Bununla birlikte, uzmanlar bu yiyeceklerin köpeklerde potansiyel olarak çok toksik olan kimyasal bileşikler içerdiklerini kabul ediyor. Bu madeler kek ya da pasta içinde yense bile köpeğinizin en iyi ihtimalle ishal ve kusmasına olabilir ve en kötü ihtimalle kuru meyve zehirlenmesi böbrek yetmezliğine neden olabilir.
Çikolatanın içerisinde bulunan alkoloit ve teobramin köpeklere kafein etkisi bırakmaktadır. Köpekler için kimyasal olan bu madde zehirleyicidir. İlk olarak küçük miktarda bu madde tüketen köpeklerde yalnızca kusma ve ishal görülürken daha yüksek dozda tüketen köpeklerde zehirlenme yaşanır.
Köpeğine son çare olarak aktif kömür vermeye çalış.
Aktif kömür, çikolatanın zehirleyici elementlerinin bağırsaklardan emilimini önlemeye yardımcı olabilir. Tipik bir kömür dozu, köpeğin vücut ağırlığının kilogramı başına 5 ml (bir tatlı kaşığı) su ile karıştırılmış 1 gram kömür tozudur.
Süt, krema ve peynir
Köpekler yetişkin olduklarında, gereken enzimlerden yoksun oldukları için süt ürünlerini sindirememeye başlarlar. Bu; evcil hayvanınızın süt, krema veya peynir yemesi durumunda kusma, ishal ve mide fesadı gibi laktoz intoleransı belirtileri gösterebileceği anlamına gelir.
Simit, karbonhidrat ve glüten bakımından yüksektir, her ikisi de köpeklerde halsizliğe neden olabilir ve hızlı kilo alımına ve obeziteye yol açabilir. Buna karşılık, kilo alımı, diyabet, kalp hastalığı ve pankreatit gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Köpekler sık ve büyük porsiyonlarda makarna tüketimi yaptığında kilo almaya başlarlar. Bu durumun bir sonucu olarak da kalp hastalığı, yüksek tansiyon, solunum problemleri gibi ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
8. Tuz. Çok fazla tuz tüketmek köpeklerde tuz zehirlenmesine veya dehidrasyona neden olabilir. Kusma, ishal, depresyon, titreme ve nöbet geçirme gibi semptomlarla ortaya çıkabilen rahatsızlıklar ne yazık ki ölümle sonuçlanabilir.
Evet, köpekler yoğurt yiyebilir. Yoğurt peynir, süt ve süt ürünleri köpeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan süt ve süt ürünleri köpekler için oldukça sağlıklıdır. Bu ürünleri fazla olmamak şartıyla köpeğinize yedirebilirsiniz.
Hem ağız kokusunu önleyecek hem de köpeğinizin ferah bir ağıza kavuşmasını sağlayacak bir macun. Ama insanlar için olan macunları köpeğinizin dişlerinde kullanmayın. Flor içeren diş macunları bu sevimli dostunuzun midesinde bir süre sonra gastrite neden olabilir.
Çikolata köpekler için zararlı bir besindir ve köpeklerde en sık rastlanan yirmi zehirlenme sebebinden biridir. Bu durumun nedeni çikolatanın içindeki teobromin maddesidir. Kimyasal yapısı kafeine benzeyen ve uyarıcı özelliği olan teobromin kakao çekirdeklerinin yanı sıra çay yapraklarında da bulunur.
Köpeğin canı sıkılır mı? Çok hareketsiz kaldıklarında köpekler sıkılırlar ve sıkılmış bir köpek, mutsuz bir köpek anlamına gelir. Köpeğiniz de ki sıkılma belirtilerini anlayabilmek, köpek sahibi olmanın önemli parçalarından birisidir ve köpeğinizle oyun oynamak, onun enerjisini tekrar kazanması için harika bir yoldur.
Sebzeler: Ispanak, bezelye, patates, havuç, kabak, fasulye, nohut, brokoli. Tahıllar: Pirinç (esmer veya beyaz), erişte, makarna, kepekli makarna, buğday, yulaf. Ek olarak: Yumurta ve zeytinyağı.
Doğru Mamalar Yardımcı Olabilir. Bozuk mideyi tedavi etmenin önemli bir bölümü, köpeğinize doğru mamayı vermekten geçer. Blue Cross, köpeğinizi midesi yatışmaya başlayıncaya kadar haşlanmış balık veya beyaz pirinçli tavuk gibi küçük, hafif, sindirimi kolay mamalarla beslemenizi öneriyor.
İster inanın, ister inanmayın; köpekler yumurta yiyebilir! Yumurtanın protein içeriği yüksektir ve birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içerir. Pişirildiğinde veya haşlandığında lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yumurtalar, bazı köpek mamalarında da önemli bir protein kaynağıdır.
Muz. Köpeklerin yiyebileceği meyveler arasında muz da yer alır. Ölçülü verildiği takdirde köpekler için hem sağlıklı hem de düşük kalorili bir ikram olarak değerlendirilebilen muz içerisinde potasyum, lif, bakır ve çeşitli vitaminler bulunur. Şeker oranı fazla olduğu için dikkatli verilmesinde fayda vardır.
Köpeklere ev yemeği vermek köpeklerin beslenme düzenlerini bozar ve sağlıklarını tehlikeye atar. Köpeklerin sağlıklı beslenebilmesi için diyetlerinin dışına çıkmaması gerekir. Ödül mamaları dışında köpeklere başka besinler sağlamak hem onların açgözlü bir huy edinmelerine yol açar hem de beslenme düzenlerini bozar.
Sebzeleri de yerler: Çorba ve ekmekler
Üstelik bunlar sebze çorbaları bile olsa. Bu noktada dikkat etmemiz gereken bir durum, çorbaların çok yağlı ya da baharatlı olmaması. Yağ ve baharat da köpekler için sakıncalı olabiliyor.
Evet. Pek çok uzman, elma sirkesinin bize olduğu kadar köpeklerimize de faydalı olduğu konusunda hemfikir; ancak, her zaman olduğu gibi öncelikle veterinerinize danışmalısınız. Elma sirkesi sadece elma ve sudan yapıldığı için, güçlü antioksidan ve anti bakteriyel özelliklere sahip olduğunu öğrenmek şaşırtıcı olabilir.
Çikolata ve şekerli gıdalar: Kusma ve ishale neden olabilen çikolata; titremeye, nöbete ve hatta ölüme bile yol açabilecek derecede köpekler için zararlı yiyeceklerden biridir.
Köpeklere pişmiş kemik verilmesi güvenli değildir. Pişmiş kemik daha sert ve kırılgandır. Çiğ vermek gerekir. Öte yandan , çiğ kemikler de , uzun süre dışarıda bırakılırsa, Salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler ile kontamine olabilir.
Yemek artıkları, yağlı, salçalı, baharatlı yiyeceklerdir, bu gıdalar köpek midesi için güç hazmedilir besinlerdir. Aynı zamanda Karaciğer ve böbrek bozukluklarına neden olurlar.
Ekmek az miktarda verildiğinde köpekler için her ne kadar sorun teşkil etmese de hamur kesinlikle tehlikelidir. Yavru bir köpeğin tüketeceği az miktarda hamur, mayadan salınan etanol sebebiyle kan dolaşımına karışmaktadır. Bu da köpeğinizin alkol zehirlenmesi yaşamasına ve hayatını kaybetmesine neden olabilir.
Unutulmaması gereken pişmiş ya da çiğ tavuk içerisindeki mineral ve vitaminlerin köpeklerin sağlıklı gelişimi ve sağlıklarının sürdürülebilmesi için yeterli olmadığıdır. Köpekler güçlü ve sağlıklı kalabilmek için birçok vitamine, minerale ve besine ihtiyaç duyarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri