Komposto suyunu soğuk içecek olarak da tüketebilirsiniz. Kompostoyu, ağzı kapalı cam bir kapta iki hafta süresince buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Konserve açıldıktan sonra dolapta en fazla 3-4 gün muhafaza edilebilir. Açılmamış bir konservenin ise 6 ay kadar saklama süresi var" diye konuştu.
Kuru Kayısı Komposto Yapımı Sonrası Hoşaf dolapta kaç gün kalır? Kayısı hoşafı cam şişelere konularak en fazla iki hafta kadar buzdolabında muhafaza edilebilir. Şekersiz yapılırsa daha kısa sürede tüketilmelidir.
Her kavanoz için 1 er çay bardağı tozşeker dökün ve kaynayan sıcak su ile kavanozları doldurun, kapakları sıkıca kapatın. Bir örtü üzerine ters çevirin başka bir örtü ile kapatın bir gece bu şekilde bekletin ertesi gün kapakları kontrol edin ve serin güneş görmeyen bir yerde muafaza edin.
Komposto ya da hoşaf; lezzetli besleyici ve sağlıklı bir içecektir. Sadece ramazan ayında değil önümüzdeki yaz aylarında ki sıcak havalarda da susuzluğumuzu mükemmel bir şekilde giderecektir ama özellikle içinde bulunduğumuz salgın sürecinde de destekleyici olacaktır.
İlgili 39 soru bulundu
Komposto suyunu soğuk içecek olarak da tüketebilirsiniz. Kompostoyu, ağzı kapalı cam bir kapta iki hafta süresince buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Komposto ya da hoşaf, meyvelerin şekerli su ile kaynatılması şeklinde hazırlanan bir tatlı türüdür. Kurutulmuş meyve ile yapılanına hoşaf, Slav ülkelerde taze meyve ile yapılanına kompot veya komposto denir.
Hazırladığınız bu yöntem ile erikleri buzlukta 8-12 ay kadar tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkartıp, reçel, marmelat, komposto ve sos olarak kullanabilirsiniz.
Derin bir tencerenin içine dökün önce şekeri sonra suyu ilave edin. Orta ateşte ocağı yakın ve çubuk tarçınla karanfili de ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan kompostonun altını kısıp 5 dakika böylece pişirin.
Özellikle yaz mevsiminde düşen kan şekerini dengelemeye katkıda bulunan komposto, yemek sırasında veya sonrasında tüketildiğinde yemeklerin sindirilmesine de yardımcı olur. Bol meyve ile yapılan kompostolar oldukça besleyici bir özellik de taşır.
Komposto içerdiği meyveye göre kalorisi değişmektedir. İçerisindeki meyve şekerli olduğundan dolayı diyet yapan kişiler, kompostonun şekerli suyunu oldukça az şeker ile kaynatmaları daha sağlıklı ve hızlı kilo vermeye yardımcı olacaktır.
Sindirim sistemini çalıştırıp hazmı kolaylaştıran erik, iyi bir idrar söktürücü ve kabızlık giderici. Özellikle komposto olarak düzenli yerseniz, bağırsaklarınızın çok iyi çalıştığını göreceksiniz.
İtalyanca composto "1. bileşim, karışım, 2. meyve veya sebze karışımı, karışık reçel, hoşaf" sözcüğünden alıntıdır.
Konservelerin çabuk tüketilebilmesi için çok büyük olmayan kavanozların tercih edilmesi önerilmektedir. Açılmamış konserveler ise 6 aya kadar saklanabilir. Kapağı açılmış konservenin uzun süre bekletilip tüketilmesi, bakteri oluşumunu hızlandırır ve gıda zehirlenmelerine yol açar.
Kabarma, bombeleşme varsa bu clostridium botulinum adlı bakterinin ürediğini gösterir ve asla tüketilmemelidir. Kapak eğer sızdırmışsa, küflenme varsa kesinlikle bu konservenin de tadına bile bakılmamalıdır. Kapağı açtığınızda renginde, kokusunda, değişiklik varsa bu konserve de tüketilmemelidir.
Bozulmuş konservelerde; Kutuda oluşan gaz bombaj yapar, kutunun dış görünüşü bozulur. Kutudaki gıda ezilmiş, parçalanmış görünümdedir. Köpürme ve ekşime görülür.
Saklama koşuluna gelince güneş görmeyen serin bir yer olmalı. Konserve olduğu için bozulma olmayacaktır ancak güneşe tabi kalırsa kararmalar olabiliyor. Bu yüzden dolap içlerinde saklamalısınız.
Yüksek bir lif kaynağı olduğu için hazmı kolaylaştırarak sindirimi hızlandırır. Şişkinliği önleyen kuru kayısı kabızlık sorununa iyi gelir.
Hem lezzetli bir içecek hem de tatlı ihtiyacını gidermekte üstüne yok, yapımı da göreceğiniz üzere oldukça kolay. Kompostonuzu hazırladıktan sonra cam kavanozlara koyup konserve ettikten sonra uzun süre saklayabilirsiniz.
Erikler yıkanır, sapları ayıklanır. Suları aktıktan sonra istediğiniz gibi az veya çok olarak poşetlere koyulur. İçinde hava kalmayacak şekilde bağlanır ve buzluğa atılır.
Ambalaj açılmadığı veya delinmediği sürece meyve suyu bozulmuyor. Ambalaj açıldığında ise, havadan mikroorganizma bulaşıyor ve meyve suyu zamanla bozuluyor.
Kaynar su üstüne ilave edilip kapağı kapatılır, az çalkalanır ve ters çevrilip soğuması beklenir. Zaman geçtikçe meyveler rengini ve tadını bırakır. İstenildiği zaman açılıp tüketilebilir.
Erik, elma, ayva, kayısı, şeftali... Komposto tüm meyvelerden yapılabilir, tercih senin. Ayva, elma gibi daha sert meyvelerden komposto yaparken, şeker ve su kaynadıktan sonra meyveleri içine atıp meyvesiyle birlikte 10 dakika kadar daha pişirebilirsin.
Genelde komposto yapımı için elma, üzüm, vişne gibi meyveler kullanılsa da ayvanın bolluk döneminde hazırlanabilecek oldukça lezzetli bir tarif. Deneyenler memnun kaldı.
Komposto özellikle yaz aylarında sıklıkla tüketilen bir içecek grubu olarak bilinmektedir. Yapımının kolay ve pratik olması nedeniyle tercih edilmektedir. Komposto yapmayı öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapmak gerekir. Komposto her zaman rahatlıkla tüketilen bir içecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri