Geleneksel kombilerin aksine, doğal gaz veya petrol gibi fosil yakıtlar kullanmak yerine, elektrik enerjisi kullanarak suyu ısıtır ve ısıyı dağıtmak için radyatörlere veya ısıtma sistemine pompalar.
Elektrikli kombi sistemi oldukça pratik bir çözüm olmakla birlikte doğalgaz ile çalışmadığı ve baca gazı üretmediği için baca bağlantısına da ihtiyaç duymamaktadır. Az yer kaplayan ve sessiz çalışan elektrikli kombilerimiz evlerinizde ve iş yerlerinizde dilediğiniz yere monte edilir.
Kombiyi şofben gibi sadece sıcak su için kullanabilir miyim? - YouTube. İzigo Yanıtlıyor! Kombinizi sadece sıcak su temin etmek amacıyla bir şofben gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca radyatör bulunmasına veya radyatör bağlantısına gerek yoktur.
En çok merak edilen konular içerisinde kombinin suyu nasıl ısıttığı geliyor. Bu aslına bakılırsa basit bir temele dayanmaktadır. Kombinin çalışması ile beraber bakır borular içerisinde su sirkülasyonu gerçekleşir. Böylece suyun sirkülasyonu ile beraber eşanjör vasıtasıyla su ısınır.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Kombinizi ön kısmında üzerinde "musluk" sembolü olan çevirmeli bir düğme bulunur. Bu düğmeyi sağa doğru çevirerek istediğiniz su sıcaklığına ayarlayabilirsiniz.
Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır.
Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
Kombinin sıcak suyu vermemesi sıcak su sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Kombiler, lpg veya doğalgaz kullanan ve ev veya mekanların ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan cihazlardır.
Yalnızca ısıtma durumunda çalışmasını durdurmaz. Çünkü sular gitmesine rağmen tesisat içinde su bulunmaktadır. Fakat su kesintilerinde kombiler her zaman tesisat içinde bulunan su bitene kadar çalışır.
Kombiler çalışmak için suya ihtiyaç duyarlar. Sular kesildiğinde kombi çalışır mı? Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür. Çünkü sular kesilse dahi tesisat içerisinde bulunan su kombilerin çalışmasını sağlayacak yeterliliktedir.
Sıcak su kullanımı kombideki enerji kullanımını büyük ölçüde arttırdığı için doğalgaz faturasını azaltmanın yolları arasında değildir.
Elektrik kesintisi yaşanması ile devre dışı kalan ve çalışmayı durduran kombiler, yanma işlemini de sonlandırırlar. Bu durumda çok kısa bir süre sonra sular da ısınamaz. Yanma olmaması sıcak su sirkülasyonunu durdurur ve peteklerde sıcak su dolaşımı durur. Kısacası petekler de ısıtmayı bir süre sonra tamamen bırakır.
Doğalgaz yerine kullanılabilecek alternatif ısıtıcılar; elektrikli ısıtıcılar, kömürlü sobalar ya da elektrikli peteklerdir. Kullanabileceğiniz başka bir alternatif cihaz maalesef yoktur.
► ► Doğalgaz bölgede ya da dairede yok ise bu durumda ısıtmada kullanılabilecek alternatif ısıtıcılar; elektrikli ısıtıcılar, kömürlü sobalar ya da elektrikli peteklerdir.
Bu noktada sıcak ve soğuk suyu karıştırarak kullanacağınızı da hatırlatmak isteriz. Özetle, teorik olarak 40-50°C arasındaki kullanım suyu sıcaklığı uygun kabul edilebilir. Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına göre bu değerler arasında deneme yanılma yaparak doğrusıcaklığı bulmaları tavsiye edilir.
Kombiler yaklaşık olarak 2.5 lt./dk su debisi ve 0.25 bar su basıncında dahi sıcak su üretebilmektedir.
Kombiler sıcak su konumunda çalışırken suyu belli bir süre sıcak belli bir süre soğuk olarak kullanıcıya iletmesi konfor şartlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu duruma sebebiyet veren çeşitli arızalar olabilir. Bu arızalar kombiden ya da şebeke hattındaki su basıncından kaynaklanabilir.
Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder. Uzman teknisyenler tarafından incelenerek onarımı gerçekleştirilir.
F0 Arıza Kodu: Kombinin Su Basıncının Düşük Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Ekrana Geldiği Zaman Cihaza 1,5 İle 2 Bar Arasında Su Basarak Sorunu Çözümleyebilirsiniz. F1 Arıza Kodu: Aşırı Isı Termostatın da Arıza Olduğunu Belirten Koddur. Kombi Bu Hatayı verdiği Sürece Cihaz Herhangi bir verim Sağlamaz.
Doğalgaz vanası boru ile paralel yani boru ile aynı hizada ise açık konumdadır. Vana üzerinde bulunan (A) açık (K) harfi ise kapalı demektir.
Tatile çıkarken kombiyi kapalı duruma getirmen ve dairenin dışındaki doğalgaz vanasını tamamen sıkman yaşam alanının güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Doğalgaz tesisatları, çeşitli arızalar sebebiyle gaz kaçaklarına yol açabiliyor ve sen evde yokken yaşanacak kaçaklar ciddi kazalarla sonuçlanabiliyor.
Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir. 2.5 ya da 3 barı geçmesi halinde ise kombi emniyet ventilinden su akıtmaya başlar.
Gece yatarken kombi ayarı yapmak yerine kombiyi tamamen kapatmak doğalgaz faturasında tasarruf sağlamaz. Gece yatarken veya evde olmadığınız zamanlarda kombiyi kapatmak evin içinin, duvarların ve eşyaların hızlıca soğumasına neden olur. Bu nedenle de sabah kalktığınızda kombiyi çalıştırarak evi ısıtmak istersiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri