Fakat kombiyi kapattığınızda, kombinizin evinizin musluklarından akan suyu ısıtma görevini yerine getirmesini de engellediğinizi unutmamalısınız. Burada yapılması gereken ise kombilerin yaz konumunu ayarlamak.
Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Geleneksel kombilerin aksine, doğal gaz veya petrol gibi fosil yakıtlar kullanmak yerine, elektrik enerjisi kullanarak suyu ısıtır ve ısıyı dağıtmak için radyatörlere veya ısıtma sistemine pompalar.
Kombiden Sıcak Su Neden Gelmez? Eğer kombide herhangi bir arıza yoksa tüm kombiler yaz-kış her mevsim sıcak su ihtiyacınıza yanıt verir. Kombinizden sıcak su gelmiyorsa pek çok farklı sebepten ötürü meydana gelebilecek bir arıza durumu söz konusu olabilir.
Kombi cihazı üzerinde bulunan sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrildiğinde sıcaklık artar, aksi istikamette çevrildiğinde ise sıcaklık düşer. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcaklık ayarı düğmesi yükse tutulmalı ve musluk az açılmalıdır ki, istenilen sıcak su elde edilebilsin.
İlgili 16 soru bulundu
Kombinin alevlenmesi yaklaşık 5 sn sürer.
Bütün kombilerin geneli sıcak su kullanımında doğalgaz tüketimi fazla olur. Petek temizliği içinde Ankara kombi petek temizleme Fatih BANK videolarını izleyerek detaylı bilgileri alabilirsiniz.Tercihiniz için teşekkür ederiz.
Çok merak edilen sorulardan biri sıcak su kullanımının faturaya etkisi var mıdır? Bu sorunun cevabı tabi ki de vardır. Sıcak su kullanımı kombideki enerji kullanımını büyük ölçüde arttırdığı için doğalgaz faturasını azaltmanın yolları arasında değildir.
Bilindiği üzere kombiler elektrik ve doğalgaz ile çalışan sistemlere sahip cihazlardır. Ancak bu iki temel enerji kaynağının yanı sıra, kombilerin çalışabilmesi için suya da ihtiyaç duyulmaktadır. Kombiler çalışmak için suya ihtiyaç duyarlar.
KOMBİ SICAK SU AYARI KAÇ OLMALI? ayarlanabilmektedir. m²) verimli kullanım ayarı 45 – 50° dir.
Kombiyi belirli aralıklarla çalıştırdığınızda bu problemi de yaşamamış olacaksınız. Kombiler sürekli kapalı duracağından sistemdeki suyun boşaltılması gibi çok önemli bir hata yapılmaktadır. Sistemdeki suyun hem radyatörlere hem de kombiye zarar vereceği düşünülmektedir.
Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman yapmanız gereken kombiyi kapatmak ve sular gelene kadar beklemektir. Su kesintisi gibi durumlarda kombide hiç su bulunmuyor ise randıman alamayacağınız gibi farklı sorunlara neden olabileceğinden önerimiz kombinin kapatılması ve bu şekilde kullanılmamasıdır.
ELEKTRİK KESİLİNCE SICAK SU KESİLİR Mİ? Elektrik kesintisi yaşanmasıyla birlikte devre dışı kalan kombiler, su ısıtma işlevini de gerçekleştiremez ve cihaz her anlamda tamamen kapanmış olur.
En çok merak edilen konular içerisinde kombinin suyu nasıl ısıttığı geliyor. Bu aslına bakılırsa basit bir temele dayanmaktadır. Kombinin çalışması ile beraber bakır borular içerisinde su sirkülasyonu gerçekleşir. Böylece suyun sirkülasyonu ile beraber eşanjör vasıtasıyla su ısınır.
Kombiler yaklaşık olarak 2.5 lt./dk su debisi ve 0.25 bar su basıncında dahi sıcak su üretebilmektedir.
Basınç yeteri kadar artıp 3.5 barı geçtiğinde kombi emniyet ventilini açar ve kalorifer tesisatındaki suyun bir kısmını tahliye eder. Ardından tesisattaki suyun soğumasıyla birlikte basınç düşer. Özetle, sorun genleşme tankıyla alakalıysa kombi kapalıyken su basıncı düşmemelidir.
Kombilerin odaları ısıtma işlevi yalnızca kış ayları için geçerlidir. Ancak musluktan akan suyun ısınması için dört mevsim kombinin açık kalması gerekmektedir. Havaların ısınması ile birlikte kombilerin ısınma ayarlarının değiştirilmesi gerekir. Odaları ısıtma bölümünün ise tamamen kapatılması gerekmektedir.
Kombinin Suyu Biterse Ne Olur? Kalorifer tesisatında su kaçağı olması kombi su basıncının düşmesi anlamına gelir. Bununla birlikte peteklerin hava yapması da kombi su basıncının düşmesine neden olur. Kombi su basıncı düşerse kalorifer tesisatı ve kombiye herhangi bir şekilde zarar gelmez.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Özgür Şahin, ısınma giderlerini azaltacak ve faturaları düşürecek pratik bilgiler paylaştı. Vatandaşların en çok merak ettiği “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getirdi ve şunları söyledi: “Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz.
Özetle kombiler ani ısıtıcılardır diyebiliriz. Doğalgazla çalışan kombiler, eşanjör denilen parça sayesinde suyu anlık ısıtır. Birkaç saniye içinde çok yüksek ısılara çıkan eşanjör, suyu ısıtabilmek için bu şekilde çalışır. Tabi bu denli yüksek ısıya dayanabilmesinin sırrı da içinde sürekli su olmasıdır.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
24 saatte 45 C' de : 10 m3 yakıyor.
40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir.Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.
Bir duşta ortalama 8-10 litre su akmaktadır, bu duruma göre tercih edeceğiniz en iyi kombi, dakikada en az 10 litre su ısıtma kapasitesi olandır. Kombi dakikada ne kadar fazla sıcak su üretirse su faturasından da o kadar tasarruf edersiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri