Karbonatlı Temizlik Karbonat mutfakta ve temizlik alanında sıkça kullanılan bir maddedir. Sağlık açısından herhangi bir zararı olmayan karbonat sayesinde kumaşların temizliği kısa sürede yapılır. Özellikle de koltuk kumaşlarında oluşan leke ve izleri silmek için karbonat kullanılır.
Mobilyaları düzenli olarak silmek için ılık suyla nemlendirilmiş temiz ve yumuşak bir bez kullanın. Hafif lekeleri gidermek için suya sabun ekleyebilirsiniz. Bezi suya batırın ve lekeyi silmek için kullanın. Temel deri bakım rutininizin bir parçası olarak bir mikrofiber bez ayırmak iyi bir fikir olacaktır.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Arap sabunu, bulaşık deterjanı, koltuk temizlik malzemeleri gibi ürünler koltuk temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Koltuk kumaşlarının yumuşak olması ve hoş kokuya sahip olmaları için yumuşatıcı ürünler de kullanılması mümkündür.
İlk olarak su ile sabunu bir sprey şişesinde karıştırın. (sabun yerine nubuk koltuk temizleyicisi de kullanabilirsiniz.) Yaptığınız karışımı lekeli bölgeye püskürtün. Ardından nemli mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi temizleyin fakat bu işlemi yaparken koltuğu yıpratmadan hafif bir şekilde silin.
İlgili 20 soru bulundu
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Bulaşık Deterjanı ile Koltuk Temizliği
Bulaşık deterjanı da koltuk temizlerken sık tercih edilen yöntemlerden birisidir. Bulaşık deterjanının damlatıldığı veya bulaşık tabletinin çözüldüğü bir su ile koltuğunuzu yavaş yavaş silebilirsiniz.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Halı, koltuk ve döşemelerde kirli bölgeye püskürtünüz, sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra temiz bir bez ile yüzeyi durulayınız. Ahşap yüzeylerde, cam temizliğinde 1/3 oranında sulandırarak kullanabilirsiniz. Beyaz ve renkli çamaşırların, tül ve perdelerin yıkanması için uygundur.
Koltuk temizleme suyuna bulaşık deterjanı, beyaz sabun, sirke çamaşır sodası ve bor ekleyebilirsiniz.
Koltuk Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Örneğin, arap sabunu ya da beyaz sabun gibi sabunlar leke çıkarmada etkili olabilmektedir. Arap sabununun en büyük özelliği ise mikropları kolayca öldürebilmesidir. Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur.
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Çoğu kumaş türü için uygun olan beyaz sirke koltuktaki lekeleri çıkarmada etkili olabilecek bir ürün olarak tercih edilebilir. Silmek istediğiniz koltuk için 1 bardak ılık suyu, yine 1 su bardağı beyaz sirke ve 1 çay kaşığı kadar bulaşık deterjanı ekleyerek doğal bir karışıma dönüştürebilirsiniz.
PVC Yüzeyler için: Asperox Sarı Güç'ü kirli pvc kapı, pvc pencere, pvc sandalye, pvc masa yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Dilerseniz beyaz sabunu rendeleyip sıcak suyla eritebilirsiniz. Eğer sıvı beyaz sabun temin ettiyseniz sıvı formül kullanabilirsiniz. Lekelerin üzerinde daha detaylı çalışırsanız lekelerin de temizlenmesine yardım edebilirsiniz. Özellikle de tay tüyü ve pamuklu kumaşı olan koltuklar için önerilen bir yöntemdir.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Evde koltuknasıl temizlenir, evde koltuk temizlerken öncelikle süpürgenizin en güçlü seçeneği ile koltuğunuzun tüm yüzeyini vakumlama ile süpürün. Ardından nemli bir bezle tozunu alın. Artık sabunlu su ile koltuk temizliğinizi yapabilirsiniz. Koltuk temizliğinde deterjan seçimi kadar bez seçimi de önemlidir.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Koltuk temizliğinde koltuğunuza zarar vermeyecek bir havlu bez kullanabilirsiniz. Ayrıca koltuğunuzdaki yağ veya kahve lekelerini bulaşık parlatıcısı ile kolayca çıkartabilirsiniz. Bu lekeler eğer yeniyse parlatıcı ile çıkarabilirsiniz.
Yaygın olarak kullanılan kumaş koltuk kanepe nasıl temizlenir sorusuna gelince en kolay ve sorunsuz şekilde sıvı deterjan kullanarak temizlemeniz mümkündür. Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz.
Temizlik İçin Gerekli Karışımı Hazırlayın
Her türlü kumaş temizliğinde kullanılabilir ve hiçbir zarar vermez. Ilık su koyduğunuz bir kap içerisine az miktarda Arap sabunu ekleyin ve tamamen çözülene dek karıştırın. Arap sabunu temin etmekte zorlanırsanız beyaz sabun da kullanabilirsiniz.
Su bazlı lekeler için ılık su ve hafif bir deterjan genellikle yeterlidir. Daha inatçı lekeler için ise, leke çıkarıcılar veya alkol bazlı çözücüler kullanılabilir. Her zaman leke çıkarıcıları küçük bir alanda test ederek başlayın ve dolabınızın yüzeyine zarar verip vermeyeceğini kontrol edin.
Sirkeli su ile koltuk temizliği yapmak istiyorsanız eğer, lekeli olan bölge sirkeli suyu bez yardımıyla uygulama yapabilirsiniz. Böylece koltuğun üzerindeki bakterileri yok etmiş olursunuz. Lekeli olan bölgeye bulaşık tableti dökmek, koltuk lekesinin üzerindeki zor lekenin temizlenmesine yardımcı olacaktır.
Açık renkli mikrofiber bezler en iyi temizleme malzemesidirler. Deri koltukta oluşmuş lekeyi bezle silerek almaya çalışmayın; bu lekenin koltuk içine kadar nüfuz etmesine neden olur. Koltuk üzerine dökülen sıvıyı, üzerine bezi yumuşakça bastırarak alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri