Kombinizin mavi ışığı sürekli yanmasına karşın ısıtma yapmıyorsa ve sıcak su sağlamıyorsa kombinin yanında ve dış kapıdaki gaz vanası kontrol edilerek açık olup olmadığına bakılmalıdır. Vanalardan biri kapalıysa hemen açın. Daha sonra ocaktan gaz gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.
Kombi sigortası atık veya kapalı olabilir. Kombi girişinde bulunan gaz vanası vanası kapalı olabilir. Gaz vanası kapalı iken cihaz çalıştırılmak istenmiş ise ikaz (kırmızı lamba) yanıyor olabilir. Kombinin ön panelindeki (yaz/kış) konum anahtarı istenilen konumda olmayabilir.
Eca Kombi R Mavi Işık Yanıyor Sorunu Çözümü
Eca kombinize ait gaz vanası kontrol edilmelidir. Eğer kombinizin gaz vanası kapalıysa bir tanesi açılmalıdır. Sonrasında ocağınızdan gaz gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bu işlemlerin yanı sıra resetleme tuşu ile reset atma işlemi de yapılabilmektedir.
E1 Arıza Kodu: Gaz blokajı / beslemesi hatasını ifade eder. E2 Arıza Kodu: Termostatta bir sorun oluştuğunu göstermektedir. E5 Arıza Kodu: Isıtma devresinin sensöründe bir arıza meydana geldiğini gösterir. E6 Arıza Kodu: Kullanım sıcak su devresi ntc sensöründe bir arıza olduğunu ifade eder.
İlk olarak kombinin sorunsuz çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gerekir. Eğer kombi çalışmasına rağmen ışık yanıp sönüyorsa, yüksek ihtimal bu bir arıza belirtisi değil uyarıdır sadece. Gerekirse reset atarak düzelmesini bekleyebilirsiniz. Eğer kombi çalışmıyorsa ilk kontrol etmeniz gereken yer doğalgaz vanalarıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Kombinin sıcak suyu vermemesi sıcak su sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Kombi ısı sensörü arızası nasıl anlaşılır? Kalorifer devresinde yer alan sensörde arıza oluştuğunda, kaloriferin ısınmaması ya da yüksek ısı daha erken az ısıtması gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir.
Kombide petek işareti yanıp sönüyor bu bir arıza mıdır? Hayır kombinizin ekranında petek işaretinin yanıp sönmesi bir arıza değildir. #Kombi nizin kış modunda olduğunu göstermektedir.
Eca confeo plus kombi panelinde açma kapama on – off düğmesinin hemen üzerinde yer alan R ( Reset ) düğmesi eca kombi arızası durumunda kırmızı yanar. Kombiyi resetlemek için “R” tuşuna bir kez basmanız yeterlidir. Resetleme işleminden sonra kombiniz resetlenip yeniden açılacaktır.
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu kombi ateşleme. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
Kombi bütün kontrolleri yaptıktan sonra ateşleme evresine geçer.Ateşleme yapılacağı zaman ateşleme trafosu karttan almış olduğu komutla ateşleme elektrotlarında kıvılcım oluşmasını sağlar ve alev oluşur.İyonizasyon çubuğu ise gözcü görevindedir. Alevi gözlemleyip merkeze bildirir.
Tank içerisinde azot gazı yetersiz olduğunda bar göstergesinde yükselme olur ve cihaz su akıtır. Su basıncındaki azalma kombinin arızaya geçmesine sebep olabilir. Kombi cihazların genleşme tankların içerisinde bulunan azot gazı miktarı ortalama 2 ila 3 yıl içerisinde kullanımda dolayı kayıba uğrar.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır.
Kombinin ısı seviyesi ve elektronik ayarları kombi kartı olarak bilinen anakarttan düzenlenir. Bu parça için bir anlamda kombinin beynidir de diyebiliriz. Diğer bütün elektronik kartlarda olduğu gibi, voltaj dalgalanması olarak bilinen aşırı gerilimden dolayı infilak eder.
Krank sensörü etkili şekilde çalışmazsa aracın kaptör kısmı gerekli iletimi sağlayamaz. Krank sensöründe hata varsa motor gürültülü bir şekilde çalışır. Aynı zamanda motor yüksek devirlere çıkamaz. Marşa basılmasına rağmen, motor çalışma haline geçemez.
Marşa bastığınız halde aracınızın çalışmaması, seyir esnasında durduk yere stop etmesi, yakıtın düzgün bir şekilde yanmaması, egzozdan gelen çiğ gaz artışı ve oto devrinde yaşanan dalgalanmalar krank mili sensörünün arıza belirtileri arasındadır.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Reset–R yada şimşek işareti bulunan bir buton yoksa kombinizin ön panelinde, kombinizin elektriğini sigortadan keserek 1 dakika kadar bekleyip arızadan çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Eğer kombi basıncı düşük olduğu için ısınma sorunu yaşıyorsanız, kombinin altında bulunan su takviye musluğunu açmanız gerekiyor. Su takviye musluğu şebeke suyuna bağlı olup basıncı ideal seviyeye çıkarmanızı sağlayabilir. Bar göstergesi 1,5 olduğunda musluğu kapatarak sorununuzu çözebilirsiniz.
KOMBİ SICAK SU AYARI KAÇ OLMALI? ayarlanabilmektedir. m²) verimli kullanım ayarı 45 – 50° dir.
Kombinizin bacasını yerinden sökün nalburlarda veya yapı marketlerde satılan baca temizleme tabletleri alarak bacanızın içerisine yerleştirip ucundaki fitili yakmanız yeterli tabletten çıkan beyaz duman şeklindeki is ve kurum sökücü madde bacanızın temizlenerek bacanın çatıdaki kısmından dışarıya çıkmasını ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri