Konuşma esnasında el-kol hareketleri, belde duruş ve tokalaşma bunları içerir. İletişimin yoğunluğu, rahatlık seviyesi, hedef odaklanma ve güç ilişkileri hakkında fikir verir. Dik oturuş veya yaslanma gibi hareketler bu kategoriyi temsil eder. Kişinin o anki rahatlık seviyesi ve özgüven durumu hakkında bilgi verir.
Elleri ensede kenetlemek sahiplik ve üstünlük jestidir. kavuşturulması ise itaatin bir göstergesidir.
Genelde el yardımıyla kendimizi daha rahat hisseder ve kolay bir şekilde ifade ederiz. Anlatılan bir konu da vurgulama yapmak üzere görev yapan eller; konuşmanın kolaylaşmasını, daha anlaşılır hal almasını ve etkili bir vurgulama yapmaya imkan tanır. Bu sayede daha rahat şekilde akıcı olarak konuşma şekli ortaya çıkar.
Elleri bele koymak, saldırganlık ve sinir belirtisidir. Ellerini arkasından sıkmak, sıkılmayı ve endişeyi ifade eder. Parmaklara hızla dokunmak veya kıpırdatmak, sabırsızlığı ifade eder. Kenetlenmiş bacaklar kişinin mahremiyete ihtiyacı olduğunu gösterebilir.
Konuşma esnasında el-kol hareketleri, belde duruş ve tokalaşma bunları içerir. İletişimin yoğunluğu, rahatlık seviyesi, hedef odaklanma ve güç ilişkileri hakkında fikir verir. Dik oturuş veya yaslanma gibi hareketler bu kategoriyi temsil eder. Kişinin o anki rahatlık seviyesi ve özgüven durumu hakkında bilgi verir.
İlgili 19 soru bulundu
Başınızı daima dik tutun, ayaklarınıza ya da yere bakarak yürümeyin. Kendinizden emin ve iletişime hazır olduğunuzu ifade etmenin en iyi yollarından biri başınızı dik tutarak etrafınızı süzmektir. Karşınızdaki kişiyle konuşmaya başladığınızda ise mutlaka göz teması kurun.
Bir erkek sizden hoşlandığında, konuşmalar sırasında size doğru eğilmek, jestlerinizi yansıtmak veya açık bir duruş sergilemek gibi çeşitli olumlu beden dili sinyalleri gösterebilir. Ayrıca, yüzüne veya saçına daha sık dokunabilir veya dikkatinin size odaklandığını gösterecek şekilde ayaklarını size doğru çevirebilir.
Ellerin açık olması ve el içinin yukarı bakması iletişime açık olmayı, ellerin kenetli olması sıkıntı ve iletişime kapalılığı, ellerin içinin yere bakması baskıyı ve hükmetmeyi, ellerin çapraz hareket etmesi ise reddetmeyi ifade eder.
Avuç içini göstermek konuya hakim olduğunuzu ve dürüstlüğü temsil eder. Bu karşıdaki kişiyi büyük ölçüde rahatlatır. Avuç içini göstermeyerek konuştuğunuz kişilerde savunma mekanizması devreye girer.
Bakışlar dikkatimizi çeker ve etrafımızda olup biten diğer olaylar bulanıklaşır. Birinin bize baktığını görmek beynimizde hemen belli işlemlerin başlamasına neden olur; bize bakmakta olan bir başka kişinin zihniyle angaje olduğumuz düşüncesi uyandırır.
Kaşları kaldırmak
Bu hareket ise farklı durumlarda kullanılabiliyor. Genel olarak şaşkınlık, endişe, korku gibi durumlarda kullanılıyor.
Hoşlanan erkek; normal bakışma süresinden daha uzun bakar ve tepeden tırnağa karşısındakini süzer. Her fırsatta sizinle göz teması kurmaya çalışırlar, gözlerini kısarlar, keskin ve çapkın bakışlar sergilemeye çalışırlar. Erkekler kadınlara hoş görünmek için istemsizce davranışlar sergileyebiliyorlar.
Yüzüne dokunuyorsa doğru yoldasınız
Eğer flörtünüz buluşma boyunca sık sık yüzüne dokunuyorsa, size karşı ilgi duyuyor demektir. Karşı tarafın size ilgi duyup duymadığından emin olmak istiyorsanız ellerini takip edin. Gözlerini ovuşturuyorsa, kulaklarına ya da saçlarına dokunuyorsa her şey yolunda demektir.
Gülümsemesi ve kahkahaları, sizinle olan rahatlığını ve sizin yanınızda kendini mutlu hissettiğini ifade edebilir. Ayrıca, şakalarınıza gülmesi, sizinle ortak bir mizah duygusu paylaştığını ve sizinle daha derin bir duygusal bağ kurma arzusunu gösterebilir.
Kendine güvenen insanlar, diğer kişilerin yaptığı işleri eleştirerek onları küçültmeye çalışmazlar. Tam tersine farklı insanları çıkardıkları başarılı işlerden dolayı tebrik ederler. Kendine güvenen kişiler başkalarından yardım istemenin kendilerini zayıf veya akılsız göstermeyeceğini bilirler.
Özgüvenli kadınlar, karşılaştırmanın neşenin hırsızı olduğunu bilirler, bu yüzden her ne pahasına olursa olsun bundan kaçınırlar. Bunun yerine, kendi hayatlarına odaklanır ve ellerinde geleni yaparlar. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayı bırakmak istiyorsanız, işe kendi değerinizi tanıyarak başlayın.
Bağımsızlık ve Sorumluluk: Özgüvenli bireyler genellikle kendi kararlarını alabilir ve bu kararlara sorumluluk alarak hareket edebilirler. Olumlu İnançlar: Özgüven, olumlu düşünce ve inançlarla desteklenir. Olumsuz düşüncelerle başa çıkabilme yeteneği, sağlıklı bir özgüvenin bir parçasıdır.
Size ilgi duyan birisi, söylediğiniz her cümleye dikkatini verir. Erkekler hoşlandıkları birini dinlerken başını o kişiye doğru eğer. Anlattığınız her şeyi ilgiyle dinler ve yerinde cevaplar verir. Eğer bir erkek siz konuşurken sürekli sizi bölüp duruyorsa, büyük ihtimalle sizi dinlemiyordur.
Sizinle uğraşıyorsa...
Normalde çoğu kişi hep şöyle söyler: "Eğer bir kızla uğraşıyorsa sevdiğindendir." Bu en yakın arkadaşınızın size kaba davrandığı anlamına gelmez. Eğer sizinle ilgileniyorsa sürekli sizi baştan çıkaracak, aklınıza girmeye çalışacak ve unutulmayacak davranışlarda bulunmaya çalışıyordur.
Sevdiği kızın etrafında ki tüm erkekleri analiz eder. Sevdiği kızın Günaydın dediği adama bile potansiyel bir rakip gibi bakarak mutlaka hakkında data toplamaya çalışır. Sevdiği kızın ağzını arar. Sevdiği kızı görünce midesinde kelebeklerin uçuştuğunu hisseder.
Erkek artık kasıklarında ağrı hissetmeye başlar, ateşiyükselir, titreşim başlar. Kadının erkeğe karşılık vermesi yani; sert dokunuşlaryapması, erkeği artık maksimum seviyeye ulaştırır ve o kadını elde etmek içinartık her yolu denemeye hazırdır.
Işıldayan bir gülümseme, konuşurken çekingen bir şekilde öne doğru eğilme ve empatik bir şekilde başını sallama gibi ipuçları, karşınızdakinin sizi istediğine dair işaretler olabilir. Ancak karşınızdakine açılma konusunda kendinizi rahat hissetmeniz için bundan daha fazlasına ihtiyacınız var.
1- Dudak Büzmek ya da Dudak Yalamak
Örneğin kişinin dudaklarını büzüp sağa sola hareket ettirmesi o an hoşlanmadığı bir durumla karşı karşıya geldiğinin bir göstergesi olabilir. Bunun yanında dudaklarını yalayan bir kişi genellikle kendini sakinleştirmek istiyordur.
Ellerin çeneyi kapsayan şekilde duruşu bazen eleştirel tarzda dinlemeyi ifade eder. İki elimizi çenemizin altına kriko gibi koyduğumuzda, bu derin dinleme ve düşünme durumunu gösterir. Eller duruşumuzu da tamamlayarak ona belirli bir anlam yüklenmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri