Başlangıç > Ayarlar > Gizlilik ögelerini seçin. Uygulamayı (örneğin Takvim) seçip hangi uygulama izinlerinin açık veya kapalı olacağını belirleyin. Gizlilik sayfasında tüm sistem kaynaklarını kullanmaya izni olan uygulamalar listelenmez.
Google Play'i açın ve ilgilendiğiniz uygulamayı bulun. Aşağı kaydırın ve Bu uygulama hakkında'ya dokunun. Aşağıya doğru kaydırın ve Uygulama izinleri'ne dokunun. Burada uygulamanın isteyeceği tüm izinleri görebilirsiniz.
Başka Windows 10'te, > Ayarlar > Gizlilik > Dosya sistemi başlat'a gidin ve Uygulamaların dosya sisteminize erişmesine izin ver'in Açık olduğundan emin olun. Windows 11'de Başlangıç > Ayarlar > Gizlilik & güvenlik > ve Uygulamaların dosya sisteminize erişmesine izin verin ifadesinin Açık olduğundan emin olun.
Önce Başlat > Ayarlar > Uygulamalar'ı seçin. Uygulamalar Başlangıç menüsünde de bulunabilir. En sık kullanılan uygulamalar en üsttedir; diğer uygulamalar alfabetik olarak listelenir.
Gelişmiş'i seçin ve Özel uygulama erişimi'ne gidin, Bilinmeyen uygulamaları yükle'yi seçin, Telefonunuzda yüklü olan her uygulamanın altında nelerin listelendiğini kontrol edin. İzin verildi ifadesini görürseniz listeden uygulamayı seçin ve bilinmeyen uygulamaların yüklenmesi özelliğini devre dışı bırakın.
İlgili 37 soru bulundu
Windows 10'da Gizlilik sayfasında belirli bir özelliği hangi uygulamaların kullanabileceğini seçebilirsiniz. Başlangıç > Ayarlar > Gizlilik ögelerini seçin. Uygulamayı (örneğin Takvim) seçip hangi uygulama izinlerinin açık veya kapalı olacağını belirleyin.
Android Uygulaması İzinleri Nedir? Android uygulaması izinleri, bir uygulamayı ilk kez açtığınızda uygulamanın telefonunuz üzerindeki hassas donanıma veya veriye erişmesi gerektiğinde ortaya çıkan genellikle gizlilikle ilgili olan rızanızın olup olmadığına yönelik sorulardır.
İndirmediğiniz veya yüklemediğiniz uygulamaları ve oyunları Sipariş geçmişi bölümünde bulabilirsiniz. Bilgisayarınızda uygulamaları ve oyunları bulmak için: Görev çubuğunda, Microsoft Store simgesini seçin, ardından hesap resminizin yukarısındaki Daha fazla bilgi simgesini seçin. Kitaplığım'ı seçin.
Cihazınızın hangi Windows sürümünü çalıştırdığını bulmak için Windows logo tuşu tuşu + R tuşlarına basın, Aç kutusuna winver yazın ve ardından Tamam'ı seçin. Daha fazla bilgi edinmek için: Başlangıç düğmesi > Ayarlar > Sistem > Hakkında 'yı seçin.
Uygulamalarınızın bazılarını Ana ekranlarda, tamamını da Tüm Uygulamalar'da bulabilirsiniz. Uygulamaları açabilir, uygulamalar arasında geçiş yapabilir ve aynı anda 2 uygulamayı görebilirsiniz.
Başlat düğmesine tıklayın ve arama kutusuna Windows Güvenlik Duvarı yazın. Windows Güvenlik Duvarı'nı ve ardından Windows Güvenlik Duvarı aracılığıyla program veya özelliğe izin ver'i tıklatın. Ayarları Değiştir düğmesini tıklatın.
Sistem ayarlarını değiştirme izni, bir uygulamanın yalnızca genel ayarları değiştirmesine olanak verir. Global ayarlarda bir değişikliğe izin vermez. Neden tehlikelidir: Kulağa riskli gibi gelse de, aslında oldukça zararsız bir izindir. Bu izin verildiği takdirde ayarlarda kayda değer bir tehlike yaratmaz.
İşlemlerimize telefonumuzun Ayarlar menüsüne girerek başlıyoruz. Ayarlar menüne girdikten sonra Genel sekmesine geçiyoruz. Daha sonra Genel sekmesindeki menüyü biraz aşağı doğru kaydırarak Güvenlik menüsüne giriyoruz. Güvenlik bölümünde ise 'Bilinmeyen Kaynaklar' seçeneğini aktif konuma getiriyoruz.
Başlat'ı açın. Arama kutucuğuna “msinfo32” yazıp çıkan sonuçlardan Sistem Bilgisi uygulamasına tıklayın. Sol bölmede Sistem Özeti kategorisini seçin. Sağda bilgisayar özellikleri çıkacak.
Başlat > Ayarlar > Sistem > Hakkında bölümlerinin takip edilmesi ile birlikte sağ tarafta yer alacak panelde, cihaz özellikleri altında bilgisayar verileri yayınlanacaktır.
İşletim sistemi veya işletim dizgesi, bilgisayarda çalışan donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için yaygın servisleri sağlayan bir yazılımlar bütünüdür. İşletim sistemi, uygulama programları ve bilgisayar donanımı arasındaki iletişimi sağlamaktadır.
Çok basit bir yol olarak CTRL+Alt+Delete tuş kombinasyonuyla Görev Yöneticisi'ne erişebilirsiniz. Apple markasına ait bilgisayar modellerinde ise Dosyalar uygulamasını kullanarak sahip olduğunuz bütün dosyaları kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.
Bunları görüntülemek için masaüstüne sağ tıklayın Görünüm'ü ve ardından Masaüstü öğelerini göster'i seçin. Masaüstünüze Bu Bilgisayar, Geri Dönüşüm Kutusu ve daha fazlası gibi simgeler eklemek için: Başlat 'ı seçin, Ayarlar ve Kişiselleştirme altında Temalar'ıseçin .
Google Hesabınıza erişimi olan uygulama ve hizmetleri görüntüleyin. Erişimini kaldırmak istediğiniz uygulama veya hizmeti seçin. "{App name}, Google Hesabınızdaki bazı bilgilere erişebilir" bölümünde Ayrıntıları göster'i seçin. Erişimi kaldır'ı seçin.
Klasör Bölmesi'nde, izinleri ayarlanacak olan klasöre sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Not: Ortak Klasörler'i göremiyorsanız, Klasör Bölmesi'nde Ctrl+6 tuşlarına basın. İzinler sekmesindeki İzinler'in altında, listeden bir izin düzeyi seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri