Demirdöküm kombi turuncu ışık yanma durumu kombinizin bakımının geldiğini göstermektedir. Bunun için 444 28 46 üzerinden ekiplerimizi arayabilirsiniz. Bu durumda ekiplerimizi hemen adresinize yolluyoruz ve kombinizi detaylı olarak inceliyoruz.
Tesisat su basıncının 1 barın altına düşüp sıfıra yakın olduğunu ve tesisatın suya ihtiyacı olduğunu belirtir.
Yeşil ve Sarı Işık Yanmıyor, Kırmızı Işık Yanıp Sönüyor ise;
Cihazın ateşleme yapamadığını belirtmekte olan bir hata kodudur.
Demirdöküm kombi petek işareti yanıp sönüyor olması durumunda peteklerin ısınması gerekir. Kombinizin ekranın petek simgesi yanıp sönmesine ya da sabit bir şekilde yanmasına karşın petekler ısınmıyorsa kombinizde bir arıza olduğunu anlayabilirsiniz.
Kombinizin mavi ışığı sürekli yanmasına karşın ısıtma yapmıyorsa ve sıcak su sağlamıyorsa kombinin yanında ve dış kapıdaki gaz vanası kontrol edilerek açık olup olmadığına bakılmalıdır. Vanalardan biri kapalıysa hemen açın. Daha sonra ocaktan gaz gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Vaillant Kombide Kırmızı Işık Uyarısının Anlamı Nedir? Vaillant kombide kırmızı ışık uyarısı yanıyor ise bu durumda cihazın ateşleme yapamadığını belirtmektedir. Cihaz ateşleme yapamadığı için bu uyarıyı vermektedir.
Hayır kombinizin ekranında petek işaretinin yanıp sönmesi bir arıza değildir. #Kombi nizin kış modunda olduğunu göstermektedir.
Genellikle kombinin ön panelinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutmak suretiyle kombi resetleme işlemi yapılabilir. Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer. Bazı modellerde, 'On/Off' açma tuşu şeklinde ifade edilmektedir.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
Ana şartel açık konumda iken yeşil ışık yanıyor mu? Yanıp Sönüyor ise; Vck kombinizde aşırı ısınma sorunu oluştuğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda limit termostat da arıza olmaktadır. Servis ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Bosch kombi ekranı yanıp sönüyor ise kombideki sorunu belirten arıza kodu verir. Bu durumlarda kullanıcı olarak ilk etapta kombiyi resetleyiniz. Arıza silinmedi ve sorun devam ederse ekran uyarı vermeye devam eder.
Ferroli markalı kombilerin çoğu modelinde “reset” yazan bir düğme bulunmaktadır. Düğmeye bir kez basarsanız eğer cihazı resetlemiş olursunuz. Cihaz resetleme sonrasında arızadan çıkmaz ise uygulamayı birkaç kez daha tekrarlayın. Sorun maksimum 3 uygulamadan sonra da düzelmiyorsa yapabileceğiniz başka bir işlem olmaz.
GENEL ARIZA KODLARI
E1 Arıza Kodu: Gaz blokajı / beslemesi hatasını ifade eder. E2 Arıza Kodu: Termostatta bir sorun oluştuğunu göstermektedir. E5 Arıza Kodu: Isıtma devresinin sensöründe bir arıza meydana geldiğini gösterir. E6 Arıza Kodu: Kullanım sıcak su devresi ntc sensöründe bir arıza olduğunu ifade eder.
Kırmızı ışıktan sonra (veya birlikte) yanan sarı ışık sürücüye yolun trafiğe açılmakta olduğunu bildirir, sürücü harekete hazırlanmalıdır. Yeşil ışıktan sonra (veya birlikte) yanan sarı ışık sürücüye yolun trafiğe kapanmakta olduğunu bildirir, sürücü yavaşlayıp durmalıdır.
3. Su damlası sembolü: Bu sembol, genellikle su basıncı düşüklüğünü veya su dolumu gerektiğini gösterir. Kombinin su basıncının normal değerin altında olduğunu ifade eder. 4. Gaz tüpü sembolü: Bu sembol, kombinin gaz kaynağı veya gaz basıncıyla ilgili bir sorunu olduğunu gösterir.
Kombiler birçok farklı sebepten dolayı çalışmayı durdurur. Özellikle arıza durumuna geçtiği zaman kombi resetleme işlemi gerçekleştirilir. Bu doğrultuda kombinin arıza durumundan çıkarılıp yeniden çalışır hale gelebilmesi için, cihazın kapatılıp tekrar açılması ve çalışması anlamına gelmektedir.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Kombi ve tesisatta su kaçağı olup olmadığı kontrol edilmeli. Radyatörlerin vanaları sonuna kadar açık olmalı. Kombi kontrol paneli üzerindeki reset butonuna 3-5 saniye basılı tutularak bırakılmalı. Kombinin tekrar normal çalıştığından emin olunmalı.
Su seviyesi 1 bar altındaysa kombi devreye girmez. Demirdöküm kombinizin çalışması için kombiye 220 volt elektrik düzenli olarak gelmelidir. Sigorta ve voltaj düzenleyicide bağlantılar açık değilse kombi devreye girmeyecektir. Kombi vananınızın da açık olması gerekiyor.
Demirdöküm kombi arıza kodu alıyorsanız çözümü için yapılacak ilk işlem kombiyi resetlemektir. Kombinizi resetledikten sonra hemen sorun ortadan kalkabilir. Kombi resetleme işlemi birkaç kez yaptığınızda arıza ışığı yanmayı sona erdirebilir.
Kombiyi kış moduna getirin
Kombilerde Yaz Modu, Kış Modu ve Kapalı Mod (Stand -By) olmak üzere genellikle 3 farklı kullanım konumu (seçeneği) vardır. Bu konumlar kombinin kontrol paneli üzerinde bulunan basma butonu veya çevirmeli düğmelerle ayarlanabilmektedir (Bkz. Kullanma Kılavuzu).
Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
Tıkanıklık yüzünden suyun dolaşımı durur ve peteklerin ısınması mümkün olmaz. Siz kombi çalışıyor petekler ısınmıyor sanırsınız ancak suyun dolaşımı durmuştur bu yüzden petekler ısınmaz. Kombi filtresinin çıkarılıp temizlenmesi gerekmektedir. Ancak kombi filtresini çıkarırsanız kombi içindeki su dışarı çıkacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri