Konya Çimento Sanayi A.Ş. KONYA ÇİMENTO SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ, çimento, agrega ve hazır beton üretimi ve pazarlanması ile iştigal eden Türkiye merkezli bir şirkettir.
A.Ş., 1 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla kolaylaştırılmış usulde iştirak modeliyle, kısmi bölünme işlemi ile kurulmuş olup hazır beton üretimi ve satışı yapmaktadır. İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde 21 adet beton santrali ile hazır beton hizmeti vermektedir. Konya Çimento San.
Konya, Alanya, Karaman, Manavgat, Akşehir, Beyşehir, Çumra, Kulu, Yeniceoba, Karatay, Meram, Altınova, Karaömerler, Serik, Cihanbeyli, Seydişehir, Mersin, Bozkır'da bir çimento ve 21 hazır beton fabrikası vardır ve beton için hammadde tedarik etmektedir.
1991 yılında Türkiye İş Bankası, sahip olduğu Konya Çimento Sanayii A.Ş. hisselerini blok satış yöntemiyle dünyanın sayılı çimento üreticilerinden olan Fransız VICAT Grubu'na devretmiştir. VICAT Grubu halen şirketimizde % 81,88 paya sahiptir.
KONYA Hisseleri 2024 yılı içerisinde en yüksek 11350 TL, en düşük ise 2230 TL'den işlem görmüştür.
İlgili 25 soru bulundu
Gruba ait olan Medcem Çimento fabrikası, yılda 6,6 milyon ton klinker üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük çimento fabrikalarından birisidir.
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KONYA.E ve NETAS.E payları 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Konya Çimento Sanayii A.Ş.'nin kısmi bölünme işleminde bölünme işlemi ile kurulacak iştirakin paylarını tamamına (%100) sahip olacağından, kısmi bölünme işlemi kolaylaştırılmış usulde gerçekleştirilecektir.
1991 yılında Türkiye İş Bankası, sahip olduğu Konya Çimento Sanayii A.Ş. hisselerini blok satış yöntemiyle dünyanın sayılı çimento üreticilerinden olan Fransız VICAT Grubu'na devretmiştir. VICAT Grubu halen şirketimizde % 81,88 paya sahiptir.
Sabancı Topluluğu'nun beyaz çimento sektöründe lider bir küresel oyuncu olma uzun vadeli stratejisi doğrultusunda, Sabancı Holding'in finansal gücünün Çimsa'nın operasyonel ve teknik yetkinlikleriyle birleştirilmesiyle 2020 yılında Çimsa Sabancı Cement BV kurulmuştur.
Şirketten 7 Mart'ta KAP'a yapılan bildirimde şöyle denildi: Şirketimizin yapmış olduğu Yönetim Kurulu toplantısında 2023 yılı faaliyetleri ile ilgili kar dağıtımının planlanan idame, teknoloji ve büyüme yatırımları nedeniyle doğması muhtemel nakit ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılmamasına karar verilmiştir.
Yatırımcılar için bedelsiz sermaye artırımı, ellerindeki hisse senedi sayısının artması anlamına gelir. Ancak, bu işlem şirketin piyasa değerini doğrudan etkilemez. Hisse başına düşen kar ve değerlerde bir değişiklik olmazken, toplam hisse sayısı artar.
Bedelsiz olarak sermaye artırımı, adından da anlaşılacağı üzere şirket hissedarlarından yeni bir kaynak sağlanmadan gerçekleştirilir. Hisse senetleri genellikle hisse başına fiyattan daha düşük olduğundan dolayı yatırımcılar için hem kazançlı hem de uygun fiyata gelir.
Ayrıca, dünya ithalatında Türkiye 6.861 bin dolar ile 150.ci sıradadır. 2019 yılı itibarıyla sektörde 55 entegre tesis ve 22 öğütme tesisi bulunmaktadır.
Şirketten yapılan anlaşmaya göre, Cimpor Portugal Holdings ile OYAK Çimento Fabrikaları AŞ'nin hakim ortağı konumundaki OYAK Denizli Çimento hisselerinin satışıyla ilgili anlaşma imzalandı.
Şirket, hisse senedi bölünmesi kararından sonra sahip olduğu hisse adedini artırmış olur. Bu yatırımcı için de aynı anlama gelir çünkü yatırımcının da hisse adedi artmıştır. Hisse adedinin borsadaki değeri bölünmeden sonra bölünme oranına bağlı olarak düşer. Fakat bu yatırımcı için bir olumsuzluk değildir.
Genel anlamda hisse bölünmesinde hisse senedi sayısı artarken fiyatta azalış meydana gelir. Tersine Hisse Bölünmesinde ise hisse senedi sayısı azalırken, fiyat artar. Tersine hisse bölünmesinde hisse etkilenir ancak bu olumsuz ya da olumlu yorumlanmaz.
Temettüden Sonra Hisse Düşer mi? Evet düşer. Temettü yani kâr payı şirketin varlıklarından, kasasından çıkan bir parayı temsil ettiği için, genellikle hisse başına ödenen temettü tutarı kadar hisse fiyatı da düşer. Bu olay her borsa ve her hisse senedi için geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri