Köpekleri yıkamanın en doğru yolu, temiz içerikli ve arındırıcı bir şampuandan geçer. Peki köpek hangi şampuanla yıkanır? Köpeğinizi kendi kullandığınız şampuanla veya normal bir sabunla yıkamanız onun cilt sağlığı açısından uygun değildir. Bu yüzden köpeğinize özel bir köpek şampuanı kullanmanız gerekir.
İnsanlar için üretilen şampuanları köpeğinizde kullanmamalısınız. Köpekler için özel olarak üretilen piyasadaki ürünleri tercih etmelisiniz. köpek şampuanı seçiminde önem vermeniz gereken bir diğer etmen ise tüy rengidir. Koyu renkli köpekler için üretilmiş koyu tüylü köpek şampuanlarını seçmelisiniz.
Köpeklerin insanlar için üretilen şampuanlar kullanmamasının nedeni derinin pH dengesidir. PH dengesi cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Köpek derisi ve insan derisi çok farklı pH değerlerine sahiptir.
İnsan cildi yapı gereği pH değeri asidiktir ancak köpekler için durum böyle değildir. Köpeklerin cildi, daha nötr bir tarafta yer alır. İnsan cildinin asidik değerine göre oluşturulan şampuanlarla köpeğinizi yıkamak onun cilt yapısının bozulmasına ve hastalanmasına sebep olabilir.
11 CEVAP. hayır, köpek deri özellikleri ile insanın deri özellikleri bir değil. 1 yıkamada bir şey olmaz ancak zamanla derisine zarar verirsiniz. kesinlikle köpek şampuanı kullanılmalı, bebek şampuanı da dahil hiç bir insan şampuanı köpek ve kediler için uygun değili.
İlgili 16 soru bulundu
Köpekler için üretilen kuru ve normal şampuanlar vardır ve bunlarla köpeğinizi yıkayabilirsiniz ancak bu şampuanların köpeğinizin cinsine, yaşına, tüylerinin uzunluğuna ve hatta tüylerinin rengine uygun olanının seçilmesi gerekmektedir.
Köpeklerin Arap sabunu ile yıkanması tavsiye edilmez. Köpeklerin cildi, insan cildine kıyasla çok daha hassastır ve özellikle Golden Retriever ya da Toy Poodle gibi tüylü köpeklerde cildin daha az hava almasına bağlı olarak bu hassasiyet artar.
Köpekler de bebek şampuanı kullanabilir mi? Teknik olarak evet, ancak bunu yapmaktan kaçınmak en iyisidir. İnsan şampuanı, köpeğe uygun bir pH'tan yoksundur. Daha fazla kimyasal ve parfüm içeren bu şampuanlar, bir köpeğin cildi için genellikle çok serttir.
Yaz aylarında köpekler 3 haftada 1, 4 haftada 1, 1 kez yıkanması gerekirken soğuk almaması için kış aylarında 6 haftada 1 8haftada 1, 1 kez yıkanmalıları gerekir. Eğer köpekler bu aralıklardan daha sıklıkla yıkanırsa tüylerin canlılığı gidecektir ve sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.
Köpekler kesinlikle sabunla yıkanmaz. Sabun onların deri sağlığı için zararlıdır. Üstelik gözlerini de yakar. Köpekler için özel üretilen şampuanlar kullanılmalıdır.
Ilık bir su olması gerekiyor. Köpek ciltleri çok hassas olduğu için pH değerini düşürmemek adına sık şampuan kullanımından kaçınmak gerekiyor. Köpekleri yıkarken insanların kullandığı şampuan ve duş jelleri kesinlikle kullanılmamalıdır. Veteriner kliniklerinde bulunan özel köpek şampuanlarının kullanılması gerekir.
Köpeğinizi yıkarken öncelikle köpeğinizin tüyleri uzunsa tüylerini nazikçe tarayın. Ardından köpek şampuanını ılık su ile tüylerine yedirin. Köpeğinizi yıkarken, 10-15 dakika boyunca masaj yapabilirsiniz. Köpek yıkama eldivenleri masaj için oldukça işinize yarayacaktır.
Özet olarak, köpeğin cinsine ve durumuna göre yıkanma süresi değişmekte ve bazı köpek için bir hafta ila bir ay arasında yıkanma önerilirken bazıları için yılda sadece birkaç defa yıkanma önerilmektedir. Köpeğinizin cinsine göre gerekli yıkanma aralığını veteriner hekiminize danışın.
Bulaşık sabunu veya en sevdiğiniz şampuan, evcil hayvanınızın tüylerindeki kiri ve kokuyu çok iyi giderirken, aynı zamanda tüylerinden doğal yağları çıkarır ve cildini tahriş edebilir veya ters reaksiyonlara neden olabilir. Onları kaliteli bebek şampuanları ile de yıkayabilirsiniz.
Kuru şampuan, su olmadan köpeğinizin tüylerinin temizlenmesini sağlayan sprey formda bir şampuan türüdür. Bu şampuan türü genellikle yavru köpeklerde kullanılır. Çünkü yavru köpeklerin aşıları bitmeden yıkanması pek tavsiye edilen bir durum değildir. Bu nedenle de tüylerinin temizliği kuru şampuan ile sağlanır.
Yavru köpeğin yıkanması için en uygun zaman
Yavru köpeğinizi çok sık yıkamamanız gerektiğini unutmayın.
Tüyleri kısa kesilmiş yavruların fırçalanması
Ölü deri ve tüyler, lastik fırça ile taranarak uzaklaştırılır. Kalıntılar daha sonra tüm vücut üzerinde tüylerin çıkış yönünde gezdirilen bir kıl fırça kullanılarak giderilebilir. Nemli bir güderi bez ile tüylere parlaklık kazandırılabilir.
Çoğu yavrunun yılda 1 - 4 kez yıkanması ideal sıklık olarak kabul edilir. Yavru köpeklerin ilk banyosunun aşılarının tamamlandıktan sonra gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Aşı takviminin takip edilmesi aynı zamanda yavrunun büyümesi ve banyo için uygun şartları karşılayabileceği anlamına gelir.
Köpeğinizi yıkadıktan sonra havlu ile kurulayabilir, eğer hava şartları güneşli ise güneşin altında kuruması için onu serbest bırakabilirsiniz. Soğuk havalarda ise köpeğinizi havlu ile kuruladıktan sonra sıcak bir odada, kalorifer, soba ya da klimanın yakınlarında kurumasını bekleyebilirsiniz.
Doğal bir koku giderici olan karbonatın köpek idrarının olduğu alana serpilip nemli bezle silinerek kokunun giderilmesinde kullanılabilir. Tüm temizlik tüyoları için en önemli bileşenlerden olan sirke ve su bire bir oranında karıştırılıp zemine sürülür.
Aşı uygulamaları öncesinde ve sonrasında bir süre minik dostumuzun yıkanmaması gerekir.
* Hafifçe masaj yaparak şampuanı tüm vücuda yediriniz ve fırça yardımıyla şampuanı yayınız. * Daha sonra bir bez veya havlu yardımıyla şampuanın fazlasını alınız. * Köpük şampuan açık yara varsa kullanılmamalıdır.
Köpek pedi, köpek çamaşırı, köpek külodu, köpek tarağı, köpek bornozu, köpek diş fırçası seti, köpek koku giderici, köpek parfümü, köpek tırnak makası, köpek tüy toplama fırçası, köpek tüy bakım ürünleri köpek bakım ürünlerinden yalnızca birkaçıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri