Konum özelliğini kapatın Bazı uygulamalar konum kullanarak çalışıyor. Bu uygulamaların açık kalması pil ömrünün çabucak bitmesi anlamına geliyor. Konumu kullanarak çalışan programları kapatmak da yeterli bir çözüm olmayabiliyor.
Ayarlardan konumu açtığınızda, daha iyi yerel arama sonuçları (ör. telefonunuzun konumuna göre işe gidip gelme zamanıyla ilgili tahminler ve yakındaki restoranlar) almak gibi konuma dayalı hizmetleri kullanabilirsiniz.
Bu yüzden, en doğrusu ayarlara müdahale etmek. Zira konum bilgisi kullanımı da pil emiyor. Ayarlar/Gizlilik/Konum Servisleri bölümüne girerek uygulamaları kontrol ederek Asla şeklinde değiştirebilirsiniz.
Pili Korur Nedir? Pili Korur, One UI 4.0 (Android 12) ve daha yeni sürüme sahip Samsung Galaxy model akıllı telefonlarda yer alan bir batarya yönetim sistemidir. Bu mod, cihazınızın batarya sağlığını korumak için maksimum şarj oranını %85 ile sınırlandırır.
İlgili 15 soru bulundu
Apple'a göre, iPhone pilini değiştirmek için dikkat edilmesi gereken kritik sınır pil ömrünün yüzde 85 altına düşmesi. Yüzde 85'in altında ömrü kalan bir iPhone pili, kullanıcısına sıkıntı çıkartabilir.
Pil koruma işlevi açıksa (varsayılan: kapalı), pilin %85'ine kadar şarj edilmesini sınırlar. Lütfen ayarlar menüsünden kontrol edin ve açık ise kapatın. Yol: Ayarlar > Pil ve cihaz bakımı > Pil > Diğer pil ayarları > 'Pili korur öğesini kapatın.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Bataryayı sürekli %100 şarj etmek veya sürekli düşük şarj seviyesinde kullanmak zarar verir. %20 ve %80 arasında kullanımı batarya ömrünü uzatır. Elbette eksik şarj etmek zarar vermez aksine faydalıdır.
Normal bir telefonun şarjı kaç saatte biter? Normal bir telefonun şarj süresi, telefon modeline, batarya kapasitesine, kullanım alışkanlıklarına ve şarj cihazının özelliklerine göre değişebilir. Genel olarak, standart bir akıllı telefonun tam şarj olması ortalama 1 ila 2.5 saat arasında sürer.
Bazı uygulamalar konum kullanarak çalışıyor. Bu uygulamaların açık kalması pil ömrünün çabucak bitmesi anlamına geliyor. Konumu kullanarak çalışan programları kapatmak da yeterli bir çözüm olmayabiliyor. Bunun için yapmanız gereken şey konum paylaşma özelliğini pasif hale getirmek.
Ayarlamayı tamamladıktan sonra Konum Servisleri'ni istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz. iPhone'unuzda veya iPad'inizde: Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri bölümüne gidin ve konum paylaşmayı kapatın.
Lityum iyon piller, belirli bir döngü sayısına sahip olduğundan pilinizi %20 ile %80 arasında tutmayı tercih etmek pil ömrünü uzatabilir ve cihazınızın günlük performansını iyileştirebilir.
"Konum ayarı değiştirilsin mi?": Uygulamanın düzgün çalışması için cihazınızın konumunun açık olması gerekir. "Konum doğruluğu iyileştirilsin mi?": Bir uygulama için konum zaten açıksa uygulama cihazınızın konumunu daha iyi belirleyebilmek için daha fazla ayarı veya sensörü açmanızı isteyebilir.
Konum Servisleri kapalıyken uygulamalar ön ya da arka planda konumunuzu kullanamaz.
Konum servislerini kapattığınızda, hava durumu, yol tarifi, yakındaki restoranlar gibi konuma dayalı uygulamalar etkilenebilir. Ayrıca,sosyal medya uygulamaları da yakındaki kişileri bulmanızı zorlaştırabilir. Telefonunuzdaki konumu kapatmak, kişisel gizliliğinizi korumanın etkili bir yoludur.
%0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız. Telefonunuzun şarjı tamamen bitmeden telefonunuzu şarja takmalısınız.
Ayrıca, tamamen şarj etmeden birkaç gün boyunca telefonunuzu tutmak da iyi değildir. Bir yedek telefonunuz varsa, onu %30-50 aralığında şarj etmek daha iyidir, bu da batarya ömrünü uzatır.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Günümüzde akıllı telefonlarda lityum İyon piller kullanılıyor. Bu bataryanın en verimli kullanımı, telefonların şarjını yüzde 50'nin üzerinde tutmaktan geçiyor. Pil seviyenizi mümkün olduğu kadar orta düzeyde (%30 ila %70) tutmak pil ömrünü etkili bir şekilde uzatabiliyor. En iyi yol kısmi şarj olarak görülüyor.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
Geçmiş yıllarda akıllı telefonlarda pil seviyesi genelde boş olarak geldiği için cihazlar direkt olarak şarja takılıyordu. Ancak günümüzde önce yeni cihazın batarya seviyesinin %10 ile %5 arası bir değere düşmesini beklemek ve bunun ardından cihaz tamamen şarj olana kadar şarj etmek gereklidir.
Aygıtınızın pilini tam olarak doldurmayın veya boşaltmayın. Şarj seviyesinin %50 civarında olmasını sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri