Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir. Kombi basıncının 1 barın altına düşmesi durumunda su doldurma musluğunu; 2 barın üstüne çıkması durumundaysa tahliye musluğunu açarak basıncın 1,5 bar seviyesine gelmesini sağlayın. Bu işlemler için detaylı bilgiyi ürününüzün kullanma kılavuzunda bulabilirsiniz.
Eğer kombi basıncı 1.2 – 1.5 bar seviyesinde ise bu normal kabul edilir. Ayrıca cihazın kimi durumda 1.5-2 bar seviyesinde olması da bir arıza olduğu anlamına gelmez. Ancak kombi basıncı gereğinden çok yükselirse yani 2.5-3 bar seviyesinin üstüne çıkarsa burada bir problem olduğu kabul edilir.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
KOMBİ SICAK SU AYARI KAÇ OLMALI? ayarlanabilmektedir. m²) verimli kullanım ayarı 45 – 50° dir.
Normal şartlarda şebeke suyu basıncı, 3 bar ile 5 bar arasında olmalıdır. Basınç düşürücü vanalar da fabrika çıkışında bu değerlere ayarlanmış şekildedir. Eğer basınç yüksek veya düşükse, vananın üzerindeki kapak açılarak alyan anahtarı ile çevrilen yuvadan basınç ayarlanabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir. Kombi basıncının 1 barın altına düşmesi durumunda su doldurma musluğunu; 2 barın üstüne çıkması durumundaysa tahliye musluğunu açarak basıncın 1,5 bar seviyesine gelmesini sağlayın.
Eğer kombinin basıncı 1 barın altına düşerse, cihaz kapanır. Dolayısıyla kombinin kapanmaması için basınç değerinin hiçbir zaman 1 barın altına inmemesi gerekir. Kombinizin basıncı düştüğünde cihazın alt tarafında bulunan su doldurma musluğu ile su takviyesi yapabilirsiniz.
40 derece ve üstü sular: Çok sıcak olarak sıralanmaktadır.
Birçok uzman, duş sıcaklığını yaklaşık olarak 38 ila 40 derece arasında tutmayı önerir. Bu sıcaklık, cildi rahatlatırken aşırı ısıya maruz kalmadan da temizlik sağlar. Bununla birlikte, duş sıcaklığı kişiden kişiye değişebilir. Bazı insanlar daha sıcak, bazıları ise daha soğuk suyu tercih edebilir.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Kombi Basınç Yükselmesi Tehlikeli Midir? Kombi basıncını gösteren basınç göstergesi 3 bar seviyesine çıktığında kombiler genellikle su sızdırmaya başlar. Bu durumda emniyet ventilinden sızan su, emniyet ventilinde bir arıza olduğu anlamına değil; kombi basıncının yüksek olduğu anlamına gelir.
Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir. Suyun gelmesi kesilene kadar beklemeniz ve tüm fazla suyun boşaltıldığından emin olmanız tavsiye edilir.
Kombide su eksilmesi 2-3 ayda bir oluyorsa olağan bir durumdur ve normaldir. Bu durumda kombi altındaki ufak vana açılır ve bar seviyesi tekrar eski haline getirilir. Kombide su basınca sık sık düşüyorsa bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu basıncın düşme sıklığına göre değişen bir durumdur.
Kombiye su basmak için kombi altında su takviye musluğu bulunur. Kombinin altına bakarsanız bu musluğu görebilirsiniz. Musluğu saat yönünün tersine çevirirseniz, kombi basıncının yükseldiğini fark edeceksiniz. Kombi basıncı, ideal olan 1,5 – 2 bar seviyesine gelince musluğu kapatınız.
Cevap: Kombinin 0 barda çalışması demek kritik değer olan 1 ve 3 aralığında olmaması anlamına gelir. Dolayısıyla bu durum basınç ya da bar düşüklüğü olarak tanımlanabilir. Kombinizdeki su basıncının düşmesi ile cihazınıza ya da kalorifer tesisatına zarar gelmez ancak kombi muhtemelen çalışmayı durdurur.
Genelde kalorifer tesisatı içerisinde suyun seviyesi 1 bar basıncı altına düştüğü vakit kombiye su basma işlemi gerçekleştirilmektedir. Çünkü bu basıncın altına düşme durumu ile karşı karşıya kalındığı zaman, kombi kodlama üzerinden uyarı verir ve güvenlik açısından çalışmaz.
Cvp: 28 derece
eliniz soğuksa su sıcak, eliniz sıcaksa su soğuk gelecektir. termometreye güvenin ve ısıtıcının derecesini termometre 28de sabit kalana kadar düşürün.
Coğrafi konum özellikle deniz suyu sıcaklığını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Örneğin Akdeniz'in deniz suyu sıcaklığı Karadeniz'e göre daha sıcak sayılabilir. Deniz suyu sıcaklığı ortalama 22 ve 26 derece arasında olmalıdır.
En ideal su sıcaklığı 37-38 C'dir. Banyo ise 26-27 C olmalı.
Bu noktada sıcak ve soğuk suyu karıştırarak kullanacağınızı da hatırlatmak isteriz. Özetle, teorik olarak 40-50°C arasındaki kullanım suyu sıcaklığı uygun kabul edilebilir. Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına göre bu değerler arasında deneme yanılma yaparak doğrusıcaklığı bulmaları tavsiye edilir.
Ilık bir duş 37-38 derece arasında kabul edilir. Bu sıcaklık aralığı çoğu birey için genellikle rahattır. Bununla birlikte, kişisel tercihler değişebilir ve bazı kişiler bu aralıktan biraz daha düşük veya yüksek sıcaklıkları kendileri için daha uygun bulabilir.
22-25 derece arası çok iyi geliyor yani bu ısıda olan sular aslında sindirim sistemi için, sağlığımız için çok daha iyi. Tercihimiz oda ısısında olan su."
Kombi barı kaç olmalı hakkında 1 ile 2 bar seviye aralığından bahsedilmektedir. Bu seviyeler dışındaki bir bar seviyesi bizleri kombi basıncı neden düşer sorusuna yönlendirir. Kombi içindeki havanın eksilmesi bar seviyesinin 1'in altında olması demektir.
Kombideki suyun hızlı azalması ile kalorifer borusundaki su kaçağının büyüklüğü doğru orantılıdır. Yani kombi su eksiltmesi ne kadar sık ve hızlıysa kalorifer borularındaki su kaçağı da o kadar büyüktür. Kombinin suyunun sürekli eksilmesi kalorifer tesisatında bir kaçak olabileceği anlamına geldiğini belirtmiştir.
Şebekeden gelen su basıncı 3 bara kadar yükseldiğinde fazla basınca neden olan su emniyet sistemi üzerinden dışarı atılmaktadır. Kurulum sırasında veya tesisatta kombi sistemine uygun olmayan ekipmanlar kullanılması durumunda kombilerde patlama ihtimali yükselir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri