Kompanse etmek, 'Dengelemek, yerine doldurmak ya da karşılamak' şeklinde ifade edilmekte ve değerlendirilmektedir. Herhangi bir durum ya da konu ile beraber olay karşısında bunu dengelemek şeklinde anlatmak mümkün. Hem günlük yaşamda hem de birçok farklı iş sektörü açısından öne çıkarılabilecek bir yapıya sahiptir.
compensation kelimesi tıp dilinde kullanılan latince bir kelimedir . fizyoterapide yetersiz yapıların kas ,kemik, eklem , bağ vb. eksikliklerini başka yapılarla telafi etme durumudur.
Böylece tedavi olasılıkları, ya çene uyuşmazlığını kompanse etmek için dişlerin destek kemiğe göre yer değiştirmesi yada çenelerin cerrahi yeniden pozisyonlandırılmasıdır.
karşılamak; eksikliğini gidermek, fazlalığı almak, normalize etmek.
Boru hattının özelliğine göre kompanse edilecek hareket; Eksenel Hareket, Yanal Hareket ve Açısal Hareket olmak üzere 3 temel hareketin ayrı ayrı veya kombinasyonu olarak ifade edilir.
İlgili 29 soru bulundu
Kompanse siroz evresi: Siroza dair semptomların görülmediği ve hastanın şikayetinin omadığı evredir. Karaciğerde skar dokusu vardır ancak semptoma yol açacak kadar ilerlememiştir. Dekompanse siroz evresi: Sarılık ve karında sıvı birikmesi (assit) gibi semptomlar bu evrede kendini gösterir.
Spastik Yürüyüş Nedir? Serebral palsili veya multipl sklerozlu hastalarda yaygın olarak görülen spastik yürüyüş; bir veya iki bacağın sert olduğu ve uzun süreli kas kasılmasından etkilenen bacağın yarım daire şeklindeki bir hareketle sürüklendiği yürüme şeklidir.
Fransızca kökenli bir kelime olan 'Kompartıman', yolcu trenlerinde vagonların bölmelerle ayrılmış bölümlerinden her biri anlamına gelmektedir. TDK'ya göre ise anlamı şu şekildedir: TDK'ya göre 'Kompartıman' kelimesi, yolcu trenlerinde vagonların bölmelerle ayrılmış bölümlerinden her biri olarak anlamlandırılmıştır.
Denge Sağlamak , Kompansasyon
Bireyin hissettiği eksikliklerin bilinçötesi yollarla giderilmesi veya kapatılması durumudur.
SAVUNMA MEKANİZMALARI | Kompanzasyon Kişinin kendi zayıf yönlerini veya eksikliklerini telafi etmek amacıyla daha başarılı veya üstün olduğu alanlarda kendini geliştirmesi veya değerli hissetmeye çalışması anlamına gelir.
Kompanzasyon, akım ile birlikte gerilimin arasındaki faz farkının en uygun olabilen açıya getirilmesi ile sistemi olumsuz bir şekilde etkileyen reaktif güçlerin ise sıfıra yaklaştırılmasıyla ortaya çıkan bir olayıdır.
Atalet, var oluşun eylemsel donukluğudur. Var olanın; işlevini bir süreliğine askıya alması, durdurması, içinde bulunduğu ortama kendini kapatması, kendi kapısına kilit vurmasıdır.
bir nevi bükemediğin eli öpme durumu. ama onun biraz daha amerika görmüş hali. sübvanse edemediğin şeyi konvanse etmekle bi ilgisi olup olmadığını merak ettiğim olgu. güney doğu anadolunun kuzey iç orta kesimlerinin dağlık alt bölgelerinde sübvanse edemediğin şeyi konvanse etme şeklinde de kullanılır.
Perseküte Sanrılar; bir kişi, organizasyon ya da grubun zarar vereceğine dair inanç. Büyüklük (Grandiyöz) sanrısı. Erotomanik sanrılar. Nihilistik sanrı, büyük bir yıkım olacağına dair inançtır.
Absorbe kelimesini anlamı; absorb sözünden gelen ve emmek olarak tanımlanan bir sözün türemesi ile absorbe, bir şeyi almak ve daha büyük bir birimin parçası yapmak olarak tanımlanır. Absorbe Nedir TDK: Soğurmadır, katı veya sıvı maddeden soğurma yoluyla bir gazı emmesi anlamına gelir.
Öz. Humerus distal kesiminde anteromediyal yüzeyde gelişen gaga şeklinde kemik çıkıntı 'suprakondiler spur ya da proçes olarak adlandırılır.
Akım ile gerilim arasındaki faz farkı cihazın çalışması için gereklidir. Kompanzasyon, akım ile gerilim arasındaki açının sıfıra yaklaştırılması işlemidir. Her alıcının akımı ile gerilimi arasındaki faz farkı farklıdır. İşte hedef bu faz farklarının sıfıra indirgenmesidir.
Kompanzasyon, endüktif veya kapasitif yüklerin oluşturduğu faz kaymasını sıfıra yakın tutma işlemidir. Bu sayede voltaj ve akım arasındaki faz kayması minimize edilir. Kompanzasyon, motorlu ve balastlı ürünlerin çalışması için ihtiyaç duyulan reaktif enerjiyi karşılar.
Aşırı kompanzasyon, kompanzasyon sisteminde kontaktörlerin arıza vermesi sonucu kondansatörleri sürekli devrede tutmasıyla sisteme aşırı bir şekilde kapasitif yük veya şönt reaktörlerin sürekli devrede tutulmasıyla aşırı bir şekilde endüktif yük ile yüklenmesidir.
Kompartman sendromu vücutta bulunan kas, sinir ve damarları çevreleyen kalın bağ dokularda bir travma veya zedelenme sonucunda ortaya çıkan tıbbi bir durumdur. Genellikle kısıtlı bir alanda meydana gelen bu sendrom, oluşum gösterdiği bölgelerdeki dokuların şişmesi ve basınç altında kalması sonucunda meydana gelir.
Tren seyahatlerinin keyifli ve rahat geçmesi için düzenlenen her bir bölüme kompartıman denilir. Tren içerisinde ayrı odalara ayrılmış ve farklı tasarımlar ile yolcuların rahatlığı, güvenle ulaşım sağlamaları için uygulanan vagon sistemleridir.
· İki veya daha çok bina tarafından ortak kullanılan duvarlar, kazan dairesi, otopark, ana elektrik dağıtım odaları, yapı içindeki trafo merkezleri, orta gerilim merkezleri, jeneratör grubu odaları ve benzeri yangın tehlikesi olan kapalı alanların duvarları ve döşemeleri kompartıman duvarı özelliğinde olur.
Spastisite adı verilen bu durum; serebral palsi, travmatik beyin hasarı, felç, omurilik yaralanması, Multipl skleroz, beyni ve/veya omuriliği etkileyen birçok hastalık sonucunda ortaya çıkabiliyor. Genellikle bacaklarda görülüyor olsa da, vücudun diğer kısımlarında da ortaya çıkabiliyor.
Yürüme ve denge bozuklukları hiçbir hastalık olmadan olabileceği gibi birlikte sık görüldüğü hastalıklar vardır. Nörolojik olanlar en sıklıkla Parkinson hastalığı, Parkinson-Plus hastalıklar, Vasküler (beyin damar hastalıklarına bağlı ) Parkinsonizm, Normal Basınçlı Hidrosefali(NBH) ile karşılaşılır.
Yürüme bozukluğunun en sık karşılaşılan nedenleri şu şekilde özetlenebilir: Kas iskelet ve eklemlerle ilgili travmatik yaralanmalar (Kırık, çatlak, burkulmalar, kas ve bağ yaralanmaları) Kas iskelet ve eklemlerle ilgili enfeksiyonlar veya inflamatuar süreçler (Artritler -eklem iltihaplanması)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri