Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti: 2023 Bu yüzden kapanış saatine yakın bir vakitte gitmenizi tavsiye etmiyoruz. Giriş ücreti: Tam: 60 TL. – Öğrenci: 30 TL. Şehit ve Gazi yakını, Engelli: 20 TL. DipNot: Burada Müze Kartı geçmemektedir.
Konya Kelebekler Vadisi'nde Müzekart geçerli değildir.
Aile ile gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz. Engelli ve 65 yaş: 20 TL. Refakatçi (Engelli kimliğinde refakatçi hakkı vardır yazanların refakatçisi ücretsiz) Şehit yakını (Anne, Baba, Eş ve Çocuk) ücretsiz.
Konya Kelebekler Vadisi giriş ücretlerine gelecek olursak eğer, hafta için ve hafta sonu olarak değişkenlik göstermiyor. Fiyatlar şu şekildedir: * Aile ile birlikte gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz. * Engelli ve 65 yaş: 5 TL.
Ramazan Bayramında da şehir dışından gelecek misafirler düşünülerek Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Bayramın 3. Günü (19 Temmuz Pazar) ziyarete açılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile 3 Ağustos tarihine kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.
İlgili 38 soru bulundu
Tropikal Kelebek Bahçesi giriş saatleri hafta içi ve hafta sonu 09:00 – 18:00.
Kelebekler Vadisi'nde havaların güzelleşmesi ile birlikte sezon nisan ayında başlamaktadır. Burayı nisan ayından eylül ayının sonlarına kadar, hatta zaman zaman ekim ayının ilk haftalarına kadar ziyaret etmek mümkün.
Kelebekler Vadisi'ne ulaşmak için öncelikle Fethiye Ölüdeniz'e gelmeniz ardından, Ölüdeniz'den kalkan teknelere binmeniz gerekmektedir. Bu tekne sizi 20 TL karşılığında Ölüdeniz'den alıp Kelebekler Vadisi'ne direk olarak götürüyor. Yaklaşık 25-30 dakikada vadiye varabiliyorsunuz.
Kelebekler Vadisi Plajı
Sadece çadır kamplarına ve ahşap evciklere izin var. Koy 350 metre yüksekliğe ulaşan bir vadi ile çevrili o yüzden buraya Ölüdeniz'den kalkan teknelerle ulaşım sağlıyorsunuz. Dönüş için son tekne de 17.00'de kalkıyor. Plajında şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz.
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 350 metre yüksekliğindeki kayalıklardan Kelebekler Vadisi'ne yürüyerek inmek için kullanılan patika yol, Fethiye Kaymakamlığı'nın kararına rağmen 28 gündür kapatılamıyor.
Kelebekler Vadisi'ne arabayla ya da dolmuşla kolayca gidebilirsiniz. Araç ile ulaşım için ilk olarak Ölüdeniz'e gelmeniz lazım. Ölüdeniz sahile inmeden Kıdrak Caddesi'ne dönüyorsunuz ve yola devam ediyorsunuz. İlk geleceğiniz nokta Kıdrak Plajı olacak.
Yaklaşık 1 saat kadar parkta kelebekleri kovalayıp, en iyi açıdan fotoğraf çekme mücadelesi verdikten sonra, artık müze bölümüne geçiyorum. Burada ise kelebeklerin yaşam döngüleri sergileniyor. Tam 5 aşama, tesisteki kelebeklerin nasıl bir hayatları ve yaşam döngüleri olduğunu anlatıyor.
Yazır'dan hareket eden 57 no'lu otobüs Otogar Tramvay hattı - Halil Ürün Cad. - Ahmet Yesevi Cad. ve İsmail Kaya Caddesi'nde yer alan Tropikal Kelebek Bahçesi'ne ulaşıyor.” Fatih Işıklar minibüsü ile Tropikal Kelebek Bahçesi'ne ulaşabilirsiniz.
Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinde geçerli olan Müzekart, sadece 4 yerde geçersiz. Bu yerler ise; Topkapı Sarayı Müzesi içerisindeki Harem Bölümü, Göreme Açık Hava Müzesi içerisindeki Karanlık Kilise, Efes Ören Yeri Yamaç Evleri ile İstanbul Aya İrini Kilisesi.
Müzekart GNS Türkiye'de bulunan 300'den fazla müze ve ören yerinde geçerli olup, ücretsiz sahip olunan dijital bir karttır.
MüzeKart+ Nedir ? MüzeKart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
Kelebekler Vadisi'nde Yapılabilecek Aktiviteler
Şelale ve kaya tırmanışı; yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, donanımlı dalış, su zipline gibi birçok eğlenceli aktivite ve daha fazlasını deneyimleme fırsatınız var.
Kelebekler Vadisi, kamp ve doğa tatili için en iyi adreslerden biri olarak gösterilmektedir. 300 metrelik kumsala ve tertemiz turkuaz mavisi bir denize sahiptir. Plak küçük çakıl taşlı ve kum karışıktır. Deniz tabanı 5 m sonra tamamen kum kaplıdır ve derinleşir.
Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995'de 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi, ismini barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır.
Ziyaret saatleri: Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.
Muğla Fethiye'deki Kelebekler Vadisi'nde, 350 metre yükseklikteki sarp patikada pek çok turist düşerek öldü. Son 1 ayda 2 kaza daha yaşanınca, kaymakamlık, belediyeden yolun tamamen kapatılmasını istedi.
Kelebekler Vadisi'ne ulaşım sağlamanın en kolay yolu, Ölüdeniz'den dolmuş tarzında kalkış yapan teknelerden birine binmek veya tekne kiralamaktır. Kelebekler Vadisi'ne ulaşım sağlamanın bir diğer yolu ise Kabak Koyu'ndan günübirlik olarak kalkan tekneleri tercih etmek veya yürüyüş patikasını kullanmak olabilmektedir.
İçerisinde 270 bin m² yeşil alan, 105 bin m² sert alan ve 10 bin m² havuz alanı yer almaktadır. Projede; amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer almaktadır.
Deniz Bayramoğlu 1987'de bu ismi kullanarak "Kelebek Vadisi" nin doğmasına neden olan işletmeyi başlattı. Amaç doğayla uyumlu bir yaşam modelinin temellerini atmak ve bunu tüm dünyayla paylaşmaktı. Başta müzisyen Nezih Topuzlu ve H. Deniz Bayramoğlu olmak üzere, doğasever bir grup vadiyi koruma misyonu üstlendi.
Fethiye'den Vadi'ye ulaşmak için önce otogarın önünden geçen dolmuşlarla Ölüdeniz'e, Ölüdeniz plajından da Vadi servis teknesine binmeniz gerekmektedir. Tekne saatleri dışında Vadi'ye gitmek isteyenler Vadi'yi arayarak zodyak bot ile özel servis isteyebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri