3. Yulaf Ezmesi: Bu kompleks karbonhidrat daha enerjik hissetmenizi sağlar ve süt miktarınızı artırır. Bitkisel protein ve posadan zengin olan yulaf ezmesi sindirim sistemini düzenler. Bebeğini sakin sakin emzirmek isteyen anneler, akşam yemeğinden sonra yoğurt ile tüketin.
1 bardak süt (200ml) ve 6 kaşık yulafı yapışmaz tavada karıştırarak pişirin. Yulaf, sütü çekince tarçın ilave edip ocaktan alın. Orman meyveleri ile süsleyin.
Yulaf ezmesi
İçeriğinde bulunan betaglukan, bitkisel östrojen ve diğer maddeler sayesinde hem anne sütünü doğrudan artırıyor, hem de anne sütünün salgılanmasını sağlayan hormonların üretilmesini destekliyor. Betaglukan aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor.
Yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de lezzetlidir. 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi bir dilim ekmekle aynı kaloridedir. Emziren annelerde süt ile yulaf ezmesini pişirerek lezzetli ve besleyici bir yulaf lapası elde edebilirler. Ardından içine tatlandırmak için pekmez, hurma özü, muz ve kur meyveler de eklenebilir.
Tahıl ve Baklagiller: Mısır, kuru fasulye, yeşil mercimek, buğday, bulgur, soya, yulaf ve kepekli gıdalar tükettiğiniz zaman bebeğinizde gaz sancısı olabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Ispanak, ısırgan, karalahana, dereotu, marul, maydanoz, roka, semizotu gibi yeşil yaprak sebzeler bol miktarda vitamin ve mineral barındırırlar. Anneye ihtiyaç duyulan kaloriyi sağlarlar. Aynı zamanda fitoöstrojen içeren bu sebzeler süt üretimini arttıran hormonların salgılanmasına katkı sağlar.
Kontrollü bilimsel çalışmalara göre; anne sütünün arttırılması doğru emzirme tekniği, sık aralıklarla emzirme, memelerin boşaltılması, annenin kendine güvenmesi ve bol istirahat ile sağlanır. Doğru emzirme tekniği süt üretimini sağlayan en önemli etkenlerden biridir.
Yulaf ezmesi: Bu kompleks karbonhidrat daha enerjik hissetmenizi sağlar ve süt miktarınızı artırır. Bitkisel protein ve posadan zengin olan yulaf ezmesi sindirim sistemini düzenler. Bebeğini sakin sakin emzirmek isteyen anneler, akşam yemeğinden sonra yoğurt ile tüketebilirsiniz.
Yulaf ve yulaf ezmesi lif ve protein bakımından yüksektir. Yulaf, suda kolayca çözünen çözünür lif bakımından yüksektir. Çok fazla lif tüketmiyorsanız ve aniden yulaf da dahil olmak üzere birçok lifli gıda yemeye başlarsanız, bunun mide şişkinliğine, gaza ve kramplara neden olabileceği bilinmektedir.
Süt üretimini arttıracak belirli yiyecekler yoktur, ancak süt üretimini arttırmaya yardımcı olacak şeyler vardır. Bebeğinizin nasıl yediği sizin ne yediğinize bağlıdır. Süt üretimini arttırmanın en iyi yolu sık emzirmek, bol miktarda sıvı tüketmek, yeterli kaloriyi almak ve dinlenmektir.
Her emzirme sonrasında büyük bir bardak su içip, yanında 3-4 ceviz-badem yemek hem anne sütü miktarını artırmanın yolları arasındadır. Böylece hem de anne sütünüzün yağ miktarını arttıracaktır. Emziren bir anne özellikle süt arttırma dönemindeyse mutlaka hayvansal proteine ağırlık vermelidir.
İçerdiği yüksek protein ve vitaminler nedeniyle anne sütünün arttırılmasında süt, ayran ve kefir gibi içecekler önemli rol oynar. Özellikle yatmadan önce içilen sütlü içecekler süt salınımı sağlar.
5) Yulaf Lapası
1 çay bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini bir tencerede birkaç dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra yulaf ezmesi hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Yulaf sütü faydaları listesinde bağırsak sağlığı çok dikkat çeker. Bu süt sayesinde bağırsaklarda oluşan parazitler vücuttan atılır. Kabızlık ve bağırsak sıkışması gibi durumların da önlenmesine yardım eder. Yulaf sütü yüksek oranda lif içerdiğinden dolayı, tam bir sindirim dostudur.
8. İçinde yok yok... Malzemeler: 1 su bardağı süt. 2 yemek kaşığı yulaf.
Kalsiyum, potasyum, magnezyum zengini çilek ve folik asit zengini muz aynı zamanda anne sütünü de artırır. Bu tür yaz meyvelerini karıştırıp suyunu sıkarak, bu karışımı süte ekleyip ya da yoğurda karıştırıp yemek ise hem bebeğinize hem size yarar.
1) Günde yarım göbek yemek kaydıyla, marul süt arttırır. Ayrıca marul kilo da yapmadığından, doya doya yiyebilirsiniz. ( ot ye, süt ver…??)
Emzirme döneminde çay ve kahve tüketimi zararlı olur mu? Annelerin emzirme döneminde fazla miktarda çay ve kahve tüketmesi, anne sütüyle bebeğin vücudunda birikmeye başlar. Bu bebeğin uyarılmasına yol açar. Bebek huzursuzluk yaşar, uykularında düzensizlikler olur.
Örneğin ısırgan otu çayı anne sütü oluşumu arttırırken, rezene çayı annenin gaz problemine çözüm olur, papatya ve anason çayı ise annenin rahat uyumasına yardımcı olur. Günde 2-3 fincan bitki çayı içilmesinin bir sakıncası yoktur.
Annenin yeterli sıvı almaması, yetersiz beslenme, psikolojk sorunlar gibi faktörler anne sütünün az gelmesine veya kesilmesine neden olur. İşte, anne sütü azlığının nedenleri ve belirtileri... Stres, hormonal değişimler gibi pek çok farklı etkene bağlı olarak anne sütünde azalmalar görülebilmektedir.
Emzirme döneminde sütün boşalması için annenin iyi beslenmesi, stresten uzak ve yeterince dinlenmiş olması ve bebeğini sık aralıklarla emzirmesi önemlidir. Anne, iyi beslenmez, dinlenmez veya stresli ise halk arasında “yorgun süt” denen laktik asitten zengin anne sütü üretilir.
"Memelerdeki süt oluşumu emzirme aralığı ve süresi ile ilgilidir. 3saatte 20 dakika süreyle beslenen bir bebek, memeyi boşaltır ve diğer 3 saat içerisinde meme yeniden süt dolar. İş hayatına başlayan anneler 3 saatte bir süt sağmalıdır. Aylar ilerledikçe 4 saatte birde olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri