Termostatik vana, kombi suyunun sıcaklığını kontrol eder ve sıcaklık belirli bir seviyenin altına düştüğünde kombinin kendiliğinden çalışmasını sağlar. Ancak arızalı bir termostatik vana, yanlış sıcaklık ölçümleri yapabilir ve bu da kombinin kendiliğinden çalışmasına neden olabilir.
Kombi düşük derecede çok sık çalışır. Çünkü kombi tesisatta düşük sıcaklık ölçtüğünde yeniden devreye girer. Ayarlanan sıcaklık zaten düşük ise, o kombi çoğu zaman dinlenmeye bile geçmeden veya saniye kadar kısa sürede dinlenerek yeniden devreye girer.
Bu kombiler yaz aylarında belirli bir miktarda sıcak suyu her zaman hazır tutmak adına kısa süreli olarak çalışır ve sonra kapanırlar. Bu durumda kombinizde bir arıza yoktur. Kombiniz sürekli kendi kendine çalışıyorsa hemen bir teknik servis çağırarak inceleme yapılmasını istemelisiniz.
Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.
Ancak bu koşullarda dahi kombinin çalışma süresi tesisat içerisinde bulunan su ile doğru orantılıdır. Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır. Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır.
kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk. arasında değişmektedir. yani alev söndükten sonra kombiler 1 ile 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlarlar. bu gayet normal bir durumdur.
İlgili 44 soru bulundu
Öncelikle, kombi cihazının zamanlayıcısı veya termostatı arızalanmış olabilir. Ayrıca, cihazın gaz vanası veya fanı da sorunlu olabilir. Bu nedenle, kombinin düzgün çalışması için bir uzman çağırmak en iyi seçenek olacaktır.
Kombinin devamlı çalışıyor olmasının temel nedenlerinden birisi kalorifer filtresinin tıkalı oluşudur. Kaloriferin dönüş borusu dahilinde bulunan filtrenin tıkanmasıyla peteğe ısının iletilmesi engellenir. Bu nedenle kombiniz peteği ısıtabilmek için devamlı çalışmayı sürdürür.
Uzun süre evde olunmadığı zamana kombiyi kapatmak mı gerekir yoksa açık mı bırakılmalı? Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman yapmanız gereken kombiyi kapatmak ve sular gelene kadar beklemektir. Su kesintisi gibi durumlarda kombide hiç su bulunmuyor ise randıman alamayacağınız gibi farklı sorunlara neden olabileceğinden önerimiz kombinin kapatılması ve bu şekilde kullanılmamasıdır.
Merhaba Veysel Bey, sıcak suda genelde kombiniz çok yakar. Çünkü sıcak suda kombiniz en yüksek ayarda örnek evinizi ısıtmak için petekleri kaç derecede kullanıyorsunuz.
Peteklerin yaz konumun da iken ısınmasına sebep olan üç yollu vana arızası çoğu zaman petek tesisat temizliği yaptırılarak giderile bilmektedir. Eğer vana ileri seviyede arızalan mamış ise Kimyasallı Petek temizleme uygulaması ile üç yollu vana da temizlenmektedir ve arıza sorunu çözülebilmektedir.
Çünkü kombi uzun süre sıcak su kullanıldığı zaman veya sıcak su derecesi yüksek olup sıcak su kullanıldığı zaman, içinde ısıttığı suyun bir kısmını tesisata aktarma ihtiyacı duyar. Suyun bir kısmı tesisata aktarıldığı için kombiye yakın durumda olan bir veya birkaç petekte ısı olur.
Kombide petek işareti yanıp sönüyor bu bir arıza mıdır? Hayır kombinizin ekranında petek işaretinin yanıp sönmesi bir arıza değildir. #Kombi nizin kış modunda olduğunu göstermektedir.
Şebekeden gelen su basıncı 3 bara kadar yükseldiğinde fazla basınca neden olan su emniyet sistemi üzerinden dışarı atılmaktadır. Kurulum sırasında veya tesisatta kombi sistemine uygun olmayan ekipmanlar kullanılması durumunda kombilerde patlama ihtimali yükselir.
Kombi neden ses yapar diyorsanız ilk olarak fan motorunuza bakmanız gerekir. Hermetik ve yoğuşmalı kombiye sahipseniz bu problemle sık sık karşılaşabilirsiniz. Çünkü bu kombilerin en önemli parçalarından biri fan motorudur. Kombinizin fan motorunda bir problem varsa kombiniz ses yapabilir.
Kombi basıncının 1.5 bardan 2 bara kadar yükselmesi bir arıza durumu değildir. Kombiler, kaloriferler açıldığı zaman yanı kış moduna geçildiğinde içinde bulunan suyu kaynatır ve su kaynadıkça çoğalır. Dolayısıyla da basınç değerinde ufak tefek yükselmeler olabilir.
Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir. 2.5 ya da 3 barı geçmesi halinde ise kombi emniyet ventilinden su akıtmaya başlar.
Kombilerin odaları ısıtma işlevi yalnızca kış ayları için geçerlidir. Ancak musluktan akan suyun ısınması için dört mevsim kombinin açık kalması gerekmektedir. Havaların ısınması ile birlikte kombilerin ısınma ayarlarının değiştirilmesi gerekir. Odaları ısıtma bölümünün ise tamamen kapatılması gerekmektedir.
Kombinin Suyu Biterse Ne Olur? Kalorifer tesisatında su kaçağı olması kombi su basıncının düşmesi anlamına gelir. Bununla birlikte peteklerin hava yapması da kombi su basıncının düşmesine neden olur. Kombi su basıncı düşerse kalorifer tesisatı ve kombiye herhangi bir şekilde zarar gelmez.
Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır da ısı pay ölçer kullanan konutlara ilişkin, "Merkezi ısıtma sistemli, ısı pay ölçerli konutlarda, kış sezonunda sıcaklığın 15 derecenin altına düşmesi halinde kaloriferlerin yakılması zorunlu. Bağımsız bölümler boş dahi olsa bu zorunluluk var.
Özgür Şahin, ısınma giderlerini azaltacak ve faturaları düşürecek pratik bilgiler paylaştı. Vatandaşların en çok merak ettiği “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getirdi ve şunları söyledi: “Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz.
Uyarıda karbon monoksit zehirlenmeleri ve doğalgaz kombisi kullananların dikkatli olması gerektiği, vatandaşların kombinin bulunduğu odada uyumaması gerektiği vurgulandı.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir.
zaten standart kombilerde tekrar devreye girme süresi 1-3 dk. arasında değişir. mesela benim kombim de 40 sn. yanıyor, duruyor , 50 sn . sonra tekrar devreye giriyor. ama buna rağmen günlük tüketim 3.8 metreküp gaz. gayet başarılı. 50 dereceye ayarlı ve 24 saat tüm petekler yanıyor....
Gaz valfinin ilk ateşleme ayarında bozulma olabilir. Harici olarak kart, gaz valfine erken enerji yolluyor da olabilir. Gaz valfi bozuk olup yanma odasına gereğinden daha fazla gaz yollarsa bu durum da Kombi Patlamalı Yanıyor sorununa neden olabilmektedir. İyon ve ateşleme elektrodu ayarı bozulmuş olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri