En iyi sonucu elde etmek için, kolunuzu başınızın üzerine doğru kaldırın, tıraş bıçağını hafifçe bastırın ve gerekiyorsa aşağı, yana ve yukarı olmak üzere her yönde kısa hareketlerle nazikçe tıraş edin.
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez.
Bu konuda hiç gözünüz korkmasın jilet ile koltuk altını almak diğer tüm yöntemlerden daha kolay ve konforlu. Özellikle ağda yönteminde çekilen acı düşünülünce jilet pratik, ekonomik, konforlu bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalcı olarak kurtulmanın en etkili ve en sağlıklı yöntemi lazer epilasyondur. Günümüzde kadınlar kadar erkekler de lazer epilasyondan yararlanmaktadır. Günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilen Buz Lazer, ağrısız bir yöntemdir.
Koltuk altı kıllarınız her yöne doğru uzadığından, ProGlide tıraş bıçakları iyi bir seçimdir. Gillette STYLER ProGlide bıçaklarıyla birlikte gelir ve tüm Fusion5 yedek bıçaklarıyla uyumludur.
İlgili 36 soru bulundu
Önce duş jeli, sabun veya tıraş öncesi jelini sürerek uygulama bölgesini köpürt sonrasında jilet işlemine geçebilirsin.
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.
Jiletle alınan kıllar ne kadar sürede uzar derseniz tam bir uzama için 2 hafta yeterli olacaktır. Hiç jilet vurulmamış gibi eski yumuşaklığına dönmeleri için de 1 ay yeterlidir. Jiletin tüyleri kalınlaştırdığı iddiasını gözlerinizle test etmek için bir ay bekleyip sonucu görebilirsiniz.
Koltuk altı tüylerini almanın en kolay yolu tıraş. Duşta tüylerinizi yumuşatıp jiletle yukarıdan aşağı ve yatay hareketlerle alabilirsiniz. Koltuk altı tüyleri her yöne doğru uzadığı için bu şekilde almak gerekiyor.
Koltuk altı 2 haftayı geçmemeli, yaz olduğundan 9-10 günde bir daha iyi.
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur. Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
Uzun ve sık tüyler, bakterilerin koltuk altınızda barınmasını kolaylaştırdığından koku oluşumunu arttırabilir. Tüyleri uzaklaştırdığınızda, koku oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Ne var ki, yapılan araştırmalara göre kadınların %75'i haftada iki kez jilet kullanırken %33'ü koltuk altı derisini kesiyor.
Peki jilet nasıl yapılmalı? Jilet ile kıl temizliği yapılmadan önce vücut ıslanmalı ve tüylü olan bölgenin yumuşamış olması gerekir. Jilet yapılmadan alınacak bölgeye jiletin kaymasını kolaylaştıracak bir jel sürülmelidir. Özellikle tüylerin, çıkış yönüne doğru tıraş edilmesi gerekir.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Koltuk altı kıllarını en acısız ve kolay şekilde almanın yolu tıraştır. Bu bölgede tüylerin geri uzamasını beklemek biraz zor. Hijyen açısından da çok doğru değil zaten. Bu yüzden tüylerin geri uzamasını beklemeden, duş sırasında kolayca tıraş edebilirsiniz.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır. Dış etkenlerden bir diğeri giyilen giysilerdir.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Elma Suyu Masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır. Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır.
Koltuk altını beyazlatmak için su ya da limon suyu ile karbonatı karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Klinik yöntemlere bakıldığında kimyasal peelingler ile de koltuk altının beyazlatıldığı bilinmektedir. Kimyasal peelingler ile koltuk altı derisi soyulur ve yeni bir deri olarak daha beyaz bir deri ortaya çıkar.
Hatta tüy uzunluğu daha kısa olduğunda epilasyonun daha iyi sonuç verdiğini söyleyebiliriz zira cımbız tüyleri daha hassas bir şekilde kavrayıp alabilir. Ayrıca tüyler kısayken uygulandığında, koltuk altı epilasyonu daha hızlı tamamlanacak ve daha az ağrılı olacaktır.
Deodorant, istenmeyen vücut kokularını önlemek için kullanılan bir bakım ürününü oluşturuyor. Sprey, roll-on ve stick gibi çeşitleri olan deodorantlar, günlük hayatta hem pratik bir kullanım hem de -aşırı terlemeden kaynaklı kokuların önüne geçmesi bakımından- hijyenik bir his sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri