Tavaya
Konserveler her ne kadar pratikliği ile göz doldursa da direkt olarak konserve tüketmekten sıkıldıysanız diyet menünüz için harika bir tarifimiz var! Mevsim yeşilliklerinin ton balığı ile buluştuğu bu salata ile hem daha az kalorili hem de besin değeri yüksek bir alternatif oluşturabilirsiniz.
Ton balığı konserve edilmeden önce genellikle pişirme işleminden geçer. Bu yüzden konserve ton balığının pişirilmesine gerek yoktur. Ton balığının en yaygın tüketimi sandviç yapımında kullanmaktır.
Ton balığının ısıtılması hiçbir sorun teşkil etmez. Yemeklerinizi hazırlarken ton balığını da gönül rahatlığı ile ısıtabilirsiniz.
Peki, konserve balığı zararlı mı? Ton balığı cıva içerdiğinden haftada sadece 1-2 porsiyon tüketilmelidir. Aksi takdirde aşırı tüketim zehirlenmeye yol açabilir. Obeziteye neden olabilecek yağda paketlenmiş ton balığı, konservesi 339 kalori içerdiğinden kilo aldırabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Bununla birlikte konserve ton balığı ısıtılmaz diye kesin bir bilgi olmamakla birlikte ısıtılması durumunda sağlık sorununa neden olmaz. Yalnızca ısıtma esnasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Konserve ton balığı zaten pişirilmiş bir yiyecek olduğundan onu hafifçe ısıttığınızdan emin olmanız gerekir.
Uskumrugiller ailesinden gelen ton balığı özellikle Omega 3 yağ asidi içeriği bakımından zengin olmasıyla bilinir. Sağlıklı beslenmeye özen gösteren insanların çok iyi bildiği gibi ton balığı kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalı olan protein kaynaklarından biridir.
Ton balığının suyunu süzdükten sonra biraz zeytinyağı eklemeniz ve güzelce tüketmeniz, size oldukça güzel bir protein kaynağı sağlayacaktır ve ayrıca gece boyunca enerji elde etmenize yardımcı olacaktır. Dilerseniz yanına biraz ıspanak yaprağı da ekleyebilirsiniz.
Yani evet, konserve ton balıkları pişmiştir.
Dardanel Ton %100 doğaldır. İçerisinde sadece ton balığı, yağ/su ve tuz kullanılır. Bunun dışında hiçbir koruyucu veya katkı maddesi yoktur.
Peki, bu yağ yenir mi? Ayçiçek ya da zeytinyağı tercih edilen konserve ton balıklarında bu yağ yenilebilmektedir. Yine de yağın fazlasını süzmeniz kalp-damar ve kolesterolünüz açısından iyi bir tercih olacaktır.
Birçok restoranda balıkla birlikte süt ve süt ürünleri (özellikle de yoğurt) aynı menü ürünü içinde, bir arada sunulmaktadır. Balık halihazırda bozuk olmadığı sürece, halihazırda küflenmemiş bir yoğurtla sorunsuz bir şekilde tüketilebilir.
Limonu balığa da sıkabilirsiniz. Limonun içerisindeki antioksidanlar ve C vitamini balıktaki Omega-3 yağ asidinin vücutta kullanımını artırır.
Uzmanlar, konserve ton balıklarının haftada bir defadan fazla tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.
Ton balığını tavaya dökün, yağ eklemenize gerek yok, içinde yeterli miktarda hatta daha fazla yağ var ton balığını yağıyla birlikte kavurun. Yağı kızgın olduğunda yumurtaları biraz tuz ekleyerek çırpın ve ton balığının üzerine dökün ve pişirin. Üzerine biraz pulbiber serpip afiyetle yiyin.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dardanel ton ile yoğurt yenir mi? Eğer konserve ton balığı ve yoğurt tazeyse birlikte yenilebilir. Ancak yoğurt veya balık bayatsa, birlikte tüketilmemesi gerekir. Aksi takdirde gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Dardanel; Atlantik ve Hint Okyanusu'nun derinliklerinden, sağlık dolu sofralara uzanan, başrollerinde Yellowfin ve Skipjack türlerinin yer aldığı, civasız bir lezzet hikayesi sunar.
O bir klasik! Türkiye'nin Balık Uzmanı'ndan Türkiye'nin ilk ton balığı konservesi. İçindekiler; Ton, ayçiçek yağı, tuz.
8. Ton Balığı
Ton balığı, kasların en sevdiği besinlerden biri olarak gösterilir. 85 gramında yaklaşık 20 gram protein bulunur.
Birçok araştırma omega 3 ve proteince zengin ton balığını haftada en az 3 kez tüketmenin çocuklarda IQ değerlerini artırabildiğini, kişisel ve sosyal becerilerini geliştirebildiğini, yetişkinlerde de dinç bir kas yapısı sağlanabildiğini belirtmektedir.
ton balığı yemek kilo aldırmaz. Bu yüzden diyet programlarında oldukça fazla tercih edilen bir besin olarak bilinmektedir. Ton balığı aynı zamanda tok tutucu özelliği bulunan bir yiyecek olarak bilinmektedir.
Ton balığı, aynı zamanda selenyum, D ve B vitamini kompleksi gibi değerli vitamin ve minerallerin temini açısından önemli bir gıda. Günlük 100 ila 300 gram tüketilmesi, ihtiyaç olan Omega-3 miktarını karşılayarak, bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardımcı oluyor.
0,027 ppm ile 0,26 ppm arasında değişmekle beraber ton balığındaki ortalama cıva miktarı 0,135 - 0,145 ppm arasındadır. Bu seviye Amerikan Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) cıva standartlarının (1,0 ppm) çok altında bir seviyedir.
Oda sıcaklığında TETT (Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi)'ne kadar saklanabilir. Açıldıktan sonra üzerini yağ ile kaplayarak ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında (4 derece) saklanması ve en fazla 2 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri