Köpeğinizin sağlığa yararlarından faydalanması için veterinerinin önerdiği miktarda zeytinyağını mamasına ekleyebilirsiniz. Bu sayede kuru mamayı yemesi de daha kolay olabilir. Zeytinyağı, bağırsak hareketlerinin gerçekleşmesine yardımcı olarak köpeğinizin sindirim sistemini destekler.
Köpekler için zeytinyağı oldukça lezzetli
Ve insan gıdalarından farklı olarak, herhangi bir önemli yan etkiye neden olmaz. Köpeğinizin ağırlığının her 20 kilosu için yedikleri mamasına bir çay kaşığı ekleyebilirsiniz. Zeytinyağını köpeğinizin atıştırmalık zamanlarında kullanabilirsiniz.
Yağlı Gıdalar
Yemeklerden sonra tüketilmeyen yağlı gıdaların köpeklere verilmesi yaygın olduğu kadar yanlış bir davranıştır. Yağlı yiyeceklerle beslenmek köpeklerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu sağlık sorunlarının başında da pankreatit gelir.
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır.
İlgili 32 soru bulundu
-Sade ve doğal yoğurt, köpekler için genel olarak güvenlidir. Yoğurt, sevimli dostlarınızın bağırsak sağlığı için faydalı probiyotikler içerirken aynı zamanda protein ve kalsiyum besin değerleri bulunmaktadır. Bazı yoğurtlar tatlandırıcı ya da şeker içerdiği için köpeklere verilmeden önce muhakkak içeriği okunmalıdır.
Köpeklerin çoğu çene altı, karın, göğüs ve kuyruğun son kısmından okşanmayı severler. Her köpek bir değildir. Bu nedenle köpeğinizin en çok neresinden hoşlandığını uygulama ile görebilirsiniz. Köpekleri ya da köpeğinizi sevmeden önce buna izin verip vermediğini bilmelisiniz.
Tüm mutfakların vazgeçilmez lezzeti zeytinyağı aslında sadece insanlar için değil köpekler için de faydalıdır. En sağlıklı yağlardan olan zeytinyağı içeriğindeki antioksidanlar ve nemlendirici özelliği sayesinde köpek sağlığını da destekleyebilir.
Köpeğe çikolata, sarımsak, soğan, tuz, şeker, kahve ve çay gibi bazı besinler verilmez. Köpeklerin tüketmemeleri gereken besinler hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. Ayrıca verilebilecek besinlerin uygun şekilde hazırlanması ve doğru miktarda olması da önemlidir.
Şayet köpeğinize yumurta vermek istiyorsanız, pişmiş yumurtaların daha güvenli olduğunu bilmelisiniz. Çiğ yumurta köpeğiniz için zararlı olmasa da, haşlanmış yumurta köpekler için çok daha güvenlidir.
Mamadan tasarruf etmek için evcil bir hayvana sürekli olarak ev yemeği vermekten kaçınmalısınız. Köpek yiyecekleri arasında kuzu, dana, tavuk ve balık etleri yer alır. Yoğurt gibi süt ürünlerine de hayır diyemeyen köpek dostlarınıza haşlanmış patates, makarna ve pilav gibi gıdaları da verebilirsiniz.
Yumurta sarısı içeriğindeki A vitamini köpeklerin tüylerini daha parlak ve güçlü yapar. 5. aylardan itibaren Omega-3 içerikli balık yağı tabletleri / somon yağı hapları hem köpeğin iştahını açar hem de sinir sistemini kuvvetlendirir. Bunların dışında kaliteli mama beslenmesinden kesinlikle vazgeçilmemelidir.
Örneğin pirinç, havuç, muz, et ürünleri, balık, marul ve ıspanak köpeğinize zorda kaldığınızda verebileceğiniz besinlerdir. Tüm bunlara rağmen köpeğiniz için uygun olan kuru köpek maması en faydalı ve ilk tercih edilmesi gereken seçenektir.
Plastik ve beyaz cam şişeler zeytinyağının saklanması için uygun değildir çünkü Zeytinyağı içerisinde bulunan klorofil, şeffaf cam şişede güneş ışığına maruz kaldığında okside olarak istenmeyen lezzetler oluşturabiliyor.
Laktuloz gibi kabız ilaçları, konserve kabak, zeytinyağı, dışkıyı yumuşatmaya ve atılıma yardım eder. Her yemekte bir veya iki kaşık ile başlayabilirsiniz. Köpeğinin kilosunu kontrol ediniz. Çünkü fazla kilo da kabızlığa yol açar.
Köpeklerin su tüketimi artırılmalıdır. Dehidrasyon kabızlığın en önemli nedenleri arasında yer alır. Bu nedenle köpeklerin su tüketimi sürekli kontrol altında tutulmalıdır. Gerektiğinde mamasına ekstra su katılmalı, mutlaka temiz su içmesi sağlanmalı ve gerektiğinde beslenmesine yaş mama eklenmelidir.
Acı Biber ve Diğer Keskin Kokular
Acı biber kokusu da köpeklerin sevmediği kokulardan biridir. Acı biber kokusuna maruz kalan köpeklerde burun kaşıntısı, hapşırma, aksırma ve göz sulanması görülür. Ayrıca soğan ve sarımsak gibi sebzeleri pişirirken de köpeğinizin bu reaksiyonları verdiğine şahit olursunuz.
Sarımsak zehirlenmesinden muzdarip bir köpek için en önemli tedavi kusturmaktır. Veteriner, zehire bağlanan ve detoksifikasyona yardımcı olan aktif kömür reçete edebilir. Semptomlar devam ederse, veteriner hastaneye yatmayı önerebilir. Ciddi vakalar kan nakli gerektirebilir.
Normal şartlarda köpeklerin açlığa ortalama 3-7 gün, max. 3 hafta açlığa dayanabildiği bilinmektedir.
Beyin sağlığını koruyan zeytin, özellikle de yaşlı köpekler için iyi bir seçimdir. Yağ oranı yüksektir, ancak zeytinde yer alan bu besin bileşeni sağlıklı yağlar grubuna dahildir. Bundan dolayı, köpeklerin tüy ve deri sağlığını da optimal anlamda destekler.
İnsanlar için güvenli olan musluk suyu, köpekler için de güvenlidir. Çoğu durumda, köpeğiniz için musluk suyu uygundur. Ancak, musluk suyunun ya da kuyu suyunun güvensiz olduğu bir yerde yaşıyorsanız, köpeğiniz için şişelenmiş veya filtrelenmiş su sağlama seçeneklerini veteriner hekiminizle görüşün.
Köpeklerde su ihtiyacı vücut ağırlığına göre dolayısı ile ırklara göre de değişiklik gösterir. Genel olarak normal bir sıcaklık ve nem ortamında orta nitelikte egzersiz yapan bir köpeğin günde yaklaşık 1-2 litre su içmesi gerekmektedir.
Köpekler yalayarak, sahiplerine sevgi, saygı, bağlılık ve güven mesajı gönderirler. Köpekler, yalama davranışıyla kendilerini rahatlatır ve stres seviyelerini düşürürler. Köpekler ayrıca, yalama yoluyla çevrelerini keşfederler.
* Mutsuz ve depresif köpekler başları önde, gevşek bir vücut dilinde hareket ederler. Aktarımları yavaştır ve dinamik görünmezler. Uyaranlara düşük ya da hiç tepki vermezler. Uykuları yüzeysel olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri