Bu konuda hiç gözünüz korkmasın jilet ile koltuk altını almak diğer tüm yöntemlerden daha kolay ve konforlu. Özellikle ağda yönteminde çekilen acı düşünülünce jilet pratik, ekonomik, konforlu bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez.
En iyi sonucu elde etmek için, kolunuzu başınızın üzerine doğru kaldırın, tıraş bıçağını hafifçe bastırın ve gerekiyorsa aşağı, yana ve yukarı olmak üzere her yönde kısa hareketlerle nazikçe tıraş edin.
Seçeneklerine göre soğuk veya sıcak uygulanabilen ağda, tüylerin çıktığı yöne doğru cilde sürülür. Bez parçaları ağdanın üzerine gelecek şekilde tüy yönünün aksine hızla çekilir, tüyleri de beraberinde çeker. Ağda, EPİLATÖR kullanımının aksine daha uzun süre etkili olan ve peeling etkisi taşıyan bir yöntemdir.
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur. Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Uzun ve sık tüyler, bakterilerin koltuk altınızda barınmasını kolaylaştırdığından koku oluşumunu arttırabilir. Tüyleri uzaklaştırdığınızda, koku oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Ne var ki, yapılan araştırmalara göre kadınların %75'i haftada iki kez jilet kullanırken %33'ü koltuk altı derisini kesiyor.
koltukaltı kılları kökten alınırsa ter kokusu büyük ölçüde yok olur. bunu düzenli duş ve antiperspirant deodorantla süsleyen hiç kimse ter kokmaz. kısacası koltukaltlarının jiletle alınması ter kokusunu arttırır.
Jiletle alınan kıllar ne kadar sürede uzar derseniz tam bir uzama için 2 hafta yeterli olacaktır. Hiç jilet vurulmamış gibi eski yumuşaklığına dönmeleri için de 1 ay yeterlidir. Jiletin tüyleri kalınlaştırdığı iddiasını gözlerinizle test etmek için bir ay bekleyip sonucu görebilirsiniz.
Kollar ve bacaklar, vücudun en çok hareket eden ve birbirine sürtünen yerleri. Derinin nemli ve kaygan olmayan yapısı nedeniyle, hareketten kaynaklanan sürtünmeyle tahriş olması kolaylaşıyor. Koltukaltı ve genital bölge tüyleri, bu sürtünmeyi engelleyerek derinin zarar görmemesini sağlıyor.
Koltuk altı 2 haftayı geçmemeli, yaz olduğundan 9-10 günde bir daha iyi.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Önce duş jeli, sabun veya tıraş öncesi jelini sürerek uygulama bölgesini köpürt sonrasında jilet işlemine geçebilirsin.
Koltuk altı kıllarınız her yöne doğru uzadığından, ProGlide tıraş bıçakları iyi bir seçimdir. Gillette STYLER ProGlide bıçaklarıyla birlikte gelir ve tüm Fusion5 yedek bıçaklarıyla uyumludur.
Tıraş olmak kılların daha yoğun uzamasına neden olur mu ve tıraş tüyleri kalınlaştırır mı? Tıraş olduktan sonra kıllar yoğunlaşmış gibi görünse de aslında durum böyle değildir. Bu durum; bikini bölgesi, bacaklar, kollar, koltuk altları dahil tıraş ettiğiniz her bölge için geçerlidir.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.
Demek ki, "dübürü”ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur. Her hafta etek tıraşı olmak, bıyıkları kısaltmak, koltuk altını temizlemek, tırnakları kesmek sünnettir.
Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz? Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur.
Koltuk altı kokusuna neden olan durumlardan biri tüylenme olduğu için, bunu gidermeye önem vermelisiniz. Tüyler, kötü kokuya sebebiyet veren bakterilerin koltuk altına tutunmasına neden olur. Bu yüzden de terleme hızını artırır ve normalden daha çok kötü koku oluşmasına yol açar.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalcı olarak kurtulmanın en etkili ve en sağlıklı yöntemi lazer epilasyondur. Günümüzde kadınlar kadar erkekler de lazer epilasyondan yararlanmaktadır. Günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilen Buz Lazer, ağrısız bir yöntemdir.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri