Konteyner ev oda bölmeleri, tuvalet ve duşu, elektrik ve su tesisatı armatürlerine varana kadar modern fabrika tesislerinde kullanıma hazır olarak üretilir. Yapı çıtı kısmında yer alan taşıma mapalarıyla iç kısma hiç zarar vermeden vinç yardımıyla taşınarak istenilen her mekana yerleştirilebilir.
Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekmektedir. Ruhsat veya izin için başvurulacak ilgili idare; belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediye, bunun dışında kalan köy gibi yerlerde ise valiliktir.
Bu kapsamda da arsaya konteyner ev koymak isteyen herkesin mutlaka satın alacağı arsanın imar durum belgesini kontrol etmesi gerekmektedir. İmar durum belgesi bulunan tüm arsalar imara uygun olduğundan satın alınarak, üzerine konteyner ev koyulabilmesi mümkündür.
Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Bu konuya bir açıklık getirmek gerekirse prefabrik evler her arsaya yapılamaz. Bu noktada belediye ve kurumlarca kısıtlamalar bulunmaktadır. Prefabrik evler imarlı arsalara yapılabilmekte olup bunun dışında ki yerlere yapılması için belediyelerin tarlalar için %5 imarı olmalıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
10 cm kalınlıkta düzgün atılmış, tok farkı bulunmayan beton zemin önerilmektedir. Beton zeminin konteyner ölçüsünden bir miktar daha geniş olması yapının yere sabitlenmesi açısından önemlidir. Konteyner yerden çelik metal sistemle yükseltilmiş platform üzerine de yerleştirilerek kullanılabilir.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
ELDER'den yapılan açıklamada, çadır ve konteyner kentlerde elektrik ihtiyacının dağıtım şirketleri tarafından karşılandığı belirtildi.
Söz konusu kaçak yapılar; betonarme, prefabrik veya konteyner evler olabilir. Ancak yapının türü, kaçak yapı cezasının miktarını da değiştirilebilir. Ceza artış nedenleri, yapılan kaçak yapının özelliklerine göre bir değişkenlik göstermektedir.
İşte kaçak prefabrik ev yapmanın cezaları: Para Cezası: Kaçak prefabrik ev yapmak, 2021 yılı itibariyle 3.000 TL ile 30.000 TL arasında değişen para cezaları ile cezalandırılmaktadır.
“Konteyner eve ruhsat alınır mı?” sorusu pek çok kişinin merak ettiği ve cevabını araştırdığı konular arasında bulunur. Konteyner eve ruhsat alınır ve bu ruhsata belirlenen zaman diliminde erişim sağlamak gerekir.
İmarsız araziye, yani tarlaya konteyner inşa etmek için belli başlı şartların sağlanması gerekir. Bu şartların başında tarla vasfında olan arazinin genel anlamıyla yola sınır olması gerekir ve aksi durumlarda inşaat izni verilmez.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Konteyner, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle yapı inşaat sürecinde gerekli olan izinler konteyner kurulumunda da gerekli oluyor.
Konteyner, 2 oda şeklinde bölünmüş olup içerisinde banyo, WC ve mutfak bulunmaktadır. Aynı zamanda burada büyük bir Konteyner Kent inşa edilmektedir. Büyük bir şehrin içerisinde barındırdığı altyapı sistemleri oluşturulacaktır. Kanalizasyon, su ve enerji tesisatı; sosyal ve idari birim binaları buna dahildir.
Konteynerler güvenli prefabrik yapılardan olup ortalama 50 yıllık bir ömre sahiptir. Rüzgâr, kum, fırtına, sel, nem ve bunun gibi çeşitli iklim ya da doğal afetlere karşı dayanıklı olan bu yapılar, doğru ve düzenli olarak bakımları yapıldığında uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilmektedir.
En çok tercih edilen kaplamalar: Epoksi Zemin Kaplama. PVC Zemin Kaplama. Poliüretan Zemin Kaplama.
musunuz ? Konteyner metal bir yapı olduğundan dolayı en büyük düşmanı pas dır. Gerekli bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızda ömrü çok uzun olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri