Evet. Kurallara, sıvı kısıtlamalarına ve bagaj hakkınıza uyduğunuz sürece el bagajında yiyecek taşıyabilirsiniz. Kek, bisküvi, kurabiye gibi tam katı yiyecekler ile toplamda 1 litreyi aşmayacak şekilde, 100 ml. ' lik kaplarda muhafaza ettiğiniz, yasaklı olmayan sıvı içecekleri el bagajında taşıyıp yiyebilirsiniz.
Yiyecek ve içecekler: Belirli bir miktardaki katı gıda maddelerinizi valizinizde taşımanıza müsaade edilirken, sıvı ya da sıvıya geçişi mümkün gıda ürünlerinizi valinizde ya da el bagajınızda bulunduramazsınız.
Kek, kurabiye gibi tatlı atıştırmalıklar uçakta taşınabilir. Fakat baklava gibi şerbetli ve sütlü tatlılar sıvı olarak kabul edildiği için, hem el valizinde, hem de uçak bagajında taşınmaz.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir. Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz.
El bagajında taşımamanız gereken diğer bir şey ise yiyecek ve içecekler. Özellikle taze meyve ve sebze ile peynir gibi gıdaları bagajınıza alarak güvenlik kontrolünde sorun yaşayabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Uçakta yiyecek taşınır mı? Kek, gofret, bisküvi gibi atıştırmalıklarınızı yanınıza alabiliyorsunuz. Duty free mağazalarından alınmayan alkol ve diğer sıvılar ise (100 ml'den fazlaysa) yasak. Duty free mağazalarından aldığınız sıvı maddeleri, kendi poşetleri içinde kapalı ve faturalarıyla birlikte taşıyabilirsiniz.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Ayrıca 100'er ml halindeki tüm sıvı kutularının 1 litrelik kilitli bir şeffaf poşet içinde muhafaza edilmesi gerekir. Bu poşetten kabinde yalnızca bir adet taşıyabilirsiniz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Genellikle zeytinyağı, sulu peynir, bal, pekmez gibi akıcı maddeler veya sıkıştırılmış gazlar bagaj için uygun değildir. Sıvı maddeler için kısıtlamalar ise şu şekildedir: Sıvılar en fazla 100 ml'lik kaplarda taşınabilir. Bu kaplar 1 litreyi geçmemelidir.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da uçak altı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Kabin bagajına alınabilecek sıvılar için genel olarak ölçü dışında bir sınırlama bulunmuyor. 100 mililitreyi aşmayan sıvıları ve diş macunu gibi ürünleri yanınıza alabilirsiniz.
İlaçlar, bebek sütü ve bebek maması ve özel beslenme ihtiyaçları için yiyecekler, şeffaf plastik torbaya konmadan uçağa taşınabilir.
Sıvı Kısıtlaması uçak içi (kabinde) taşınacak el bagajlarınızı kapsamaktadır. Uçak Altı bagajlarında söz konusu kısıtlama uygulanmamaktadır. Bagajınızı hazırlarken var ise sıvılarınızı uçak altı bagajınıza koymanızı önermek isteriz.
Uzun uçuştan birkaç gün önce sağlıklı ve yeterli beslenerek bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir. Uçuş öncesi protein içeriği zengin ızgara tavuk, balık, az yağlı peynirler, yoğurt gibi yiyeceklerden oluşan ve yeterli karbonhidratı da olan beslenme tarzı ile beslenilmelidir.
Uçak bagajında yiyecek taşınır mı? Kayıtlı bagaj veya uçak altı bagaj olarak da bilinen uçak bagajında yiyecek ve içecek taşınabilir.
Kabinde maksimum 100 ml taşınabilir. Emniyet birimleri tarafından uygun görülürse yer personeli tarafından uçağa yüklenir.
Türkiye'de 1 Nisan 2012'de yayınlanan kararnameye göre tam katı halde olmayan yiyeceklerin kabin bagajında taşınması yasak. Dolayısıyla salça da tam katı yiyecek sayılmıyor ve maalesef uçağın içine alınmıyor.
Uzun süreli uçak yolculuklarında veya yemek yedikten sonra uçaktan inmeden dişlerinizi fırçalamak isteyebilirsiniz. Bunun için yanınıza diş fırçanızı ve macununuzu almaktan çekinmeyin. Sadece 100 mililitre sıvı kısıtlaması burada da geçerli. Yani macunun boyutlarının 100 mililitreden küçük olmasına dikkat edin yeter.
Uçuş sınıfına göre kabin bagaj özellikleri
Business Class ile yolculuk yapan bir kişinin adedi 8 kg olmak üzere 2 adet el bagajı taşıma hakkı bulunur. Comfort Class ve Economy Class uçuşlarda standart el bagajı limitleri geçerli olup, yolculara sadece 1 adet 8 kg'lik el bagajı taşıma hakkı tanınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri