Eğer kombi basıncı 3 bar üzerine yükseliyorsa burada bir sorun olduğunu söylemek mümkündür. Kombinin basıncı 3 barı geçtikten sonra cihaz fazla suyu emniyet ventili ile tahliye etmek durumunda kalır. Emniyet ventili bu durumda açılır ve kombideki suyu dışarıya atmaya başlar, daha sonra kombi su akıtır.
Kombinin basıncı yüksek olduğu için kombi içerisinde farklı arızalar ortaya çıkarır. Kombi basıncı 3 olursa ne olur? Basıç 3'ü geçerse su akıtma işlemi gerçekleşir.
Kombinin basıncı kaç olmalı konusu gündeme geldiğinde kombilerinize bakım yaptırdığınız döneme girmişsiniz demektir. Kombinizin basıncı 1.2 bar ve 2.0 bar arasındaysa bu basınç seviyesi normal kabul edilmektedir.
Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir. Suyun gelmesi kesilene kadar beklemeniz ve tüm fazla suyun boşaltıldığından emin olmanız tavsiye edilir.
Kombi basıncının yükselmesi durumunda müdahale etmek için ilk olarak kombi basıncının 2.5 – 3 bar seviyesinin üstünde olduğundan emin olunmalıdır. Eğer kombinizin basıncı 1.5 bardan 2 bara kadar yükseliyorsa endişe edilmesine gerek yoktur çünkü bu bir arıza değildir.
İlgili 38 soru bulundu
Kombide basınç kendi kendine yükselir 2.5 veya 3 barı geçerse; emniyet ventili devreye girerek kombideki fazla suyu tahliye etmeye başlar. Yani kombi emniyet ventilinden su akıtmaya başlar. Kısa sürede soruna müdahale edilmezse yüksek basınç kombide ekstra problemlere ve masraflara yol açabilmektedir.
Kombi su seviyesinin birkaç ayda bir düşmesi olağan bir durumken, sık sık düşmesi bir sorunun olduğu anlamına gelir. Birkaç ayda bir kombinin su eksiltmesi normal bir durumdur. Tabi bu değişim 0.5 bar gibi bir değerdeyse normaldir.
Kombiye Su Basmak Ne İşe Yarar
Kombi basıncı söz konusu olduğunda en çok merak edilen sorulardan biri kombi su basıncının kaç bar olması gerektiğidir. Peki kombi su basıncı ne kadar olmalı ve kombiye ne kadar su basmalı? Kombi su basıncının 1.5-2 bar arasında olması son derece yeterlidir.
Su akıtan kombiye müdahale etmeden önce kombi basınç göstergesini kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer gerekenden fazla su varsa veya basınç yüksekse bu suyu tahliye etmelisiniz. Suyu herhangi bir kalorifer peteğinden tahliye edebilirsiniz.
Kombi Su Basma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kombinin basıncı arttırma işlemi ile ilgili en çok merak edilen sorular ve cevapları… Kombiye kaç günde bir su basılması gerekir? Kombinin su seviyesini arttırmak için belli bir gün aralığı yoktur. Ortalama bir kombinin su basıncı 2-3 ayda bir düşme eğilimi gösterir.
Şebekeden gelen su basıncı 3 bara kadar yükseldiğinde fazla basınca neden olan su emniyet sistemi üzerinden dışarı atılmaktadır. Kurulum sırasında veya tesisatta kombi sistemine uygun olmayan ekipmanlar kullanılması durumunda kombilerde patlama ihtimali yükselir.
Eğer kombinin basıncı 1 barın altına düşerse, cihaz kapanır. Dolayısıyla kombinin kapanmaması için basınç değerinin hiçbir zaman 1 barın altına inmemesi gerekir. Kombinizin basıncı düştüğünde cihazın alt tarafında bulunan su doldurma musluğu ile su takviyesi yapabilirsiniz.
KOMBİ SICAK SU AYARI KAÇ OLMALI? ayarlanabilmektedir. m²) verimli kullanım ayarı 45 – 50° dir.
Kombiye su basmak için kombi altında su takviye musluğu bulunur. Kombinin altına bakarsanız bu musluğu görebilirsiniz. Musluğu saat yönünün tersine çevirirseniz, kombi basıncının yükseldiğini fark edeceksiniz. Kombi basıncı, ideal olan 1,5 – 2 bar seviyesine gelince musluğu kapatınız.
Bunlardan en önemlisi ise, eşanjör cihazının arızalı olmasıdır. Bunun yanında tesisatta kaçak ya da sızıntı olması, banyodaki gider vanasının bozulması, tesisat borularının ek yerlerinden su patlaması ve su kaçırması gibi durumlarda kombinin su basıncı sürekli olarak düşer.
Ana SayfaKombi Çalışırken Basınç Neden Yükselir? Kombi çalışırken basınç yükselmesi sık karşılaşabileceğiniz problemlerden biridir. Burada önemli olan basıncın yükselmesinin ne kadar olduğu ve hangi sıklıkta olduğudur. Kombi ısındıkça içerisindeki su genleşir ve bu da basıncın artmasına sebep olur.
Kombide basınç yani “BAR” değerinin ortalaması 1.5'tir. Eğer basınç değeri 2'nin üzerindeyse yüksek basınç sorunu ortaya çıkar. Bu durumda, cihaz ortalama basıncın üzerinden çalıştığı için fazla basıncı tahliye etmek isteyecektir. Bu tahliye sırasında da kombi su akıtma problemi ortaya çıkar.
Düzenli bakımı yapılmayan kombilerde ise genleşme tankı havası kontrol edilmediği için zamanla basınç yükselmesi oluşabiliyor. Bu sorunun çözümü için genleşme tankına hava basmak gerekir.
Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir. 2.5 ya da 3 barı geçmesi halinde ise kombi emniyet ventilinden su akıtmaya başlar.
1. Kombi içinde bulunan genleşme tankı diye adlandırdığımız içinde hava barındıran genleşme tankının havasında eksiklik olabilir. 2. Kombinin genleşme tankında bir problem yoksa bu durumda kalorifer tesisatında yani peteklere giden tesisatta kaçak olabilir.
Güneş enerjisi olmayan evlerde kombiler sadece sıcak su konumunda yani yaz modunda kullanılmaya devam eder. Havalar ısınacağından kış mevsiminde elde ettiğimiz su sıcaklığı yazın bize çok sıcak geleceğinden, su sıcaklığını biraz daha düşürerek kullanabilirsiniz.
Basınç 0,5 bar altına düştüğünde cihaz arızaya geçecek ve ilgili arıza kodunu ekranda gösterecektir. Haftada veya ayda bir basınç kontrolü yapmanızı öneriyoruz. Basınç azaldığında kombinin altında bulunan doldurma musluğu ile su basılabilir. Su basılırken cihazın bekleme modunda ve soğuk olduğundan emin olunuz.
Kombi Su Basıncı 2-3 Ayda Bir Düşüyorsa
Bu durumda kombi altında bulunan ufak bir vana ile kombiye tekrar su takviyesi yapılabilir. Kombilerin üzerinde, kombinin içindeki suyun değerini gösteren elektronik veya analog bar göstergesi vardır. Bu gösterge 1.5-2 bar arasında idealdir.
Kombinizin suyu iki üç ayda bir eksiliyorsa bu durum oldukça normaldir. Yani kombinizin basıncı iki üç ayda bir düşebilir. Kombinizdeki basınç düştüğünde kombinin altında bulunan vanayı açıp bar seviyesini 1.5'e getirmelisiniz. Fakat cihazın basıncı sürekli düşüyorsa burada bir problem var demektir.
Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır. Kombinin içerisinde bulunan bu suyun tükenmesinin ardından cihazda su basınç hatası göstergesi meydana gelmektedir. Bu su basınç hatasının görülmesine rağmen cihazı çalıştırmaya devam etmek cihazın kuru yanma problemi yaşamasına neden olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri