Türk Veteriner Hakimleri Birliği Genel Sekreteri Haluk Aşkaroğlu, çamaşır suyu önerileri bile olduğunu söyleyerek, "Böyle tahriş edici özelliklere sahip uygulamalara hiç gerek yok. Sabunlu suyla temizlemek yeterli" dedi.
Köpek İdrarını Hemen Kurulayın
Köpeğiniz idrarını yapar yapmaz ya da bunu fark ettiğiniz anda hemen nemli bir bez alarak bölgeyi silin ve iyice kurulayın. Evde köpek çişi kokusu nasıl giderilir? sorusuna verilebilecek yanıtlardan biri de etkili bir yöntem olan sabunla ıslatılmış nemli bez kullanılmasıdır.
Evde temiz bir ortam yaratmak istiyorsanız yerleri ve mobilyaları temizleyerek işe başlayabilirsiniz. Yerleri silmek için yüzey temizleyici ürünler kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin kokulu ve kokusuz seçenekleri bulunur. Kokulu olan temizleyiciler ile temizliğin yanı sıra evinizin hoş kokmasını da sağlayabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Bu açıdan temizliğe başlamak için odayı seçebilirsiniz. Bu durumda, genelde yatak odasında başlanır ve sonra çocuk odası ve misafir odasına geçilir. Bundan sonra oturma odasını, ardından hol, koridor ve mutfağı ve son olarak banyo ve tuvalet temizlenir.
İlk Olarak Odalardan Başla. Ev temizliğine nereden başlanır sorusuna verebileceğimiz tek cevap kişisel alanlar olan odalar. Temizliğe odalardan başlaman, planlı ve pratik bir şekilde ilerlemene yardımcı olacaktır. Özellikle oturma odası, çocuk odası ve yatak odası gibi alanlar kişisel kullanıma özel alanlar.
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Evde olduğunuz ve konsantrasyonunuzun köpekte olduğu her an, köpek ev içinde serbest bırakılmalıdır. Ufaklık, gözünüz üzerindeyken yanlış yere tuvaletini yapmış olsa bile, gazete ya da hasta altı pedi altına itilerek ödüllendirilmelidir. Hiçbir şekilde yanlış yere çiş/kaka yaptığı için kızılmamalıdır.
Sirkeyi içme suyuna koyabilirsiniz. Ayrıca bir plastik sprey alıp içine %50 su, %50 elma sirkesi koyup tüylerinin aralarına hergün püskürtün. Ya da bu karışımla bir süngeri ıslatıp köpeğinizi silin. Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir.
Yaz aylarında köpekler 3 haftada 1, 4 haftada 1, 1 kez yıkanması gerekirken soğuk almaması için kış aylarında 6 haftada 1 8haftada 1, 1 kez yıkanmalıları gerekir. Eğer köpekler bu aralıklardan daha sıklıkla yıkanırsa tüylerin canlılığı gidecektir ve sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.
Ayrıca ıslak mendil gibi kimyasal içerikli bir temizleme yöntem tercih ederseniz, köpeğinize pek çok açıdan zarar verebilirsiniz. Patiler tarafından bu kimyasal maddeler emilirse, köpeğinizin zehirlenmesine neden olabilirsiniz.
Genel olarak, kedi ve köpekler tüylü olduğundan ötürü evinize halı döşememek en iyisidir. Halılar tüy, leke ve evcil hayvan kokuları için bir mıknatıs işlevi görür. Sert zemin, evcil hayvan sahipleri için mükemmel bir seçimdir.
Vücut sıcaklıkları soğuk havalarda bile kolay kolay düşmez. Ancak sokak köpekleri ya da diğer köpekler üşür mü sorularının yanıtları daima aynıdır. Tıraş edilen köpeklerin tüyleri kısaldığı için evcil köpekler de evde üşür.
Acı Biber ve Diğer Keskin Kokular
Acı biber kokusu da köpeklerin sevmediği kokulardan biridir. Acı biber kokusuna maruz kalan köpeklerde burun kaşıntısı, hapşırma, aksırma ve göz sulanması görülür. Ayrıca soğan ve sarımsak gibi sebzeleri pişirirken de köpeğinizin bu reaksiyonları verdiğine şahit olursunuz.
Köpeğinizin eve tuvaletini yapmasının nedeni herhangi bir hastalığın da işareti olabileceğinden iyi gözlenmesi ve önlem alınması da gerekir. İdrar yolları enfeksiyonları, hormon bozuklukları, tümör oluşumu, zehirlenme ve ishal gibi fiziksel rahatsızlıklar köpeklerin tuvaletlerini tutamamalarının sebepleri olabilir.
Öncelikle yetişkin köpekten bahsedersek, tuvalet eğitimi beslenme saatini düzenlemek ile başlıyor. Köpekler yemeğini yedikten 10 ila 30 dk. sonra tuvalet yapma ihtiyacı duyar.
Yetişkin Köpekler: Bir yaş ve üzeri yaş grubunda olan yetişkin köpekler,8 saate kadar tuvaletlerini tutabilmektedirler. Ancak 8 saat çok uzundur ve bu durum köpeğin psikolojik gelişimini olumsuz olarak etkileyebilir. Bu sebeple, köpek 6 saatten fazla bu durumda bırakılmamalıdır.
Pire Kaçırıcı olarak Elma Sirkesi
Elma sirkesi pireleri öldürmez ama ondan hoşlanmadıkları kesin. Ufak bir istila durumunda, köpeğinizi nazik bir şampuanla yıkayın, iyice durulayın, ardından yarı yarıya ılık suyla seyreltilmiş elma sirkesini üzerine püskürtün. Köpeğinizin sallamasına ve kurumasına izin verin.
Ezan ve acil durum araçlarının yaydıkları seslerde de, insanın ayırt edemeyeceği frekanslarda ses parçaları bulunmaktadır. Bu sebeple, bu sesleri duyan köpekler alanlarını korumak adına havlamakta veya ulumaktadırlar.
Köpeğinizin güzel kokmasını sağlamak ve mevcut kokusunu gidermek için ona banyo yaptırmak, tüy bakımlarını aksatmamak, ağız diş ve kulak temizlikleri ile tırnak temizliğini atlamamak, köpeğin kullandığı eşyaları hijyenik tutmak ve sağlıklı olduğuna emin olmak çözüm yolları olmaktadır.
Önce süpürme işlemini daha sonraki aşamalarda toz alma işlemini gerçekleştirdiğinizde yüksekteki yerlerin tozunu alırken toz zaten süpürülmüş olan zeminin üzerine dağılır.
Eviniz zaten bir gün ara ile kendine geliyor ve etrafta ciddi oranda bir toz görüntüsü yok ise dip bucak temizliğinizi 15 günde ya da 3 haftada bir yapmanızda hiçbir sıkıntı olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri