Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden sac arası ve höşmerim tatlıları, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Konya'da deneyebileceğiniz tatlılar arasında kaymaklı sac arası, sac arası sarma, fırında sütlaç, höşmerim ve dilberdudağı yer almaktadır.
Konya denilince ilk akla gelen yemek nedir sorusunun cevabı kesinlikle” Etliekmek. Pideye benze de kendine has pişirme yöntemi ve tadıyla pideden çok farklı.
Konya mutfağında yer alan meşhur yemekler arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi farklı tatlar yer almaktadır. Konya denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek'tir.
İlgili 31 soru bulundu
Beyaz kiraz Ereğli ile özdeşleşmiş ve Ereğli beyaz kirazın başkenti olarak tanınmaktadır. Anahtar Kelimeler: Konya, Ereğli, meyvecilik, beyaz kiraz, elma.
Bal, kaymak, zeytin, peynirli pide, kabak reçeli, menemen, koyun yoğurdu, turfanda kızartma ve sınırsız çay da bu parmak yedirten, serpme Konya kahvaltısının diğer lezzetlerinden. Menüsü günün her saati yiyebileceğiniz yöresel yemekleriyle dolup taşsa da biz bu kahvaltının müdavimiyiz!
Konya, Türkiye'de; buğday, şekerpancarı, kuru fasulye, havuç, tavuk yumurtası üretiminde 1. sırada yer almaktadır. Ayrıca arpa, nohut, patates, ayçiçeği ve mantar üretiminin yanı sıra et ve süt, süt ürünleri üretiminde de ilk sıralarda yer almaktadır.
Konya'nın geleneksel el sanatları ve folklorik değerleri de kültür turizmi için önemli bir boyutu temsil etmektedir. Konya'da keçecilik, halıcılık, kaşıkçılık, tüfekçilik, testicilik, çinicilik ve Hat sanatı gibi el sanatları yabancı turistlerin ilgisini cezbetmektedir.
İşte Konya'yı sevme nedenlerinden biri daha. Yoğurt çorbası ile başlayan pilav, ardından pilav, soğuk bamya çorbası ve ardından sayısı masaya oturan insanlar tarafından belirlenen pilav yenir. Arada bir de irmik helvası veya zerde de yenir. En son bir pilav daha yenilerek sofradan güç bela kalkılır.
Akşehir Mutfağı'nda Akşehir yahnisi, Akşehir güveci, ekmek aşı, etli sarma, mantı, mercimekli ve peynirli bükme, gül böreği, su böreği, peynir baklavası, saraylı baklava ve oklavadan çekme baklava gibi Akşehir'e has otuza yakın yemek ve tatlı çeşidi bulunuyor.
Bazı ailelerde topalak, bulgur pilavı, toyga çorbası ya da et topalağı, haşhaşlı ekmek gibi yemekler verilmektedir. Günümüzde ise aynı yemekler yapılır, eğer yemek yapılamayacaksa etli ekmek, ayran ya da meşrubat ve irmik helvası verilir.
Konya da küçük esnafların ve sanayi çalışanlarının çok bilindik öğle yemeklerinden birisidir aslında yağ somunu. Ve konya kültüründe Etliekmek, Mevlana, peynirli ve patatesli pide gibi çok tercih edilen , yanında genellikle çay ve ayran ile inanılmaz güzel giden harika bir lezzettir.
Etli ekmek, Konya yöresine ait olan ve özellikle bu yörelerde yapılan bir çeşit ince ve kenarsız içli pide türüdür. Konya haricinde Kastamonu ve Mardin gibi çeşitli yörelerde de farklı türleri yapılmaktadır.
Büyük çoğunluğu et yemeklerinden oluşan Sille mutfağında yoğurt çorbası, bamya çorbası, erişte pilavı, katmer, bazlama, tandır ekmeği, yaprak sarma, paça ve su böreği bunlardan lezzetlerden yalnızca birkaçı…
Konya'da AVM sayısı 8.
Bayat ekmek dilimlenir, fırında hafifçe kıtırlaştırılır ve 2 santimlik kareler halinde kesilerek servis tabağına aktarılır. Haşlanan etler ateşten alınmadan 10 dakika önce tereyağı, tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika sonra ateşten alınır.
Konya başta buğday, arpa, şeker pancarı, kuru fasulye, patates, ayçiçeği, haşhaş, kimyon, aspir gibi tarla bitkileri olmak üzere çok sayıda sebze ve meyve türlerinin üretiminin gerçekleştirildiği tarım bölgesidir.
Konya ili sebze ve meyve üretiminde de ülke üretiminde önemli yere sahiptir. Havuç üretiminin % 66.20'si, vişne üretiminin % 15.51'i, kiraz üretiminin % 6.59'u, elma üretiminin % 2.58'i, çilek üretiminin ise 3.65'i Konya ilimizde gerçekleşmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri