Yalnızca çiğ et değil işlenmiş birçok et köpeklerde parazit oluşumuna neden olur. Salam, sosis gibi işlenmiş etleri de köpeklerinizin öğünlerine hiçbir şekilde katmamalısınız. Köpeklerin vücuduna giren parazitler ölümcül sonuçlara neden olabilmektedir.
İşlenmiş et (sucuk, sosis, salam, pastırma vb); İçerdiği yüksek miktarda baharat, tuz, fosfat, nitrit, protein, yağ, kanserojen ve işlenme prosedürlerinden dolayı köpeklere yedirilmesi sakıncalıdır.
Sarımsak ve soğan
Birçok insan düzenli olarak soğan ve sarımsakla yemek pişirir, ancak köpekler için bu malzemeler toksiktir. İster pişmiş ister çiğ olsun, köpeğiniz sarımsak ve soğan yerse alyuvarları zarar görebilir ve bu da anemi ile sonuçlanabilir.
Tavuk Kemiklerine Dikkat!
Köpeklere çiğ tavuk yedirmenin tek riski salmonella enfeksiyonu ile sınırlı değildir. Tavuk kemikleri köpeklerin mide ve bağırsak yolunda tıkanmalara yol açabilir, ağız ya da boğazda sıkışabilir, dişlerin hasar almasına neden olabilir ve dahası iç organlara zarar verebilir.
Kuduz hayvanın eti ve sütünün çiğ olarak yenmesi ile, Kuduza yakalanmış bir insan ile yakın temasta bulunulması ile bulaşabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Maalesef çiğ tavukta hem siz hem de köpeğiniz için ciddi tehlikeler bulunur. Çiğ tavuk her zaman problem çıkarmasa da, her zaman güvenli olduğunu söylemek de imkansızdır. Köpeğinize çiğ tavuk vermenin riskleri vardır ve evcil hayvanınız söz konusu olduğunda güvenli olanı seçmek çoğu zaman en doğrusudur.
Kümes hayvanları elbette ki içerdiği zehirlerden dolayı değil kemiklerinden dolayı köpekler için oldukça tehlikeli. Kümes hayvanlarının kemikleri kıymık gibidir ve bu nedenle köpeklerin midelerinde ya da bağırsaklarında sorunlar yaşamalarına neden olabilir.
Evet, köpekler yoğurt yiyebilir. Yoğurt peynir, süt ve süt ürünleri köpeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan süt ve süt ürünleri köpekler için oldukça sağlıklıdır. Bu ürünleri fazla olmamak şartıyla köpeğinize yedirebilirsiniz.
En az insan vücudu kadar sevimli dostlarımızın da karbonhidrata ihtiyacı var. Bunun için çözüm aslında o kadar basit ki. Öncelikle evde kalan makarna, pilav gibi yemekleri değerlendirebiliriz.
İster inanın, ister inanmayın; köpekler yumurta yiyebilir! Yumurtanın protein içeriği yüksektir ve birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içerir. Pişirildiğinde veya haşlandığında lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yumurtalar, bazı köpek mamalarında da önemli bir protein kaynağıdır.
Ödül gibi verebileceğiniz ve köpeklerin yine severek yediği havuç, elma, armut, karpuz, ananas ve muzu sayabiliriz. Bu meyvelerin köpekler için faydası muhakkak vardır ama her biri şeker barındırdığından fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır.
Limon, Portakal, Mandalina Kokuları
Ama koku hücreleri bizden çok daha fazla olan köpekler için bu kokular çok rahatsız edicidir. Turunçgillerin kokusu köpeklerin solunum yollarına zarar verebilir.
Yemek artıkları, yağlı, salçalı, baharatlı yiyeceklerdir, bu gıdalar köpek midesi için güç hazmedilir besinlerdir. Aynı zamanda Karaciğer ve böbrek bozukluklarına neden olurlar.
Sosis köpek bakımı oldukça kolaydır. Bu minik köpekler apartman yaşamına uyumlu köpeklerdir. Yalnızca aşırı havlama eğilimleri vardır ve bu durum komşularınız için sorun yaratabilir.
Köpeklerin iyi bir kas düzeyine erişebilmeleri için;
Bu nedenle 15 aydan sonra yapılmalıdır. Tavuk suyu, et suyu, yoğurt, peynir ve yumurta gibi besinler iyi bir protein kaynağı olsa da, yağ içeriklerinden dolayı sık sık verilmemelidir. Örneğin haftada 1 veya 2 defa yumurta vermek yeterli olacaktır.
Sebzeler: Ispanak, bezelye, patates, havuç, kabak, fasulye, nohut, brokoli. Tahıllar: Pirinç (esmer veya beyaz), erişte, makarna, kepekli makarna, buğday, yulaf. Ek olarak: Yumurta ve zeytinyağı.
Köpekler Makarna Yer mi? Köpekler makarna yiyebilir ancak bazı şartların mutlaka yerine gelmesi gerekir. Köpeklerin makarna yiyebilmesi için makarnanın kesinlikle sossuz ve baharatsız pişirilmesi gerekir.
Köpeğinizin beslenmesine yumurta eklemek istiyorsanız, kilo ve boyutunu göz önünde bulundurmalısınız. Köpekler alerjileri yoksa günde bir pişmiş yumurta yiyebilir. Oranın mama ile karşılaştırmalı ve %10'unu aşmadığından emin olmalısınız.
Örneğin pirinç, havuç, muz, et ürünleri, balık, marul ve ıspanak köpeğinize zorda kaldığınızda verebileceğiniz besinlerdir. Tüm bunlara rağmen köpeğiniz için uygun olan kuru köpek maması en faydalı ve ilk tercih edilmesi gereken seçenektir.
Muz. Köpeklerin yiyebileceği meyveler arasında muz da yer alır. Ölçülü verildiği takdirde köpekler için hem sağlıklı hem de düşük kalorili bir ikram olarak değerlendirilebilen muz içerisinde potasyum, lif, bakır ve çeşitli vitaminler bulunur. Şeker oranı fazla olduğu için dikkatli verilmesinde fayda vardır.
Köpeklere ev yemeği vermek köpeklerin beslenme düzenlerini bozar ve sağlıklarını tehlikeye atar. Köpeklerin sağlıklı beslenebilmesi için diyetlerinin dışına çıkmaması gerekir. Ödül mamaları dışında köpeklere başka besinler sağlamak hem onların açgözlü bir huy edinmelerine yol açar hem de beslenme düzenlerini bozar.
Köpeklere pişmiş kemik verilmesi güvenli değildir. Pişmiş kemik daha sert ve kırılgandır. Çiğ vermek gerekir. Öte yandan , çiğ kemikler de , uzun süre dışarıda bırakılırsa, Salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler ile kontamine olabilir.
Köpeklere çiğ et ve çiğ balık verilmesi, gıda zehirlenmelerine yol açabilen bakteriler içerebilir. Dostlarınızın çiğ balıkla beslenmesi durumunda B1 Vitamini (Tiamin) yetersizliği görülür. B1 vitamini eksikliği köpeklerde epilepsiye ve iştahsızlığa, aşırıya kaçıldığında ise ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Sarımsaktaki bileşikler, köpeğin kırmızı kan hücrelerine de zarar verebilir ve bu da anemiye neden olabilir. Sarımsak zehirlenmesinden muzdarip bir köpek için en önemli tedavi kusturmaktır.
Çikolatanın içerisinde bulunan alkoloit ve teobramin köpeklere kafein etkisi bırakmaktadır. Köpekler için kimyasal olan bu madde zehirleyicidir. İlk olarak küçük miktarda bu madde tüketen köpeklerde yalnızca kusma ve ishal görülürken daha yüksek dozda tüketen köpeklerde zehirlenme yaşanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri