Koltuk altı terleme tedavisi uygulamasının tıbbi açıdan bir zararı bulunmamaktadır.
Yüz kızarmasını azaltmak için koruyucu yöntemler başarısız olursa, uzmanlar ETS ameliyatını önerebilir. Hastaların %90'ından fazlası, klipsli ETS ameliyatının yüz kızarmalarını önemli ölçüde iyileştirdiğini ve herhangi bir yan etkiye yol açmadığını raporlamaktadır.
Ameliyat yaklaşık 1 ila 3 saat sürer. ETS ile bölgesel terleme tedavisinde başarı oranı, bölgeye göre değişmekle birlikte, yaklaşık olarak %98 civarındadır. Bölgesel olarak ayrı ayrı başarı oranları ise şu şekildedir: Yüzde terleme ve kızarma: %95-99.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Duş aldıktan sonra vücuttaki gözenekler açılır ve bu gözenekler sayesinde ter vücuttan atılabilir. Bu nedenle sık sık duş almaya özen gösterin. Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.
Tıbbi durumlar: Tiroit bezlerinin hızlı çalışması, diyabet, karaciğer ve böbrek hastalıkları nadir olarak da genetik durumlarda vücudun kokusu değişim gösterebilir. Bazı sağlık problemlerinde vücut farklı bir koku yayabilir.
Peki aşırı terleme için hangi doktora gidilir? Terleme yaşayan kişiler ilk aşamada dermatolojiye başvurabilir. Ancak aşırı terleme ve gece terlemesi yaşayan kişilerin göğüs cerrahisine başvurması ve tedaviye başlanıp gerekirse cerrahi tedaviye başvurulması gerekir.
ETS ameliyatını hangi bölüm yapar? ETS (Endoskopik torasik sempatİkotomi) ameliyatını göğüs cerrahisi bölümünde, Göğüs Cerrahisi uzmanları tarafından gerçekleştirilir.
Terleme tedavisinde kesin çözüm sağlayan tek yöntem ise cerrahidir. Koltukaltı terlemelerini önlemek için koltukaltı derisi cerrahi olarak çıkarılabilir ya da liposuction uygulanabilir.
Ter retansiyonu (İsilik: Miliarya), ter bezlerinin tıkanması ile ter atılımının bozulması sonucu, terin deri içinde kalarak ciltte kırmızılık ve kaşıntıya neden olduğu bir cilt hastalığıdır. Özellikle küçük bebeklerde isilik görülme olasılığı daha fazladır.
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
Nemli ve sıcak havalarda çok fazla terleyen kişilerin ter bezlerinden çıkan kanallar tıkanır. Bu tıkanma sonucunda şişlik, kaşıntılı kabarıklık ve döküntüler ortaya çıkar.
Koltuk altı neden kokar? Koltuk altı kokusunun sebepleri terleme bezlerinin çalışması ve vücuttan sıvı atılmasının sağlanması doğal bir süreçtir, ancak koltuk altında bulunan bakterilerin temizlenmemesi durumunda bu alanda koku oluşumu meydana gelmektedir.
Koltuk altı pedleri, genellikle yumuşak ve emici bir yapıya sahiptir. Koltuk altına yerleştirilerek, terin giysilere geçmesini önleyerek kötü koku ve leke oluşumunu engeller. Ayrıca, koltuk altı bölgesindeki nemli ortamı azaltarak, cilt tahrişini önler.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Vazelin nemlendirici görevi görebilmesi için koltuk altına sürülebilir. Aşırı kuru olan ciltlerde nemi muhafaza edebilir. Ayrıca koltuk altına vazelin sürmek ağda veya tıraş sonrası oluşan tahrişi önleyebilir. Vazelini koltuk altı kararması için kesin bir çözüm olarak görmek doğru değildir.
Aynı zamanda terlemeye karşı da birebir olan pudra, terlemeyi azaltarak terli görünümde kurtulmaya yardımcı olur.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Mantar ve bakteryel sorunlarla seyreden koku ve akıntıya neden olabilir. Vajinanın sadece ılık suyla temizlenmesi önerilir. Vajinal şampuan kullanacak kişilerin ise haftada iki defa bol su ile durulayarak kullanmalarını önerilir.
Bunun için vajinal bölgede kullandığınız tampona 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 4 damla çay ağacı yağını damlatarak tamponu vajinal bölgenize takın. Günde en az 1 saatten bir haftada her gün deneyebilirsiniz. Elma Sirkesi Banyosu: Elma sirkesinin anti-bakteriyel özelliği vajinadaki kötü koku oluşumuna karşı etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri