Kombi filtresi, kombinin bir parçası olmayan ancak tesisat sisteminde bulunan bir aparattır. Kombinin altında giriş borularının bulunduğu kısımdadır. Kombinin alt bağlantısında bulunan iki adet boruda bu filtre mevcuttur.
Kombi Filtre Temizliği
Kombinin alt bağlantısında bulunan iki adet boruda bu filtre mevcuttur. Bu borulardan biri kombiye soğuk suyun girişini sağlar diğeri ise kalorifer dönüş borusudur. Kombi filtre temizliği her yıl Eylül ya da Ekim ayında yapılmalıdır.
Daha çok filtre tıkanması sonucu pompa sıkışması olur. Filtrenin deliklerini tamamen tıkayan çamurumsu tortu, suyun dönmesini engellediği için pompa suyu itemez ve bu pisliklerle dolup görevini yapamaz hale gelir. Devir daim kesilince bu sefer ısı da olmaz.
Kombi filtresi musluk önünde sadece su ile yıkanmalıdır. İsterseniz bir dış fırçası ile ovarak yıkayabilirsiniz. Çok aşırı kirlenmemişse diş fırçası ile yıkamanıza da gerek yoktur. Ancak kombi filtre temizliği için hiçbir kimyasal kullanmayınız.
Kombi filtresi, kalorifer tesisat filtresi olarakta bilinir. Kalorifer tesisatı içinde bulunan yabancı cisimlerin kombiye gitmesini engellemeye yarar. Kalorifer tesisatında meydana gelen çamur, tortu ve toz parçalarının, tesisat çıkış noktasından kombiye gitmesini engeller.
İlgili 15 soru bulundu
Normal koşullarda kombinin su basınç değeri 1 ila 1,5 bar basınç arasında kalmaktadır. 2'nin üzerinde olduğu durumlarda ise kombi suyu fazladır anlamına gelir. Kombi fazla suyu boşaltma yapılarak küçük basınçların rahatlatılması gerekir. Bu, son tüketici olarak kolaylıkla yapabileceğiniz bir işlemdir.
Kombinin sıcak suyu vermemesi sıcak su sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Kombi filtresi sayesinde bu yabancı cisimler kombiye gitmez. Kombide bulunan eşanjör ve kılcal boruların tıkanması engellenmiş olur. Kombi filtresi temizlenmediği takdirde, petekler sağlıklı ısınmayabilir. Doğalgaz sarfiyatını azaltır.
Kalorifer tesisatının içinde dolaşan suyun zamanla kirlenmesi ve kireç, pas oluşumu ile çamurlaşmaya başlaması sonucunda, oluşan tortunun kombiden geçerken herhangi bir yeri tıkamasıdır. Kombiyi korumak için genellikle filtre konulur ve bu filtre zaman zaman tıkanır.
Kombinizin bacasını yerinden sökün nalburlarda veya yapı marketlerde satılan baca temizleme tabletleri alarak bacanızın içerisine yerleştirip ucundaki fitili yakmanız yeterli tabletten çıkan beyaz duman şeklindeki is ve kurum sökücü madde bacanızın temizlenerek bacanın çatıdaki kısmından dışarıya çıkmasını ...
Tıkalı Hava Filtresi Belirtileri
Yakıt tüketiminin normalin üstünde olması Motor sesinde oluşan değişiklik. Motor arıza lambasının sürekli yanması Motor performansının fark edilecek boyutta azalması
Dünyanın en iyi yalıtımlı evi ve en iyi tesisatıda olsa tüm kombilerin ana elektronik kartları 1 ile 3 dk arasında bir zaman dilimine ayarlıdır. bu kombinin tekrar devreye girme süresidir.
Uzmanlar, kombi bakımının en az 2 yılda bir kere yapılması gerektiğini söylemektedir. Kombi ve doğalgaz bakımı periyodik olarak yapılırsa kış aylarında mağduriyet yaşama riskiniz çok düşük olacaktır.
Kombi üreticileri, bakım işlemlerinin yılda ortalama bir kez yapılmasını öneriyor. Kombi modellerine bakım yaptırmak için en ideal zaman ise sonbahar ayı olarak öne çıkıyor. Yaz boyunca sıcak su kullanımı haricinde kapalı kalan kombilerde, bu süreçte çeşitli tıkanmalar ve teknik arızalar meydana gelebiliyor.
Önerilen sıklık haftada bir veya iki haftada bir şeklindedir.
Bakımı Yaptırılmayan Kombiler
Bakımı yaptırılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü azalır. Verimi düşen kombi daha fazla doğalgaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bu da size doğalgaz faturalarında artış olarak geri döner.
Temizliğin uygulanma süresi en az 1-1,5 saat kadar sürer ve bu zaman peteklerdeki ve tesisattaki kirlilik durumuna göre uzayabilir veya azalabilir.
Sorununuz büyük ihtimalle şebeke basıncı ile alakalıdır. Şebeke basıncı, gündüz erken saatlerde ve geceleri su tüketimi az olduğu için yüksek olur. Ayrıca banyodaki musluk tesisatın sonundaysa diğer musluklara nazaran basıncı daha düşük olur. Sorunun çözümü için binaya hidrofor taktırılabilir.
Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder.
Sıcak su gelmeyen bölüm neresi ise oraya gelen tesisatta tıkanıklık olabilir. Tıkanma sebebi ile de sıcak su akmıyor olabilir. Bu durumda uzman bir tesisatçıdan yardım talep etmenizi öneririz. Tesisatta tıkanma durumu söz konusu ise tıkanıklık giderilir ve sorun çözümlenmiş olur.
Maliyetleri düşürmek ve kombi verimliliğini arttırmak için yılda en az bir kez kombi petek temizliği yapılması önerilmektedir. Ayrıca uzun süre çalıştırılmayan kombi ve tesisatın mutlaka bakımının yapılması ve tüm parçaların işlevlerini yerine getirdiğinden emin olunmalıdır.
Yılda bir kez kombi bakımı yapılması önerilmektedir. Düzenli bakım ile kombinizdeki bir problemi hızlı bir şekilde tespit etmek, gidermek, hatta daha büyük ve daha yüksek maliyetlere neden olabilecek arızaları ortaya çıkmadan önlemek mümkün olabilir.
Ortalama ayda bir temizlemekte fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri