ALABİLİRSİNİZ. İÇ PARAZİT İÇİN "KONTİL" ADLI ŞURUP,AĞIZDAN 1. CC VEREBİLİRSİNİZ.3 GÜN,,,YADA SÜT İÇERSİNE. KEDİ HESABIYLA KARIŞTIRARAK İÇMELERİNİ
Trichostrongylus colubriformis ve orientalis'in (koyun ve keçilerden insana bulaşan bir parazit) neden olduğu enfeksiyonlarda tavsiye edilen uygulama; tek doz olarak 11 mg/kg/gündür (baz olarak). 75 kiloya kadar olanlarda 3 ölçek (15 mL), 75 kiloyu aşanlarda 4 ölçek (20 mL) verilir.
colubriformis ve orientalis (yuvarlak solucan) gibi mide-bağırsak parazitlerinin neden olduğu enfeksiyonların (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) tedavisinde kullanılır. KoNTİL@'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ.
Otoreenfestasyonu önlemek için ilk dozdan 2-3 hafta sonra ikinci bir doz uygulanmalıdır. Tedavi dozu 1 g'ı (4 tablet'i) aşmamalıdır. Uygulama şekli: KONTİL® günün herhangi bir saatinde, yemeklerden önce ya da sonra, süt veya meyve suları ile alınabilir.
Arka dişlerinin hizasından hafifçe boynunu yukarı kaldırarak yavaşça şırınga çektiğiniz ilacı verin.Unutmayin bir anda hızlıca vereceğiniz ilacı tutamadı için boğazına hatta ciğerlerine de kaçabilir.onemli olan sıkı tutmak ve yavaş bir şekilde ilacım tamamını içirmektir. İyi seyirler.
İlgili 24 soru bulundu
Özellikle ishal süresince eski mamasını yememesi gerekiyor. Mamasından dolayı da ishal olma durumu olduğundan, farklı bir mama verilmesi gerekir. Mama dışında, haşlanmış tavuk vererek ishal durumu da iyileştirilebilir. Yağsız tavuk ve beyaz pirinç de, kedilerin ishalini kesebilecek gıdalardır.
Kedilerde görülen beslenme bozuklukları, ani kilo kaybı ve gelişme gecikmesi durumlarında kedi vitamini ve şurubu verilebilir. Veteriner hekime danışarak kedinizin gebelik ve emzirme dönemlerinde yaşanan vitamin eksikliğini onlar için özel olarak üretilen vitamin şuruplarını kullanarak giderebilirsiniz.
İÇ PARAZİT İÇİN "KONTİL" ADLI ŞURUP,AĞIZDAN 1. CC VEREBİLİRSİNİZ.3 GÜN,,,YADA SÜT İÇERSİNE. KEDİ HESABIYLA KARIŞTIRARAK İÇMELERİNİ SAĞLAYIN.
Vücutta parazit, ishal, kabızlık, cilt dokusunda değişiklik, kilo kaybı belirtileriyle ortaya çıkar. Bu belirtiler kesin teşhisi ifade etmese de doktor kontrolünde testlerin yapılması gerektiğinin bir habercisidir. Parazit türüne bağlı olarak belirtileri de farklılık gösterebilir.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
Uygulama yolu ve metodu: KONTİL® günün herhangi bir saatinde ve çiğnenerek alınır.
Kontil şurup Multivitamin kancalı solucan, kıl kurdu gibi sorunların çözümünde kullanıcılara destek olur. Kontil şurup 150 ml 150 ml lik şişelerde parazitleri öldürmek ve vücuttan arındırmak için kullanılır.
Uygulama şekli: KONTİL günün herhangi bir saatinde, yemeklerden önce ya da sonra, süt veya meyve suları ile alınabilir.
Eczanelerde 3 lira civarında. lütfen veterinerinize danışın.
karın şişliği ve ishal durumu gözlenen kedi, köpek gibi evcil hayvanlarda da kullanılır.
Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Karanfil yağı ve çay ağacı yağı da kıl kurtlarına karşı etkilidir.
Bir kedide parazit olup olmadığı dışkısında kan görülmesi, hırıltılı nefes alıp verme gibi semptomlar ile anlaşılır. Bunun yanı sıra anüs bölgesini ve çevresini sık temizlemesi de parazit varlığının sinyallerini verir. Kedinizde iç parazit olduğundan şüphelendiğiniz an bir veteriner hekime danışmayı ihmal etmeyiniz.
Bağırsak parazit tedavisi kişinin şikayetlerine göre planlanır. Semptomlar hafifse ve kişi sağlıklıysa, protozoal enfeksiyonlar kendiliğinden geçebilir. Belirtiler şiddetli veya kalıcı olduğunda, ilaçlar enfeksiyonun çözülmesine yardımcı olabilir.
Kedilerde iç parazit olduğu tespit edildikten sonra veteriner kontrolünde ilaç kullanımına başlanılmalıdır. Bu noktada ilk aşamada oral yol ile kullanılan ilaçlar ile parazitlerin ölmesi sağlanır. Bu ağız yoluyla alınan ilaçlar şurup, macun ya da tablet şeklinde kedilerde kullanılabilir.
Dışarı çıktığı zaman çok zorlanan kediler için evde uygulanabilecek iç parazit aşıları da bulunmaktadır. Bu aşıların mutlaka veteriner hekim önerisi doğrudan veteriner kliniklerinden temin edilmesi gerekir. Toz, sıvı ya da tablet formunda olan iç parazit aşılarının kedi tarafından yenmesi çok önemlidir.
Kedilerde genellikle 6 – 8 haftalıkken ilk iç parazit aşısının uygulanması gerekmektedir. İlk aşının ihmal edilmesi sonraki dönemde çok daha büyük etkilere yol açabilir. İlk aşılama sonrasında ise düzenli olarak her 3 ayda bir parazit aşılarının uygulanması tavsiye edilmektedir.
Kediler için antibiyotik ilaçlar veteriner hekimler tarafından reçete edilir. Kedi sahipleri kendi kendilerine ilaç seçimi yapamazlar. Ayrıca reçete edilmeyen antibiyotik kullanımı oldukça sakıncalıdır.
Tavuk ve Pirinç Tavuk ve pirinç, hasta kediler için bir kurtarıcı olarak bilinir. Bu nedenle kedinizin karnını dengelemek istiyorsanız, bu iki seçim güzel bir tercih olabilir. Tavuk ve pirincin en büyük avantajları yumuşak olması ve kedinizin gücünü geri toparlaması için yeterli besin ve kaloriyi içermesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri