Sirke solüsyonu neredeyse kuruyunca, halıdaki ıslak yere biraz karbonat serp. Karbonat, işe yararlığı öteden beri bilinen bir koku emicidir. Karbonatı halıda yaklaşık 15 dakika beklet. 15 dakika sonra, karbonatı elektrik süpürgesiyle süpür.
Parke zeminlerdeki ya da halılardaki kurumuş köpek idrar lekelerinin çıkarılması için hidrojen peroksit bazlı bir temizleyiciyle bir havlu ıslatılır. En az 15 dakika bekletildikten sonra enzimatik temizleyici kullanılarak bu adım tekrarlanır. Bu sayede kurumuş köpek idrar lekeleri kolayca çıkarılabilir.
Halının temiz olduğundan emin olun, yıkamaya vs verebilirsiniz ve günde en azından 3 kere dışarı çıktığından emin olun. Ayrıca olur da yere tekrar çişini yaparsa... Yeri bir kere silmek için kullandığınız bezi tekrar yere sürmeyin. O kokuyu yere yaymaktan başka bir şey yapmazsınız.
Bir bardağa yarımşar olacak şekilde sirke ve su koyup karıştırın. Ardından hazırladığınız çözeltiyi köpeğinizin işediği yere döküp bekletin. 5 dakika sonra bölgeyi temiz ve ıslak bir bezle silerek üzerine karbonat döküp bekletin.
Yavru ve yaşlı köpekler için evinizde köpek pedi bulundurmanız şarttır. Ayrıca idrar ve dışkı kokusunu giderici spreyler de işinize yarayacak ve köpeğinizin eve tuvalet yapmasını bir derece önleyecektir.
İlgili 25 soru bulundu
Köpeğiniz aniden evde (veya diğer kabul edilemez yerlerde) işiyorsa, idrar yolu enfeksiyonu nedeni olabilir. Bu, uygunsuz idrara çıkmanın en yaygın nedenlerinden biridir ve köpeklerde en sık görülen sağlık sorunlarından biridir. Köpeğinizle üzülmeden önce bir muayeneye veya danışmak için veterinerinize gidin.
Pedin emiciliğini sağlamak için ilk kullanımdan önce mutlaka bir kez toz deterjan ile 60 derecede yıkanması gerekmektedir. Sonrasında ise 40 derecede makinada veya elde yıkanabilen ürünümüz, can dostunuzun acemilik çekmeden hemen uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.
Sirke ve Karbonat
Sirke, idrardaki amonyak kokusunu engeller ve doğal bir temizleyicidir. Sirke solüsyonunu halının idrarlı kısmına dök ya da sık. Sirkeyi 10 dakika ya da daha fazla orda beklet. Bir sünger ya da kâğıt havluyu sirke solüsyonuna hafif hafif bastır ve kurumaya bırak.
Çok keskin bir kokuya sahip olan sirke köpeklerin nefret ettiği bir koku olduğundan kendisini evde rahatsız hissedecektir. AMONYAK: Yüksek oranda bir kokuya sahip olan amonyak köpeklerin kaçındığı kokulardan biridir.
Köpekler hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, naftalin, acı biber, sirke, amonyak ve portakal gibi turunçgil kokuları yer alan hiç bir yere tuvaletini yapmaz. Onlar koku konusunda oldukça hassastır.
Kuru bez ile silinen yüzey, nemli ve sabunlu bir bez ile temizlenmelidir. Bu işlemin ardından eşyanın kuruması beklenmelidir. Köpeklerin idrarının bulunduğu yüzeyler sirke ve su karşımı ile de temizlenebilir. Köpekler, sirke kokusunu sevmedikleri için aynı yere tekrar tuvaletlerini de yapmayacaktır.
Yavru bir köpeğin tuvaletini eve yapması son derece normal bir durumdur. Yavru köpeklerin sfinkter denilen anüs ve idrar kesesi çıkışındaki kassel yapıları gelişmediği için tuvaletlerini uzun süre tutamayabilirler.
Nörolojik hastalıklar, mesane depolama disfonksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, mesane tümörleri, mesane kaslarının zayıflığı, prostat hastalıkları, kortikosteroid gibi ilaçların kullanılması, doğumsal anomaliler ve hormon dengesizliği gibi bir dizi sağlık sorunu neticesinde idrar kaçırma görülebilir.
Sprey şişesine su, karbonat ve beyaz sirkeyi koyarak karıştırın. Sonra karışımı halı üzerindeki idrar lekesinin üzerine bolca püskürtün. Yaklaşık 5 dakika bekletin ve ardından kağıt havluyla solüsyonu temizleyin. Küf oluşumunu önlemek için halının tamamen kurumasını bekleyin.
Köpek çişi temizliği için en etkilisi beyaz sirke yani elma sirkesi kullanmaktır. Eğer evinizde temizlik için özel üretilenler varsa, içerisinde elma bulunduğundan emin olabilirsiniz. Sirkenizi kendiniz yaptıysanız, temizlik daha etkili olacaktır.
Sirkeyi içme suyuna koyabilirsiniz. Ayrıca bir plastik sprey alıp içine %50 su, %50 elma sirkesi koyup tüylerinin aralarına hergün püskürtün. Ya da bu karışımla bir süngeri ıslatıp köpeğinizi silin. Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir.
Kimyasal İçeren Kokular
Özellikle çamaşır suyu ve kokulu deterjanlar ile çamaşır yumuşatıcıları yoğun şekilde kimyasal içeren ürünler olup keskin bir koku yayarlar. Bu güçlü deterjanlar ile özellikle amonyak da köpeklerin burun içinin kaşınmasına ve hapşırmasına neden olur.
Ezan ve acil durum araçlarının yaydıkları seslerde de, insanın ayırt edemeyeceği frekanslarda ses parçaları bulunmaktadır. Bu sebeple, bu sesleri duyan köpekler alanlarını korumak adına havlamakta veya ulumaktadırlar.
Her hayvan kolonyadan hoşlanmaz ama yaraya kolonya sürülürse mikropları öldürüp temizleniyor sonra da etkisini görüp yara kapanıyor.. Kolonya sürüldüğünde köpeğin vücudu kolonya ile anlaşamıyor ve bunun üzerinde ölü kokusu ve kötü bir koku oluşuyor..
Boş bir sprey şişesine ılık su ve beyaz sirke doldurup lekeli bölgeye bolca sıkın. Bu aşamada sirke ve idrar kokusu ağırlaşabilir; pencereyi açmanız işinize yarayacaktır. 5 dakika sonunda temiz havlularla ıslak bölgeye baskı, tampon uygulayın. Sıvıyı çektirdikten sonra lekeli bölgeye bolca karbonat serpin.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
İdrar bulaşan yeri su ile yıkamak yeterlidir. Ancak sabun kullanılması temizlik açısından daha güzeldir.
Yani üç aylık bir köpek yavrusu idrara çıkmak için üç saat bekleyebilir. --Yetişkin köpekler bir yaş ve üstü: Sekiz saate kadar, ancak ideal olarak altıdan fazla değil. --Yaşlı köpekler sekiz yaş ve üstü: Boyutuna ve sağlığına bağlı olarak, iki ila altı saat arasında değişiyor.
Yemek yeme ve uyuma alanına en yakın köpek tuvalet pedlerinden başlayarak, eğitim süresince düzenli olarak pedlerin sayısını azaltın. Her 2–3 günde bir tane köpek tuvalet pedini azaltın ve her seferinde küçük bir alanı boş bırakın.
Tuvalet Yapacağı Alanı Hazırlayın
Köpek sahipleri genellikle evlerindeki ikinci tuvaleti ya da teras, balkon gibi alanları köpek tuvaleti haline getirmekten yanadırlar. Bu belirlediğiniz alanı köpeğinizin de benimsemesi için eve geldiği ilk andan itibaren köpeğinize gösterin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri