Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir. Çünkü pislik ya da kuşların yuva yapması sonucu tıkanabilir.) Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir.
Eğer ocağa ve kombiye gaz gelmiyorsa;
Vanayı açmanız halinde gaz akışının sağlanması gerekmektedir. Kolun yönünün gaz borusu ile aynı yönde olması lazım. -Zaman zaman ocak ya da kombi yanındaki gaz vanası tatil gibi durumlarda kapatılmaktadır. Döndüğünüzde onu unutmuş olma ihtimaliniz bulunmaktadır.
Öncelikle gaz vanasını kontrol edilmesi gerekiyor. Sonrasında kombinizin suyu olup olmadığından emin olmanız gerekiyor. Bu kontrol sonucu halen eca kombide ateşleme sorunu yaşıyorsanız bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Eca ateşleme kartı kombinizin beyni olarak adlandırılmıştır.
Kombi bacasının tıkalı olması ya da ateşleme elektrodunun arızası da bu soruna neden olabilir. Yukarıdaki temel sebeplerin yanı sıra iyon elektron arızalanması ve su basıncının belli seviyenin altında seyretmesi de kombinizin ateşleme yapmamasının sebeplerindendir.
İlgili 17 soru bulundu
Hava prostatı takılı kalması, veya arızaları meydana gelmiş olabilir, Ntc ısı sensör arızaları belirmiş olabilir, Kombi hiç devreye girmiyorsa anakartta sorun olabilir. Bu durumda ekiplerimiz anakart onarımı ya da anakart değişimi yapabilir.
Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir. Yani alev söndükten sonra kombiler 1 ila 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlar.
Eca confeo plus kombi panelinde açma kapama on – off düğmesinin hemen üzerinde yer alan R ( Reset ) düğmesi eca kombi arızası durumunda kırmızı yanar. Kombiyi resetlemek için “R” tuşuna bir kez basmanız yeterlidir. Resetleme işleminden sonra kombiniz resetlenip yeniden açılacaktır.
Kalorifer tesisatı su basıncının 1.5-2 bar arasında tutulması tavsiye edilmektedir. kombiler kalorifer tesisatında yeterli su olmadığı zaman cihazınızın zarar görmemesi amacıyla devreye girmemektedir.
Tank içerisinde azot gazı yetersiz olduğunda bar göstergesinde yükselme olur ve cihaz su akıtır. Su basıncındaki azalma kombinin arızaya geçmesine sebep olabilir. Kombi cihazların genleşme tankların içerisinde bulunan azot gazı miktarı ortalama 2 ila 3 yıl içerisinde kullanımda dolayı kayıba uğrar.
Kombi veya gaz ocağını kontrol edin.
Kombiyi açtığınızda mavi bir alev verecektir. Mavi, gazın yanması için havada yeterli oksijen olduğunu gösterir. Kombi veya gaz ocağı yakıldıktan sonra bile turuncu veya kırmızı alevler yanması sorun olduğunu göstermektedir.
Eğer ocağa doğal gaz gelmiyor ise kombiye gaz gelmiyor demektir. Ocakta gaz yok ise dışarıdaki gaz saati vanası ve kesici bobini kontrol ediniz. Bobin pimini kendinize doğru çekiniz. Gaz gelmiyor ise fatura yatırılmadığı için gaz kesilmiştir veya dışarıdaki gaz saati üzerindeki gaz kesici gazı kesmiştir.
Eğer ki ateşleme bobini bozulması halinde aracın motoru titreşimli ve sesli bir şekilde çalışmaktadır. Motor rölantide iken stop etme durumunda marşa basıldığı anda motor geç çalışır ve araç kafa vererek ilerler kalkış ser olur ve çekiş gücü düşerek araç daha fazla yakıt tüketimi yapar.
Bujilerde çatlak meydana gelmesi, Buji kablo bağlantısı noktalarının kısa devre yapması, Elektrik kaçırması veya elektrik kesintisi, Kullanım ömrünün bitmesi, kullanım süresi, yıpranması, zayıflaması nedeniyle ortaya çıkan bozulmalar nedenleri olarak sayılabilir.
Ani güç kaybı, titreme, motorun çalışmaması, yakıt verimliliğinde azalma, bujilerdeki yanma işlemi ve anormal ses gibi belirtiler, ateşleme bobini arızasını gösterir. Ayrıca, aracın arıza ışığı yanabilir. Bu belirtilerden herhangi biri fark edildiğinde, aracın bir tamirciye götürülmesi önerilir.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Kombi 10 Arızası: Tesisat su basıncının düşük olduğu anlamına gelir. E.C.A. Kombi 6 Arızası: Aşırı sıcaklık uyarısıdır.
Plaka Eşanjör Arızası Nasıl Anlaşılır? Plaka eşanjöründe arıza oluşması sonucunda kombi basıncı sürekli yükselir, kombide su akıtma durumu görülebilir ve sıcak su vermeyebilir. Bu gibi arızalar oluşmasının tek sebebi plaka eşanjör arızası değildir.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Kombinizin ateşleme süreleri hava durumuna göre değişkenlik gösterir. Havanın soğukluğuna göre kombiler kendilerini ayarlarlar. bazı kombiler 3, 4 deneme ateşlemesi yapar, bazı kombiler ise 1, 2 ateşleme. Yani kombi markasına göre değişkenlik gösterir.
Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder. Uzman teknisyenler tarafından incelenerek onarımı gerçekleştirilir.
Kombi sular gittiğinde çalışmasına kaldığı yerden devam eder. Yalnızca ısıtma durumunda çalışmasını durdurmaz. Çünkü sular gitmesine rağmen tesisat içinde su bulunmaktadır. Fakat su kesintilerinde kombiler her zaman tesisat içinde bulunan su bitene kadar çalışır.
Doğalgaz vanası boru ile paralel yani boru ile aynı hizada ise açık konumdadır. Vana üzerinde bulunan (A) açık (K) harfi ise kapalı demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri