Kondisyonu Yükselten Egzersiz Çalışmaları Koşu, yürüyüş, bisiklet sürme, yüzme gibi aktiviteler, aerobik kondisyonunuzu artırmak için idealdir. Direnç Antrenmanları: Direnç antrenmanları, kas kütlesini artırmak ve vücudu güçlendirmek için kullanılır.
Günlük yapılacak yürüyüş, koşu, bisiklet sürme ve yüzme vücudun kondisyon artışını doğrudan etkileyecek egzersizlerdendir. Bunların yanında plank, mekik ve şınav çekmek, ip atlama, squat gibi temel hareketler günlük çalışmalara eklenebilir.
Protein ve Dayanıklılık
Et, balık, süt ürünleri, yumurta ve bakliyat gibi yiyecekler tüm protein alımı için katkıda bulunabilir. Ayrıca, whey proteini gibi hızlı emilen bir protein kaynağı antrenman sonrası karbonhidrat ile kombine edildiğinde toparlanmayı artırır.
Hacminizde azalma yaşanması için ara vermeniz gereken süre yaklaşık 4-6 hafta arasında. Pek çok kişi, çok daha kısa sürede kas hacminin azaldığını düşünür. Bunun sebebi hacimlerinin 1-2 hafta içinde gerçekten azalmasıdır.
İlgili 28 soru bulundu
· Düzenli olarak şınav çekmek kondisyon seviyenizi ve gücünüzü artırır. · Antrenmana başlamadan önce şınav çekmek tüm kas gruplarının ısınmasını sağlar. · Metabolizmanızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur. · Şınav çekerek daha fazla kalori yakabilir ve böylece daha hızlı kilo verebilirsiniz.
Kondisyon, kardiyovasküler sisteminizin performansını artırmak amacıyla egzersiz yapmaktır. Kondisyon hareketleri kaslarınızı daha yoğun ve aktif bir halde çalıştırırken, kondisyon antrenmanı vücudunuzu güçlendirerek şekillendirir ve birçok farklı kas bölgesini kullanarak tüm vücudunuzu hedef alır.
Koşu arasında yapılan yürüyüşler performans artırmak ve kondisyonu güçlendirmek için yapılır.
Kondisyon. Koşu efor gerektiren bir spor olduğu için düzenli olarak ve artan tempolarda yapıldığında kişinin kondisyonunun da anlamlı bir şekilde artmasını sağlıyor. Bu sebeple açık havada düzenli koşu yapan kimseler kolay kolay yorulmuyor ve çok fazla dinlenme ihtiyacı duymuyorlar.
En iyi kuvvet kazanımının maksimal kuvvetin %60-90 şiddetinde, 8-12 tekrar, 3-4 set sayısının olduğu antrenmanlar ve bu antrenmanların 6-8 hafta süreyle, haftada en az 3 gün yapılması gereklidir.
Bunun için pek çok spor diyetisyeni antrenmandan sonra 30 dakika içinde protein ve karbonhidrat ağırlıklı besinler tüketmenin önemli olduğunu söyler. Kaslarınızın ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu yapı taşlarını ona temin etmeniz oldukça önemli. Spor sonrası beslenme ertelenmemesi ve unutulmaması gereken bir konu.
Kondisyonu Yükselten Egzersiz Çalışmaları
Koşu, yürüyüş, bisiklet sürme, yüzme gibi aktiviteler, aerobik kondisyonunuzu artırmak için idealdir. Direnç Antrenmanları: Direnç antrenmanları, kas kütlesini artırmak ve vücudu güçlendirmek için kullanılır.
Tüm vücudu çalıştırır, kardiyovasküler kondisyonu artırır, kas kuvvetini, dayanıklılığını artırır, postürü düzeltir, esnekliği ve hareketliliği artırır.
Etkin bir emilim için egzersiz oldukça önemlidir. Eğer düzenli olarak spor yapılıyorsa ısınmaya mutlaka önem verilmelidir. Isınma yapmanın tek sebebi sakatlıkları önlemek değildir. Konumuz vücut dayanıklılığı olduğu zaman esnemenin; performans, kıvraklık ve dayanıklılığı da arttırdığı bir gerçektir.
5- Sağlıklı Koşu İçin Limit Şart
Genel olarak haftada 2-4 kez, 20-30 dakikalık koşularla başlanmalı. Başlangıç koşu mesafesi ise 3-6 km arasında olmalı. Düzenli koşu ritmini yakaladıktan sonra haftalık yüzde 10 mesafe artışı ile koşulara devam edebilirsiniz.
Yağ yakmak, kondisyon sağlamak, kas kitlesini ve dayanıklılığı artırmak için en etkili, tercih edilen spor aletlerinden biri olan koşu bandının hız ve eğimini değiştirerek farklı fitness hedeflerinize kolayca ulaşmanız mümkündür.
Uzmanlar, haftanın her günü koşmanız tavsiye etmiyor. Özellikle yeni başlayanların, haftanın en az üç gününü boş geçirmelerini öneriyor. Zira her gün koşmak, bedeninizi çok fazla zorlayıp ve gelişiminizin önüne geçiyor.
Yürümenin koşmaktan daha sağlıklı bir aktivite olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, “Sağlıklı bir egzersizin yüzde 90'ı yürüyüşse, yüzde 10'unu koşmak oluşturur. Sağlıklı ve fizyolojik olanı budur.
Uzmanlar, akşamüstü ya da sabahın erken saatlerinde yürümeyi daha çok tavsiye ediyorlar. Sabah saatlerinde yapılan yürüyüşlerin vücut metabolizmasının hızlanmasında daha etkin rol oynadığı bilindiğinden özellikle yağ yakmak için yürüyorsanız sabah saatlerini tercih edebilirsiniz.
Kaslarınızı ısıtmak ve vücudunuzu egzersize hazırlamak amacıyla 5 ila 10 dakika arasında yavaş tempoda yürüyebilirsiniz. Yürüyüşün sonunda da kaslarınızı soğutmak için, 5-10 dakika kadar yavaş yürümek kaslarınızın soğumasına yardımcı olur.
Kondisyon Depolamak İçin En İyi Yol: Yüzme
Yüzme vücudun her kasının çalıştırldığı bir spor dalı olarak bilinir. Bu sporu yapanların vücut yapıları oldukça fittir. Kış aylarında ister hobi amaçlı ister yarı profesyonel veya lisanslı bir sporcu olarak bu sporu yapmak oldukça meşakkatlidir.
Kondisyon kelimesinin sözlük anlamı durum, hal ve şarttır. Günümüzde ise amatör ya da profesyonel olarak sporla ilgilenen kişilerin fiziksel durumları ''kondisyon'' olarak nitelendirilir. Örneğin ''kondisyonu yüksek'' ifadesi, bir sporcunun istenen seviyede olması anlamına gelir.
Bacak kaslarınızı geliştirmek için, squat, deadlift, lunges gibi ağırlık çalışmaları yapabilirsiniz. Bu egzersizler, bacak kaslarınızı güçlendirecek ve kas kütlenizi artıracaktır. Ayrıca, koşu, bisiklet, yüzme gibi kardiyo aktiviteleri de bacak kaslarınızı çalıştırarak daha iyi bir kondisyon ve dayanıklılık sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri