Konteyner evler, yapım malzemeleri olarak çelik kullanılan prefabrike evlerdir. Bu yapıların yapımında kullanılan çelik, ısıyı iyi ileten bir malzemedir ve bu nedenle ısı kaybına neden olabilir. Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
Kesinlikle uygundur fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta mevcuttur. Soba için ekstra olarak hazırlanmış olması gereken bir baca sistemi olması gerekmektedir. Ekstra olarak hazırladığınız baca sisteminiz sayesinde prefabrik evinizde soba yakabilirsiniz. Elektrikli sobalar kullanmanız sizin için çok daha iyi olabilir.
Çift camlı, kaliteli pencere ve kapılar, konteyner evlerin ısıtma performansını artırır. Konteyner evlerde kullanılan ısıtma sistemleri, evin kış aylarında sıcak kalmasını sağlamak için önemlidir. Konteyner evlerde kullanılabilecek ısıtma sistemleri arasında elektrikli ısıtıcılar, sobalar ve klima sistemleri yer alır.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Yansıtıcı boya: Konteyner evlerin dış kısmına yansıtıcı boya uygulamak, güneş ışınlarını yansıtarak iç mekandaki sıcaklığı azaltabilir. Yansıtıcı boya, güneş ışınlarını yansıtarak konteyner evin iç kısmının daha serin kalmasına yardımcı olur.
İlgili 18 soru bulundu
Elbette var... Konteynerinizin bulunduğu iklim koşullarına uygun farklı malzemeler kullanıyoruz ve siz ne üşüyor nede bunalıyorsunuz. Kar birikmesinden endişe etmeyin metrelerce kar birikse yinede sorun yok.
Evinizin sel, su, fırtınanın olduğu yerlerde kurulması evinizin ömrünü oldukça azaltacaktır. Bu nedenle bu tip yerlerde kurmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
Konteynerler daha kısa vadede hızlı çözüm almak istenen barınma, işletme, sosyal hizmetler gibi alanlarda tercih edilmektedir. Prefabrikler daha uzun vadede planlanan yaşam ve iş alanları, hizmet sektörü gibi alanlara hitap etmektedir.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Konteyner, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle yapı inşaat sürecinde gerekli olan izinler konteyner kurulumunda da gerekli oluyor.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Dış yüzeyi kompozit maddesiyle kaplı konteyner evin ısıtılmasında linkteki elektrikli ısıtıcı modelini tercih edebilirsiniz. Böylece ısı içeride daha uzun süre kalır ve iç ortamdaki bireyler,canlılar,cansızlar ısınmaya devam eder.
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
Kanunen apartman genel kurul kararı ile katı yakıttan, sıvı yakıttan ya da doğalgazlı yakıttan ferdi ısınmaya geçildiği taktirde, ferdi ısınmanın mutlaka doğalgazla yapılması gerekiyor. Ferdi ısınmaya karar verilmesi halinde, bağımsız bölüm malikleri kömür odun yada sıvı yakıt sobaları kullanamıyor.
Prefabrik evlerde doğalgaz bağlantısı yapılıp yapılmayacağı, ev sahibinin tercihine, kullanım amacına ve inşa edildiği bölgedeki altyapı olanaklarına bağlıdır. Günümüzde birçok prefabrik ev modeli doğalgaz bağlantısı için uygun tasarlanmıştır ve doğalgaz kullanımı mümkündür.
ELDER'den yapılan açıklamada, çadır ve konteyner kentlerde elektrik ihtiyacının dağıtım şirketleri tarafından karşılandığı belirtildi.
Söz konusu kaçak yapılar; betonarme, prefabrik veya konteyner evler olabilir. Ancak yapının türü, kaçak yapı cezasının miktarını da değiştirilebilir. Ceza artış nedenleri, yapılan kaçak yapının özelliklerine göre bir değişkenlik göstermektedir.
Arsanıza konteyner ev koymak içinde inşaat yapı ruhsatına ihtiyacınız var. Aslında ikamet edilecek her konut tipinde olduğu gibi prefabrik yapılar da yapı tanımına giriyor.
a) Belediyeden Konteyner İzni Nasıl Alınır? Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Dayanıklı: Konteynerler genellikle sağlam bir yapıya sahiptir ve doğal afetlere karşı dayanıklıdırlar. Bu nedenle, konteyner evler, deprem veya diğer doğal afetlerin olduğu alanlarda kullanılabilecek güvenli konut alternatifleri olabilir.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
21m2 Soba yakılabilir Tek oda boş Şantiye Konteyneri.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri