KARMA AŞI 15 dakika | 400 TL Hastanemiz Bebek Köpeklere yapılan ilk doz karma aşıdan 21 gün sonra 2. dozun uygulanmasını, 16 haftalık yaşa geldiğinde ise 3. doz aşının yapılmasını ve sonrasında 1 yaşını geçen her yaş gurubundan köpeklere yılda 1 kez tekrarlanmasını önemle tavsiye etmektedir.
Köpek Karma Aşısı: Distemper (Gençlik hastalığı), İnfectious Canine Hepatitis, Parvovirüs (Kanlı ishal), Parainfluenza, Leptospirozis'e karşı koruma amaçlı uygulanan bir aşıdır. Yavruluk döneminde 21 gün ara ile 2 doz uygulanır. Takip eden senelerde her yıl 1 doz tekrar uygulaması yapılmaktadır.
Karma aşı Köpeklerde karma aşı, oldukça bulaşıcı ve öldürücü dört viral ve bir bakteriyel hastalığa karşı koruma sağlar. Yavru köpeklerde 6-8 haftalıktan büyük olanlara ilk dozu yapılmalıdır. Diğer dozlar 2-4 hafta (en ideal 21 gün) ara ile son doz 16 haftalık yaşına gelecek şekilde planlanmalıdır.
Yavru köpekler 1-1,5 aylık olduklarında ilk aşılarına başlanabilir. Bu aşılara Parvo-Distemper köpek aşısı ya da karma köpek aşısı ile başlanmalıdır. 3 hafta geçtikten sonra karma köpek aşısının 2.dozu yapılmalıdır. Bu aşılardan sonra yavru köpeğinizin bağışıklık sistemi istenilen seviyeye ulaşacaktır.
Köpek 16 - 20 haftalık oluncaya kadar yaklaşık her üç haftada bir bu aşıların hatırlatma dozunun yapılması gereklidir. Son aşısını olduktan iki hafta sonra tamamen aşılanmış olarak kabul edileceğinden köpeğinizin dışarı çıkmasında bundan sonra herhangi bir sakınca yoktur.
İlgili 22 soru bulundu
Köpeklerde karma aşı ne zaman yapılır? Köpeklerde karma aşı oldukça önemli hastalıklara karşı korunma sağlar. Yavru ve yetişkin köpeğinize karma aşıyı her yıl 1 kez yaptırmanız gerekir.
Türkiye'nin birçok şehrinde kurulan belediye veterinerleri, ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir.
Yavru köpeğimi aşıları tam olmadan dışarı çıkarabilir miyim? Yavru köpeğinizi tam aşıları olmadan dışarıya çıkarmamanız önerilmez çünkü bu, köpeğinizi istilaya maruz bırakabilir. En iyi ihtimalle, genellikle ilk dozdan yaklaşık sekiz hafta sonra olan ikinci geçiş sonrasına kadar beklemektir.
Hastalık çok bulaşıcıdır ve hafif belirtilerden ileri derecede zatürre ve ölüme kadar gidebilen komplikasyonlara neden olabilir. Aşılama hastalığa karşı %100 etkin bir koruma sağlayamamakla beraber hastalığın hafif atlatılmasında ve ciddi boyutlara ulaşmasına engel olacaktır.
5'li Karma Aşısı
2. ay, 4. ay, 6. ay ve 18. ay olmak üzere toplam dört doz karma aşısı uygulanmaktadır. 5'li karma aşısı; difteri, tetanoz, boğmaca, inaktif polyo (inaktif çocuk felci), hemofilüz influenza B denilen zatürre, ortakulak iltihabı ve menenjit yapabilen bir bakteriye karşı yapılan aşıdır.
Aşılama Takviminde Değişiklik Yapıldı
İlköğretim 1. sınıfta KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısının 2. dozu ve DaBT-İPA (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci) aşısının pekiştirme dozu, 8. Sınıfta da Td (Tetanoz, Difteri) aşısının pekiştirme dozu uygulanıyor.
Bu dönemdeki aşı uygulamaları köpeğinize ekstra stres yüklenmesine neden olacaktır. Öestrustaki (kızgınlıkta olan) köpeklere aşı uygulanmamalı, dönemi bitinceye kadar aşıları ertelenmelidir. İster yavru, ister yetişkin olsun aşılamadan 2 gün önce ve 2 gün sonrasında yıkama yapılmamalıdır.
Bu nedenle köpeğinizin iç dış parazit aşılarını asla geciktirmemelisiniz. Her aşı yaptırılmayan köpek hasta olacak diye bir kaide yoktur. Ancak aşı olmayan köpeklerin bağışıklık sisteminin güçsüz olma olasılığı son derece yüksektir. Bu nedenle de köpek aşısının geciktirilmemesi son derece önemli bir konudur.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüzce kısırlaştırılmış köpeklere küpe işaretleyici olarak takılmaktadır. Bu işaret dış bakıda hayvanın kısırlaştırıldığını, kuduz aşılarının yapıldığını, mikroçip takılıp kayıt altına alındığını ifade etmektedir.
Categories: Belediye veterineri ücretsiz mi konusunda bir araştırma yapıyorsanız İlk olarak şunu söylemek gerekir ki belediye bünyesinde görev yapan veterinerler ücretsizdir.
Karma Aşısı
Kedi aşılarında takvimde ilk yer edinen aşı karma aşısıdır. Karma aşı feline parvos, herpesVirus ve Felin Calici gibi virüs etkenlerini bulundurmaktadır. 1 yaşından itibaren her yıl rutin olarak yapılmaktadır.
Köpeklerimizde iç dış parazit aşı uygulaması ilk kez 7 haftalıkken vurulmaktadır.İlk vurulan aşının ardından yaşı farketmeksizin 2-3 ayda bir yeni parazit aşısı vurdurmanız gerekmektedir. Aşı vurdurmak istemeyen köpek sahipleri bu tedaviyi ilaç olarak da alabilir.
Bebek kediniz 9 haftalık olduğunda Karma Aşı-2 uygulanmalıdır. Veteriner hekiminizin şirin dostunuza uyguladığı kedi karma aşısı, bebeğinizi Feline Panleukepenia, Feline Rhinotracheitis, Feline Calicivirus gibi hastalıklardan korur.
İç ve dış parazit aşıları yapılmaması durumunda kedi veya köpeğinizle birlikte sizde parazitlere karşı savunmasız kalırsınız. İç parazitler özellikle mide, bağırsak ve karaciğer başta olmak üzere hayati organlarda tutunduğu için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri