Yeni bir iş kurmanız gerekiyor. KOSGEB eğitimini aldıktan sonra alacağınız sertifika ile ömür boyu şirket kurabilirsiniz. Ancak şirket kurduktan sonra destek alabilmeniz için, kuruluştan sonraki 2 yıl içerisinde başvurmanız gerekmektedir.
KOBİ beyannamesi onaylanan işletme proje başvurusunu yapabilir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler adresinden ilgili destek programına başvur linkine tıklanarak başvuru formu ekranına geçiş yapılır ve başvuru formu doldurulur.
KOSGEB Girişimcilik Belgesi, iş fikirlerinizi hayata geçirmeniz, iş planlarınızı oluşturmanız ve iş süreçleriniz konusunda size destek sağlar. Bu belgeyi aldığınızda e-ticaret ve diğer iş kollarınızda KOSGEB tarafından düzenlenen eğitimlere katılma imkanı bularak KOSGEB'in hibe desteklerine başvurabilirsiniz.
Yüz yüze eğitim sonucunda alınan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' katılım belgesi sahiplerinden iş yeri açanların başvuru şartlarını sağlamaları halinde 31.12.2020 tarihine kadar Geleneksel Girişimci Destek Programına ya da İleri Girişimci Destek Programlarına başvurmaları gerekiyor.
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende ticaret başta olmak üzere çeşitli işleri destekler. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www.kosgeb.gov.tr web adresi üzerinden başvuru yapabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Yeni Girişimci Desteği kapsamında KOSGEB hangi destekleri sağlıyor? KOSGEB Değerlendirme ve karar Kurulunun uygun bulduğu aşağıdaki giderler için destek sağlanır: (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
Proje kapsamında verilecek desteğin üst limiti azami 2.000.000 (iki milyon) TL'dir. Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir. Programda belirlenen limitleri geçmemek üzere Proje Teklif Çağrısı özelinde yeni limitler belirlenebilir.
Girişimcilik eğitiminin tamamlanması ve sertifika alınması ile birlikte KOSGEB, girişimcilere birtakım hibe destekleri sağlar. 50.000 TL olarak bilinen bu tutar, 150.000 TL'ye ulaşabilmektedir.
KOSGEB girişimcilik belgesi aldıktan sonra kendi işinizin patronu olabilirsiniz. KOSGEB desteklerinden ve hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Eğitime tabi olan genç katılımcılar, yeni girişimci desteği ile hibe imkânından yararlanabilir.
2010-2020 yılları arasında sınıf ortamında yapılan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' sonucunda alınan katılım belgelerinin geçerliliği 31.12.2020 tarihinde sona erecektir.
KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
Bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e İlk Başvuru" linkine tıklamalısınız. Yeni Girişimci Desteğine başvuracaksanız "Yeni Girişimci İlk Başvuru" alanından, diğer tüm destek programları için "İşletme İlk Başvuru" alanından "Başvur" butonunu tıklayarak işleminize başlayabilirsiniz.
DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ:
MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
KOSGEB Mikro ve Küçük İşletme Desteği Ne Kadar? (2023)
Program kapsamında yeni istihdam edilen personeller için 6 aylık iki dönemde toplamda 125.000 TL destek veriliyor. Geri ödemeli olarak verilen bu destek için faiz ve komisyon tahsil edilmiyor. Yani işletmeler ne kadar destek alırlarsa o kadar geri ödeme yapıyor.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Girişimci, kendi işini yaratan, organize eden ve yürüten kişidir.
Eğitimin süresi KOSGEB yönergesine göre 4 gün 32 saat olarak belirlenmekte ve tek bir eğitici tarafından verilmektedir.
Bu kılavuz, Yeni Girişimci Desteğine başvuru sürecinde, girişimcilerimize yol göstermesi amacıyla hazırlanmıştır. Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.
Destekten, üniversite mezununun yanı sıra mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler yararlanabilecek.
- Yazılı sınavda her sınav grubu 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınavın kazanılması için her gruptan en az 50 puan alınması ve grupların not ortalamasının 70 puandan aşağı olmaması şarttır.
KOSGEB bu eğitimi bedelsiz olarak veriyor. Eğitim yaklaşık 70 saat sürüyor. Eğer ki, örgün üniversite eğitiminiz sırasında 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi aldıysanız bunu da kabul ederek size sertifika verebiliyorlar.
Komite kararları salt çoğunluk ile alınır. İşletme, proje süresince en fazla 2 defa revizyon talebinde bulunabilir. İşletme, revizyon talebini en erken program başlangıç tarihinden itibaren 4 ay sonra, en geç ise yatırım proje süresi tamamlanmadan 2 ay öncesine kadar yapabilir.
Not: İşletme sahibi, ortakları ve bunların eşi, annesi, babası, kardeşi, çocuğu destek kapsamında istihdam edilemez. Destekten yararlanmak için işletmenin ya da işletme ortaklarının ortağı olduğu işletmelerden personel kaydırılması şeklindeki muvazaalı işlemlerin tespiti halinde destek ödenmez.
Bu kapsamda destekten yararlanabilmek için KOSGEB veri tabanına kayıt olmak için başvurular bugün başlayacak ve 30 Eylül'e kadar devam edecek. Ön başvurusu kabul edilen işletmeler arasında, gramofon tamircisi, ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri ile uğraşanlar yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri