Ne de olsa buğday gevreği tüketen kimseler her ne kadar bu besin ölçülü tüketildiğinde zararlı olmasa da aşırıya kaçtığında gereğinden fazla kalori alacaklardır. Unutulmamalıdır ki kalorisiz tek besin sudur, bu nedenle az ya da çok yendikten sonra her besin kalori sınırlarının dışına çıkıldığı zaman kilo aldıracaktır.
Tam tahıllı mısır gevreği sadece süt ile hazırlandığında kilo aldırmaz. Tam tahıllı mısır gevreğinin içerisine şeker ve ya bal konulduğu takdirde kilo aldıracaktır.
Lif yönünden zengin bir gevreğin tüketilmesi kilo yönetimi için daha faydalı olabilir. Örneğin tahıllı gevrekler daha uzun süre tok kalınmasına ve iştahın azaltılmasına yardımcı olur.
Tam buğday ekmeği, beyaz ekmeğin aksine lif açısından zengin olduğu için doğru miktarda tüketildiğinde kilo vermenize yardımcı olabilmektedir.
Çikolata aromalı mısır ve buğday gevreği olan Nesquik, diyet yapanlar için riskli bir besin değildir. Öncelikle bunu belirtmekte fayda var. Ancak her öğünde fazla miktarda tüketilirse, bağırsakların durgunlaşmasına ve tek tip beslenmeye neden olacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Eğer bir sabah kahvaltısında yulaf ezmesi ya da mısır gevreği alternatiflerinden birini seçmek zorunda olursanız, sağlığınız için yulafı seçin. Yulafın içeriği mısır gevreğine göre daha temiz. Yapısı daha seçkin. Kalorisi daha düşük.
Kahvaltılık gevrek seçerken yapısını daha fazla koruyacak tahıl içerenleri seçin. Yulaf, yapısını daha uzun süre korur ve sizi daha uzun süre tok tutacağından sağlıklıdır. Düşük lifli kahvaltılık tahıllar süt eklediğinizde hızlı ıslanmazlar ve doyurucu özellikleri azdır.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
Tam buğday unu diyet lifi içerir. Diyet lifi sayesinde uzun süre tokluk sağlar. Sık sık acıkan biriyseniz tam buğday ununu öğünlerinize konuk ederek daha az yemek yiyebilirsiniz. Böylece zayıflamak için bir adım atmış olursunuz.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Hiçbir besinin tek başına zayıflatmadığı gibi sadece mısır gevreği yiyerek zayıflayabilirsiniz diyemeyiz. Ancak, diyet listenizde yer vereceğiniz bir besin türü olarak destek amaçlı kilo verme yolunda ilerleyebilirsiniz.
Yaban mersini, kabak çekirdeği, diyet lifleri, tam tahıllar içeren kahvaltılık gevrekler, dozunda tüketildiğinde diyet için uygun olabilir. Ancak, kulağa çok hoş gelse de çikolata parçacıklı kahvaltılık gevrekler diyete uygundur.
6. Akşam Öğününde Mısır Gevreği ve Karbonhidrat İçeren Yemekler Yemek. Bu tür yiyecekler size gece boyunca harcayamacağınız gereksiz enerji sağlar. Yüksek karbonhidratlı gıdalar çok fazla rafine edilmiş şeker içermektedir ve bunlar hemen yakılmalıdır.
Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevreğin 100 gramında 342 kcal kalori, ayrıca 1 Kase yani 30 gram Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrekte 103 kalori bulunmaktadır.
Porsiyonu doğru ayarlandığında ufak bir atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz simit kilo aldırmaz ve üzerindeki susam sayesinde kalori yakılmasını hızlandırır. Fakat tek başına karın doyurmak için ana öğünlerde simit yemek kilo almaya neden olur. Diyette simit yemenin bir sakıncası yoktur.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Ekmek ölçülü tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak ekmeğin yanında bir de kalori oranı yüksek yiyecekler tüketirseniz, bu kilo almanızı sağlayacaktır. Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır.
Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor. Kahvaltı ve ana öğünler için ekmek tüketmek isteyenler tam buğday ekmeğini tercih edebilir. Sandviç ve hamburger ekmeklerinde de tam buğday ekmeği tercih edilirse; alınacak kalori bir nebze düşer.
Zayıflatan ekmek çeşitleri içerisinde yulaf ekmeği, keten tohumu ekmeği, kepekli ekmek, esmer pirinç ekmeği, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, ezekiel ekmeği, glutensiz ekmeği saymak mümkün. Uzmanlar, diyet yaparken ekmeği tamamen kesmek yerine, beyaz ekmek harici ekmek çeşitlerinin az miktarda tüketilmesini öneriyor.
günümüze kadar genetiği bozulmamış buğdayın atası olarak biliniyor. ve “Verimli Hilal” olarak adlandırılan Siyez Buğdayı, Anadolu'nun yanı sıra Filistin ve Irak'da belirli bölgelerde yetiştirilen endemik bir ürün olarak biliniyor.
Zayıflatan ekmek çeşitleri içerisinde yulaf ekmeği, keten tohumu ekmeği, kepekli ekmek, esmer pirinç ekmeği, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, ezekiel ekmeği, glutensiz ekmeği saymak mümkün. Uzmanlar, diyet yaparken ekmeği tamamen kesmek yerine, beyaz ekmek harici ekmek çeşitlerinin az miktarda tüketilmesini öneriyor.
Kontrolsüz gevrek tüketerek, kilo vermeyi amaçlarken kilo almamaya dikkat etmelisiniz. Bol miktarda lif içeren, mümkün olduğunca şekersiz gevrekleri tercih etmelisiniz. Çikolatalı mısır gevreği ve renkli mısır gevreklerinden, bu nedenle uzak durmanız gerekiyor.
Özellikle gereksiz kalori almamak için düşük şekerli kahvaltı gevrekleri, aynı zamanda kişiyi tok tutmaya yardımcı besinlerin başında geliyor.
Güne yüksek şekerli bir kahvaltı gevreği ile başlamak kan şekerinizi ve insülin seviyenizi yükseltecektir. Birkaç saat sonra kan şekeriniz düşebilir ve vücudunuz başka bir yüksek karbonhidratlı yemek veya atıştırmalık isteyecektir. Kahvaltılık gevrekler sağlıklı olarak pazarlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri