KOSGEB başvurusu için işlemler online yapılıyor. www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” menüsünden gerekli yönlendirmeleri takip edip başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Geleneksel Girişimcilik destekleri geri ödemesizdir.
2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'ler başvuru yapabilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarına göre 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.
Bununla ilgili KOSGEB'den destek alabilir miyim? Hayır. İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.
Bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e İlk Başvuru" linkine tıklamalısınız. Yeni Girişimci Desteğine başvuracaksanız "Yeni Girişimci İlk Başvuru" alanından, diğer tüm destek programları için "İşletme İlk Başvuru" alanından "Başvur" butonunu tıklayarak işleminize başlayabilirsiniz.
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. .
İlgili 17 soru bulundu
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
KOSGEB, ÜCRETSİZ VE ARACISIZ DESTEK VERMEKTEDİR
KOSGEB'in, KOBİ'lere ve girişimcilere ücretsiz ve aracısız olarak verdiği destek işlemlerini, çıkar sağlama peşinde olan kişiler, iş takibi adı altında para alarak yapmaktadırlar.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış girişimci esnaflara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankamıza sunmaları durumunda azami 300.000 TL ve 5 yıla kadar vadeli Genç Girişimci Kredisi, imkânı sunulmaktadır.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
1- KOSGEB sadece kendi adamlarına destek verir!
Kendi adamları? KOSGEB'in kendi adamları yoktur. Sadece üye kuruluşlar vardır. KOSGEB'e üye olmak için gerekli asgari şartlar yerine getirildiğinde KOSGEB'in kapısı herkese açıktır.
Başvurum ne kadar sürede kurul değerlendirilmesine sunulur? Başvuru olması halinde, Kurul başvurunun kurula sevk tarihi itibariyle en geç 30 gün içerisinde toplanır.
Bu kılavuz, Yeni Girişimci Desteğine başvuru sürecinde, girişimcilerimize yol göstermesi amacıyla hazırlanmıştır. Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
KOSGEB Veri Tabanına kayıt aşamasında, KOSGEB'in talep ettiği belgeler; KOBİ Beyannamesi. KOBİ Bilgi Dökümanı Oda Faaliyet Belgesi.
Eğitimin süresi KOSGEB yönergesine göre 4 gün 32 saat olarak belirlenmekte ve tek bir eğitici tarafından verilmektedir.
Bunlar arasında seramik (çömlek-çini), ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri, çalgı yapımcılığı, dokumacılık gibi kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ilk sıralarda yer alıyor. Şapka imalatı, gramafon tamirciliği, at arabası/fayton imalatı gibi ilginç meslekler de dikkat çekiyor.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
KOSGEB eğitimini aldıktan sonra alacağınız sertifika ile ömür boyu şirket kurabilirsiniz. Ancak şirket kurduktan sonra destek alabilmeniz için, kuruluştan sonraki 2 yıl içerisinde başvurmanız gerekmektedir. İsterseniz eğitimden 10 yıl sonra şirket kurun önemli değil. Sadece şirket 2 yaşını geçmeden başvurunuzu yapın.
KOSGEB kadın girişimci desteğinden faydalanmak için öncelikle kısa süreli ve zorunlu olan bir eğitim almak gereklidir. Bunun için ise KOSGEB'e başvuru yapmak gerekmektedir. Aktif olarak çalışan kadınlar başvurularını İŞKUR üzerinden, aktif olarak çalışmayan kadınlar ise KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler.
a)Başvurular e-devlet girişi ile https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr/ web sitesi üzerinden istenen bilgi girişi ve belgelerin yüklenmesi ile yapılır. b)Başvurular 1/3/2023 tarihinde başlar, 8/5/2023 tarihi saat 23.59'da sona erer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri