Kırmızı Et yemekleri Etobur canlılar olan patili dostlarımız için uygun şekilde pişirilmiş olan etli yemekler yeterli ölçüde verilmelidir. Ayrıca et yemekleri soğan ve sarımsak gibi köpekler için zararlı olan besinler ile pişirilmemelidir. Pişiriliyorsa, köpekler ile paylaşılmamalıdır. Çiğ et köpekler için zararlıdır.
Köpeklere pişmiş kemik verilmesi güvenli değildir. Pişmiş kemik daha sert ve kırılgandır. Çiğ vermek gerekir. Öte yandan , çiğ kemikler de , uzun süre dışarıda bırakılırsa, Salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler ile kontamine olabilir.
Yalnızca çiğ et değil işlenmiş birçok et köpeklerde parazit oluşumuna neden olur. Salam, sosis gibi işlenmiş etleri de köpeklerinizin öğünlerine hiçbir şekilde katmamalısınız. Köpeklerin vücuduna giren parazitler ölümcül sonuçlara neden olabilmektedir.
Yine çiğ et yemeye alışan köpekler, normal besinleri yemeyi de reddedeceklerdir. Bu durum da onların sağlıkları açısından oldukça olumsuz bir duruma neden olmaktadır. Belirtilen tüm bu nedenler bir araya getirildiği zaman köpeklere kesinlikle çiğ et verilmemesi gerekmektedir.
Köpeklerin severek tükettiği et ürünleri tavuk eti, kuzu eti, sığır eti, hindi eti başta olmak üzere, en çok sevdikleri bitkisel ürünleri brokoli, salatalık, patates ve balkabağı olarak sıralayabiliriz. Köpekler mama tüketmelerinin dışında birçok sebze, meyve, süt ve süt ürünlerini de severek tüketmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Köpeklere verilecek en sağlıklı et yağsız ettir. Küçük köpekler fazla yağa ihtiyaç duymadıkları için tavuk eti onlar için yeterli olacaktır. Yine de tavuk etini köpeğinize yedirmeden önce mutlaka veteriner hekiminize danışmalısınız.
Köpeklerin tükettiği çiğ ette bakteri yoğunluğu fazlaysa enfeksiyon ihtimali gündeme gelir. Bir köpeğe Salmonella bakterisinin bulaşması onda uyuşukluk, halsizlik, ishal, kusma ve ateş gibi belirtilere neden olabilir.
Köpeğinize küçük bir ödül olarak sade haşlanmış tavuk verin. Tavuğu eğitim takviyesi olarak kullanın veya tavuğu köpeğinize tek başına bir ödül olarak verin. Sadece köpeğinizi haşlanmış tavukla fazla beslememeye dikkat edin. Sade yemeği cazip hale getirmek için haşlanmış tavuk parçalarını köpek mamasıyla karıştırın.
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır.
Örneğin pirinç, havuç, muz, et ürünleri, balık, marul ve ıspanak köpeğinize zorda kaldığınızda verebileceğiniz besinlerdir. Tüm bunlara rağmen köpeğiniz için uygun olan kuru köpek maması en faydalı ve ilk tercih edilmesi gereken seçenektir.
Normal şartlarda köpeklerin açlığa ortalama 3-7 gün, max. 3 hafta açlığa dayanabildiği bilinmektedir. Susuzluk için bu süre daha da azdır. Kedilerde bu süre köpeklere göre daha da kısadır. Açlığa uzun süre dayanabilseler de susuzluk onlar için daha zordur.
Salmonella veya E. coli gibi gıda zehirlenmesine ya da diğer sağlık sorunlarına neden olabilecek potansiyel bakteriyel kontaminasyon riski nedeniyle köpekler çiğ yumurta yememelidir. Bu nedenle yumurtaları köpeğinize yedirmeden önce her zaman iyice pişirmeniz ve çiğ yumurta vermekten kaçınmanız önemlidir.
Mama ve et yemekleri herkesin bildiği köpekler için sağlıklı olan besinler arasındadır. Bunlar dışında da evcil hayvanınıza verebileceğiniz birçok sağlıklı ev yemeği bulunuyor. Sebze yemeklerini baharatsız ve pişmiş bir şekilde köpeğinize verebilirsiniz.
Tavuğu çiğ haliyle verdiğinizde o kadar sorun olmazken pişirdiğinizde tavuk kemikleri köpekler için öldürücü bir silah haline gelebilir.
-Sade ve doğal yoğurt, köpekler için genel olarak güvenlidir. Yoğurt, sevimli dostlarınızın bağırsak sağlığı için faydalı probiyotikler içerirken aynı zamanda protein ve kalsiyum besin değerleri bulunmaktadır. Bazı yoğurtlar tatlandırıcı ya da şeker içerdiği için köpeklere verilmeden önce muhakkak içeriği okunmalıdır.
Köpeğin vücuduna giren parazitler, başta beyin olmak üzere, akciğer, karaciğer, kalp ve dolaşım sistemi, sindirim sistemi ve iskelet sistemi gibi birçok yaşamsal organlarda kist oluşturur ve köpeğin ölüme neden olur. Özellikle yavru köpeklerde kansızlık yapar ve ölüme neden olabilir.
Köpeğin kulakları, pençeleri veya kuyruğu o kadar soğuyabilir ki dokuda buz kristalleri oluşabilir ve ona zarar verebilir. Donma hakkında hatırlanması gereken en zor şey, bunun hemen açık olmamasıdır. Soluk veya gri cilt belirtilerine dikkat edin; cilt ayrıca sertleşebilir ve soğuyabilir.
Bu sözde 'tehlike', birçok insanın yumurtaları köpekler için kötü olarak yazmasına neden olmaktadır. Ancak gerçek şu ki, son derece nadir görülen bir durumu oluşturmak için günde en az 8 ila 10 yumurta yemesi gerekmektedir.
Köpeklerin gün içerisinde içmeleri gereken su miktarı aktivite seviyelerine, genel sağlık durumlarına, yaşlarına, beslenmelerine göre değişebilmekle birlikte genel olarak kilogram başına 30-50 ml su içmeleri gerektiği bilinmektedir.
Yetişkin köpekler için önerilen beslenme programı günde iki kez. Önceden belirlenmiş köpek maması hacmi iki eşit parçaya bölünmeli ve 8 - 12 saat arayla beslenmelidir. İdeal yetişkin bakım ağırlığını korumak için köpek maması miktarı gerektiği gibi ayarlanmalı.
Köpeklere yumurta vermek istediğiniz, haşlanmış yumurtanın sarısını ya da beyazını vermenizde bir sakınca yoktur.
Tuz, köpeğinizin beslenmesinde önemli bir bileşendir ve onun refahında önemli bir rol oynamaktadır. Tuz (ya da sodyum klorür), vücutta sıvı tutulmasını sağlar ve sinir sistemi ile organların çalışması için gereklidir. Lezzeti arttırmak için ürünlere tuz eklenebilmektedir.
Ekmek, köpekler için iyi bir protein ve besin kaynağı olmamasından dolayı ve aşırı miktarda tüketildiğinde sindirim sorunlarına sebep olabilir. Şayet köpeğinize ekmek vermek istiyorsanız, çok az porsiyonlarda ve ara sıra atıştırmalık olarak vermeniz önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri