifli bir yapı sergilemesidir. işleminden sonra Tuzlu Antakya Peyniri sertleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri