Kombinin alevlenmesi yaklaşık 5 sn sürer.
Kombi evi ne kadar sürede ısıtır? Evin kaloriferlerinin 40 dereceye ısınması yaklaşık 20 dakika gibi zaman alır. Elbette ki bu durum alanın metrekaresine bağlı olarak da değişebilmektedir.
ECO modu kapalı iken, kombi daima istenen sıcak suyu ilk saniye itibariyle sağlayabilmek adına kendini hazır tutar. Dolayısıyla musluk açılır açılmaz kombiden sıcak su tesisatına sıcak su gönderilir ve tesisatın mevcut sıcaklığına göre değişmekle birlikte birkaç saniye sonra musluktan istenen sıcaklıkta su elde edilir.
Kombiler ilk kez çalıştırılacakları zaman öncelikle su basınç bar ayarları kontrol edilir. Ardından gaz vanasının açık olup olmadığı kontrol edilir. İlk açılışta barın 1,5 olması ve gaz vanasının da açık olması gerekir. Tüm bu kontrollerin ardından kombiye gelen şalterin açık konuma getirilmesi gerekir.
Peteğin içindeki hava peteğin üst kısmında birikir. Peteğin üst kısmında biriken havanın hacminden dolayı su yukarı çıkamaz. Su petekte devir daim yapmadığı için petekler ısınmaz. Çözümü çok basit olan bu sorun peteklerin havasının alınması ile birlikte ortadan kalkmış olur.
İlgili 40 soru bulundu
Peteğinizin tıkalı olup olmadığını teyit etmek için motor kaputunuzu açarak kalorifer sistemine giriş ve çıkış hortumlarını bularak hortum sıcaklıklarını kontrol edebilirsiniz. Eğer hortumların birisi sıcak, diğeri soğuk ise bu durum, kalorifer peteğinde ısıtılan suyun petekten dışarıya verilemediği anlamına gelir.
Öncelikle kalorifer tesisatında bulunan peteklerin ortamı daha iyi ısıtması için, belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalı, kaloriferlerin reglaj ayarı yapılmalı ve perdelerin boyunun petekleri örtmemesine dikkat edilmeli.
Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir. Çünkü pislik ya da kuşların yuva yapması sonucu tıkanabilir.) Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir.
Havaların soğumasıyla birlikte petekleri açmanızın vakti gelmiş demektir. Kalorifer peteklerini doğru bir şekilde açarak evinizin en iyi şekilde ısınmasını sağlayabilirsiniz. Termostatik petek vanaları saat yönünün tersine yani sola doğru çevirdiğinizde açılır.
Doğalgaz vanası boru ile paralel yani boru ile aynı hizada ise açık konumdadır. Vana üzerinde bulunan (A) açık (K) harfi ise kapalı demektir.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Çoğu zaman kombi hemen sıcak su vermese de bir süre sonra musluktan sıcak su gelir. Birkaç dakika sonra kombi sıcak suyu tesisattan geçirerek musluğa gönderir ve sıcak su gelir. Bu bekleme süresinin uzun sürmesi durumunda sorun yaşanıyor demektir.
Kombiye kaç günde bir su basılması gerekir? Kombinin su seviyesini arttırmak için belli bir gün aralığı yoktur. Ortalama bir kombinin su basıncı 2-3 ayda bir düşme eğilimi gösterir. Bu durumda basınç arttırmak için kombiye su verilmesi gerekir.
Bu değerler antre, hol, koridor için 16-18°C, oturma ve yatak odaları ile mutfaklar için 22°C, banyo için 24°C'dir. Evin ısıtma tesisatı projesi bu sıcaklık değerlerine göre yapılır ve buna göre radyatör boyu belirlenir.
Kombiler sıcak su konumunda çalışırken suyu belli bir süre sıcak belli bir süre soğuk olarak kullanıcıya iletmesi konfor şartlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu duruma sebebiyet veren çeşitli arızalar olabilir. Bu arızalar kombiden ya da şebeke hattındaki su basıncından kaynaklanabilir.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Yaz konumuna almak için yukarı-aşağı tuşlarına basarak "MOD" ekranına gelin ve “Ok” yazan tuşa basın. Ekrana gelen "Kombi" seçeneğini seçip “Ok” tuşuna basın. "Sıcak Su" seçeneğindeyken “Ok” tuşuna bastığınızda yaz konumuna almış olacaksınız.
Kombilerin çalışma prensibi gereği en az 3 peteğin yanması gerekmektedir. Bu tasarruf açısından fazla görünebilir fakat 3 petekten az kullanmakta tasarruf ettiğiniz anlamında gelmemektedir. Kombilerde yer alan pompa devir daim sağlar ve böylelikle de petekler ısınır.
Kombiler, binaların merdiven boşluklarına, yapıların genel kullanıma açık olan koridorlarına, baca duvarlarının üzerine, yatak odalarına ve yanıcı maddelerin depolandığı alanlara monte edilmemelidir.
Eğer ocağa ve kombiye gaz gelmiyorsa;
Vanayı açmanız halinde gaz akışının sağlanması gerekmektedir. Kolun yönünün gaz borusu ile aynı yönde olması lazım. -Zaman zaman ocak ya da kombi yanındaki gaz vanası tatil gibi durumlarda kapatılmaktadır. Döndüğünüzde onu unutmuş olma ihtimaliniz bulunmaktadır.
Hava prostatı takılı kalması, veya arızaları meydana gelmiş olabilir, Ntc ısı sensör arızaları belirmiş olabilir, Kombi hiç devreye girmiyorsa anakartta sorun olabilir. Bu durumda ekiplerimiz anakart onarımı ya da anakart değişimi yapabilir.
Kombi Ne Kadar Sürede Bir Ateşleme Yapar? Eğer kombiniz 2 dakikada bir ateşleme yapıyor, sık sık devreye girip çıkıyor, düzgün ısıtmıyor ise bir sorun var demektir. Kombinin 2 dakikada bir ateşleme yapması yaygın bir sorundur.
peteğin üstü sıcak altı soğuk, peteklerin yarısı soğuk
Kalorifer peteklerinden sadece bir tanesinin altı ısınmıyorsa, petekte hava olabilir. Bu durumda, peteğin havası alınmalıdır. Havası alındıktan sonra da peteğin yarısı ısınmıyorsa, petek içinde tortulaşma sonucu su döngüsü kısmen gerçekleşmiyordur.
Eğer satılan tapalardan bulamazsanız, bu durumda üst vanadan peteğin havasını almalısınız. Üst vananın rekorunu gevşeterek hava alabilirsiniz. Böylece döküm peteklerde hava alma işlemi gerçekleştirilir. Unutulmaması gereken bir nokta da; hava alma işleminde üst vana kapatılır, alt vana açık bırakılır.
Bazı petekler ısınmıyorsa petek kanallarında tıkanıklık vardır. Petekler temizlendi ama ısınmıyor ise petekler ya tam temizlenmemiştir ya da peteklerin ısınma sorunu başka bir nedene dayalıdır. Peteklerin temizliği ilaç ve makine ile yapıldığı halde ısınmayan petekler için ters tesisat bağlantısından da söz edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri